Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Res och vandra till Camino Santiago 8 till 15 april

Vi startar i Roncesvalles. Härifrån återstår det 790 kilometer. Vi både åker buss och vandrar.

Vi startar i Roncesvalles. Härifrån återstår det 790 kilometer. Vi både åker buss och vandrar.

Res och vandra till Camino Santiago 8 till 15 april

2016-01-25

De populära vandringarna fortsätter i år med den franska leden som börjar i Roncesvalles i Pyrenéerna (80 mil från Santiago de Compostela). För många känns vandringen som en utmaning och ett stort äventyr och möten med andra människor och kulturer.


Skicka till en vän

Text och program och med på resan: Siv B. Ling

På pilgrimsvägarna blev det uppfört ett stort antal vackra byggnader i romansk stil, kyrkor, kloster, härbärgen och sjukhus som hjälp till de många pilgrimer under deras långa och besvärliga väg till aposteln Jakobs grav.
Kristenhetens tre främsta pilgrimsmål är Sankt Jakobs grav, det Heliga Landet och Rom. Under medeltiden var pilgrimsfärden till Sankt Jakobs grav Europas viktigaste kulturella resväg. Den är som den enda resvägen i världen upptagen på Unescos lista över monument och platser av särskild kulturell betydelse.
Till aposteln Jakobs grav vallfärdade helige Franciskus av Assissi, heliga Birgitta från Sverige, hennes make Ulf Gudmarsson och hennes far, lagmannen Birger Persson.
På vår pilgrimsresa åker vi bekvämt vissa sträckor i buss. Bagaget ligger kvar då vi vandrar. Om någon blir trött under vandringen finns det möjlighet att fortsätta med bussen. Vi övernattar på hotell där vi har frukost och middag. Denna resa kan börja i Málaga eller Madrid.

Dag 1, fredag 8 april, Málaga-Madrid-Roncesvalles
Samling vid utgången till tågen på Málagas tågstation Maria Zambrano klockan 7 för att åka med AVE-tåget till Madrid som går klockan 8. Vid framkomsten till Madrid åker vi vidare med buss till Roncesvalles där vi kan närvara på Pilgrimsmässan klockan 18. Middag och övernattning.

Dag 2, lördag 9 april, Roncesvalles-Pamplona (47 km)
Efter frukost vandrar vi från Roncesvalles till Espinal 6,8 km, därefter åker vi buss till Alto de Erro för att vandra ytterligare 3,5 km till Zubiri. Här gör vi gör uppehåll för lunch (ej inklud). Efter lunchen fortsätter vi med buss till Pamplona där vi har tid att göra en promenad i centrum utmed gator där de tjurrusningarna hålls under San Fermin i juli. Middag och övernattning på centralt belägna hotell Maisonnave 3***

Dag 3, söndag 10 april, Pamplona-Estella-Burgos (211 km)
Efter frukost på hotellet åker vi buss till Alto Perdon där vi beundrar den fantastiska utsikten innan vi fortsätter med bussen till Yrtega där vi börjar dagens vandring och går 2,8 km till Muruzabal, vidare 1,8 km till Obanos och ytterligare 2,3 km innan vi kommer fram till Puente de la Reina. Sammanlagt har vi då gått 6,9 km. I Puente de la Reina gör vi en kort paus innan vi fortsätter vandringen till Mañero, 4,9 km. Där väntar bussen och vi åker till Estella där vi gör uppehåll för lunch (ej inkl). Efter lunch åker vi buss till Burgos. Middag och övernattning på centralt belägna hotell Almirante Bonifaz  4**** i Burgos.

Dag 4, måndag 11 april, Burgos-Astorga (222 km)
Efter frukost på hotellet åker vi buss till Fromista. Här börjar vi vandringen mot Población de Campos 3,8 km. Därifrån fortsätter vi vandringen till Revenga de Campos 3,7 km, Villamentero de Campos 2 km, Villacázar de Sirga 4 km, totalt 13,5 km. Vandringen kan avkortas för dem som vill stiga upp i bussen på någon av de nämnda platserna. Från Villacázar de Sirga åker vi buss till Carrión de los Condes, här gör vi uppehåll för lunch (ej inklud) på en av de restauranger som har pilgrimsmenyer.
Efter lunch fortsätter vi med buss till León där vi har fri tid att besöka den vackra katedralen som är ett under i fransk gotik innan vi fortsätter till Astorga som ligger vid den gamla romarvägen som förband Andalusien med nordvästra Spanien. Pilgrimsvägen till Santiago de Compostela kom senare att gå här. Middag och övernattning på hotell Via de la Plata 4****  i Astorga.

Dag 5, tisdag 12 april, Astorga-Sarria (178 km)
Vi äter frukost på hotellet och beundrar katedralen som började byggas på 1400-talet och det vackra Palacio Episcopal som ligger mitt emot kyrkan innan vi åker buss till Foncelabon där vi börjar vandringen 1,9 km till La Cruz de Hierro som är den högsta punkten under vägen, 1.483 meter, och kanske också den vackraste sträckan. Vi går 15 km till Molina Seca där vi gör uppehåll för lunch (ej inklud). Efter lunch åker vi buss till Sarria.
Middag och övernattning på hotell Oca Villa Sarria 2** 
 
Kommunhuset i Pamplona går inte av för hackor

Kommunhuset i Pamplona går inte av för hackor

Du behöver inte gå hungrig

Du behöver inte gå hungrig

Vi gör ett stopp i Burgos

Vi gör ett stopp i Burgos

Trötta men glada pilgrimmer kastar sig i Atlantens vågor med mer eller mindre kläder efter en tidigare pilgrimsvandring till Cabo Fisterra

Trötta men glada pilgrimmer kastar sig i Atlantens vågor med mer eller mindre kläder efter en tidigare pilgrimsvandring till Cabo Fisterra

Pilgrim på väg mot Santiago

Pilgrim på väg mot Santiago

Svenska Magasinet i Spanien

Dag 6, onsdag 13 april, Sarria.Monte do Gozo-Santiago (144)
Efter frukost på hotellet åker vi buss till Melide där vi startar vandringen till Boente 5,6 km, vidare till Castañeda 2,2 km och till Ribadiso Da Baixo 3,1 km. Därifrån åker vi buss till Monte do Gozo där vi kan vi se Santiago de Compostela som ligger 4,5 km därifrån. Nu kan man välja om man vill vandra de 4,5 km till hotellet eller åka med bussen.
Middag på restaurang (ingår) och övernattning på hotell Gelmirez 3 ***

Dag 7, torsdag 14 april, Santiago-Finisterre-Santiago
Efter frukost på hotellet åker vi med bussen till Finisterre med en vandring på 4 km till fyren, Cabo Fisterra ”där landet slutar”. Vandring eller buss 4 km tillbaka till Finisterre där vi kan äta Mariscada (skaldjur) lunch, (ingår ej). Efter lunchen åker vi tillbaka till Santiago. Middag på egen hand, övernattning på hotell Gelmirez 3 ***

Dag 8, fredag 15 april, Santiago-Benavente-Madrid-Málaga
Efter frukost på hotellet lämnar vi Santiago och åker mot Madrid, under vägen gör vi uppehåll i Benavente för lunch (ingår). Vi tar AVE-tåget kl 18.30 till Málaga där vi anländer till tågstationen Maria Zambrano kl 20.55.

Reseinformation:
Pris per person i dubbelrum från Malaga: 1.100 euro
Pris per person i dubbelrum från Madrid: 1.025 euro
Enkelrumstillägg: 225 euro
I priset ingår: Airkontionbuss, fem nätter på hotell med halvpension, två nätter på hotell med frukost, två luncher (dag 1 och dag 8), en middag på restaurang (dag 6), guide Siv Ling.
Anmälan kan göras till Siv Ling, e-mail: siv.ling@telefonica.net el guidesiv@gmail.com  tel: +34 609 577 162
 
Framme i Santiago

Framme i Santiago


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255