Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

För Emma blev Almuñecar hemma

Annons - Svenska magasinet
Emma, 22 år, for till Almuñecar på språkresa, nu arbetar hon i modebutiken Sparkles i gamla stan

Emma, 22 år, for till Almuñecar på språkresa, nu arbetar hon i modebutiken Sparkles i gamla stan

För Emma blev Almuñecar hemma

2006-04-27

Almuñecar är en vacker plats. Men inte bara vacker, den är dessutom skön, riktigt skön. Almuñecar ligger på en kustremsa som går under namnet Costa Tropical, den tropiska kusten. Ingenstans i Spanien finns det ett sådant behagligt klimat som här.


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Emma kommer från Österbymo, en liten by på gränsen mellan Östergötland och Småland. Precis som många andra ungdomar ville hon plugga spanska och anmälde sig för en språkresa till Spanien. Det skulle bli tre månader i Almuñecar och tre månader i Granada.
Det blev inga tre månader i Granada. Mysiga, gemytliga Almuñecar är svårt att lämna. Emma trivdes så bra så hon stannade. Nu arbetar hon i den svenska presentbutiken Sparkles i Almuñecars trånga gränder.
-Det är så mysigt här, trevliga människor, en fin stämning och det är den varmaste platsen på kusten, säger Emma, 22 år.

Lägre hyra
Emma trivs med lugnet i byn även om nöjeslivet inte är lika utbrett här som på andra platser på kusten. Det finns ett någorlunda stort disco ditt alla går, och går man inte till ”Lake” så går man ut för att ta sig en öl och tapas.
Emma gillar att gå på gym. I Almuñecar finns ett nyöppnat gym endast för tjejer. Kan vara skönt att slippa spanska killar som kan bli ”lite jobbiga” ibland. Är man blond så är det lätt att få spanska killar efter sig, menar Emma, som å andra sidan skaffat sig en spansk pojkvän.
De hyr en lägenhet med tre sovrum på 115 kvadratmeter fem minuter från stranden för endast 330 euro. Ett kanonpris som på västra Costa del Sol är ett fantasipris. Här i Almuñecar är hyreslägenheter billigare.

Promenader
-Almuñecar är en fin stad att bo i och att promenera i, tillägger Emma. Jag tar ofta promenader till våra fina parker, säger Emma.
Emma trivs med sitt jobb i presentbutiken Sparkles. Inom kort flyttar butiken till parallellgatan Baja del Mar som är ett bättre strög med bättre rörelser.
Almuñecar är turistvänligt ur en positiv synvinkel. Det är inte superturistiskt, här njuter du av atmosfären av det härligt enkla livet, säger Birgitta Tarrant och Ann-Christin Nilsson, två svenska turister vi möter i Almuñecars smala gränder.

Salobreña
Lite längre österut på Costa Tropical ligger Salobreña omgärdat av sockerrörsplantage. Här finns en välsorterad turistbyrå som berättar om kommunen med de orörda stränderna.
Fastighetsmäklarnas skyltfönster visar de lägsta priser du kan finna på kustremsan från Gibraltar. Eller vad sägs om ett hus på 200 kvadratmeter med fem sovrum och två badrum, terrass och med havsutsikt, allt för 240.000 euro. Eller en lägenhet med tre sovrum, ett badrum för 140.000 euro.

Sömnig by
Det första intrycket av Salobreña är att det är liten sömnig by vid Medelhavet. Livet går sin stilla gång och det finns inte så mycket att göra. Det finns å andra sidan storstilade planer även i lilla Salobreña.
Inom några år beräknas motorvägen stå klar. Det diskuteras även om 18-håls golfbana vilket skulle betyda att sockerrörsodlingarna skulle behöva stryka på foten.Almuñecar har mängder av mysiga små gränder

Almuñecar har mängder av mysiga små gränder


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255