Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Strandligan

Annons - Svenska magasinet
Frida Hansson - här hos Picasso i Málaga

Frida Hansson - här hos Picasso i Málaga

Strandligan

2016-01-11

Här på strandpromenaden i Almuñécar har vi ett riktigt gäng som mer eller mindre terroriserar alla som passerar deras territorium. Ledaren sniffar undersökande på varenda en , liten som stor, väldigt noga innan de tillåts passera.


Skicka till en vän

Av Frida Hansson
e-post: [email protected]


Ledaren är inte någon stor tuffig muskelknutte direkt, men genom de andra medlemmarna i gänget pöser han upp sig och visar att han är den tuffe ledaren och bestämmer vem som får passera eller ej. Utan de andra skulle han inte ha något att säga till om, jag tror inte ens han skulle vara så järv och framfusig om inte han hade de andra bakom sin rygg... men det är ju så gäng fungerar. Hans rastillhörighet är för mig svår att utröna.

Den andre medlemmen i det tuffa gänget är större med ovårdad mörk chokladfärgad rastafrisyr över hela kroppen och tydligen tror han att han är oemotståndlig och Guds Gåva och Casanova för det feminina könet. Han springer efter varje hona och sniffar och tror att denna uppvaktning får honorna att stanna upp och falla för hans smutsiga charm. Mattar och Hussar har ett stort jobb att hålla honom ifrån sina små koketta telningar, men han ger inte upp förrän han kommer ur gängets territorium, då återvänder han och jakten kan börja igen när nästa donna passerar. Han är en blandning av många raser, bland annat syns pudelns DNA i honom.

Den tredje medlemmen gör egentligen ingenting utan hänger mer eller mindre bara efter de två andra och försöker stödda upp sig. Kanske är det en lärling och blivande boss i framtiden. Hans uppgift är tydligen att rapportera allt som sker på strandpromenaden och gatorna runtom. Även han är en salig blandning av många raser, det jag i min okunskap mest kan se är att även en eller fler Sankt Bernhard har varit inblandade i släktledet.

Ibland drar dom sig tillbaka och jag misstänker att det är på grund av middag och rådslag inför nästa raid på stranden. Om det råkar komma en ny hanne på promenaden är dom där direkt och bara med sin närvaro visar dom vem som är herre på täppan, konkurrensen om damernas gunst blir därför väldigt liten.

Men om trion är för ivriga och för ihärdiga i sin uppvaktning av damerna som passerar, då får de en spark av Matte eller Husse då de inte vill ha en oäkting i familjen.


 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255