Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Jubileumsresan till Bilbao, Biarritz, Pau, Pamplona och Covarrubias (20 till 25 april 2022)

Vi besöker Bernadottes födelsehem i Pau

Vi besöker Bernadottes födelsehem i Pau

Jubileumsresan till Bilbao, Biarritz, Pau, Pamplona och Covarrubias (20 till 25 april 2022)

2015-12-09

Resan är utsåld. Väntelista finns. 2015 firade Svenska Magasinet 25 år med en jubileumsresa till Sydfrankrike och Nordspanien under ledning av den auktoriserade guiden Siv Ling. Vi besökte Bilbao, San Sebastian, Biarritz, Pau, Roncesvalles, Pamplona och Burgos. Eftersom resan blev en stor succé och vi har fått många förfrågningar blir det en ny resa 2022 tillsammans med vår erkänt duktiga auktoriserade guide Siv Ling. Resan är speciellt framtagen för Svenska Magasinets nordiska läsekrets.


Skicka till en vän

Program och text: Siv B. Ling
 
Till Jubileumsresan 2022 kommer vi att uppleva Baskien, ett land med ett forntida folk av okänt ursprung och eget språk och Navarra som till en del är baskiskt liksom västra Pyrenéerna med sitt storslagna landskap. Vi besöker bl a staden Pau i södra Frankrike där Marskalk Jean-Baptist Bernatdotte föddes liksom Henrik IV av Navarra.

Vi kommer att passera små pittoreska orter som grundades under medeltidens pilgrimsvandringar till aposteln Jakobs grav i Santiago de Compostela. I den gamla romarstaden Pamplona som Ernest Hemingway gjorde internationellt känd genom att skriva om tjurrusningarna i juli månad har vi en av övernattningarna.
Liksom på alla våra resor har vi  luncher och middagar med vin och vatten inkluderade. Vi vill resa bekvämt och sätta oss vid dukade bord för att pröva traktens specialiteter. Endast i Pamplona har vi lunch på egen hand för att prova alla dessa tapasbarer som finns. Vi avslutar resan med en jubileumslunch där huvudrätten består av Cochinillo på ett meson i Madrid sista dagen innan vi tar AVE-tåget till Malaga.Dag 1. 20/4 (onsdag) Málaga-Madrid-Bilbao
Vi reser kl 08.00 från Málagas tågstation Maria Zambrano med höghastighetståget AVE. Tåget är framme i Madrid kl 10.40. Härifrån fortsätter vi med buss till Bilbao, under vägen gör vi uppehåll för lunch (ingår). I Bilbao som är Baskiens största stad och Spaniens ledande handelshamn bor vi på centralt belägna fyrstjärniga hotell Nervion vid floden Ria de Bilbao och mittemot Guggenheim-Museet, som vi besöker,  och med ”Casco Viejo” (gamla staden), inom gångavstånd. Middag och övernattning på hotell Nervion.

Dag 2. 21/4 (torsdag) Bilbao-San Sebastian–Biarritz – Pau
Efter frukost på hotellet åker vi till San Sebastian, som är en av de elegantaste av alla Spaniens badorter. Här gör vi dagens första uppe-håll. Vi kör utefter den vackra Playa la Concha och stannar vid rådhuset för kaffepaus. Gränderna i den gamla stadsdelen är fullproppade av restauranger och tapasbarer.
Från denna vackra stad fortsätter vi över gränsen till Frankrike och gör uppehåll för lunch i Biarritz som är den mest mondäna badorten i sydvästra Frankrike. Stadens centrala del ligger på en klippa som skjuter ut i havet med fina stränder på båda sidor. Efter lunch gör vi en promenad förbi den lilla fiskehamnen till Esplanade de la Vierge och beundrar den vackra utsikten över Atlanten. Under eftermiddagen fortsätter vi till staden Pau vid Pyrenéerna där vi har en övernattning. Middag på hotellet.

Dag 3. 22/4 (fredag) Pau–Saint Jean de Port-Roncesvalles
Efter frukost på hotellet ägnar vi hela förmiddagen till den här vackra medeltida staden. Pau är huvudstad i Bearn och är Henrik IV:s av Navarras stad. Han föddes här liksom Marskalk Jean-Baptiste Bernadotte. Hans födelse-hem är idag museum som vi besöker. Vi besöker också slottet som är mycket vackert beläget på en klippa där Henrik IV föddes. Dagens lunch äter vi i Pau (ingår) innan vi fortsätter söderut över Pyrenéerna på gamla pilgrimsvägar till Saint-Jean-De-Port, denna pittoreska ort som var en viktig hållplats på pilgrimsvägen till S:t Jakobs grav. Vi passerar Roncevallespasset och kommer över gränsen till Spanien. I Roncesvalles äter vi middag och övernattar.

Dag 4. 23/4 (lördag) Roncesvalles-Pamplona
Efter frukost på hotellet fortsätter vi mot Pamplona. Under vägen passerar vi små byar som vuxit upp utefter pilgrimsvägen. I Pamplona som grundades under romartiden gör vi en promenad på de pittoreska medeltida gatorna och beundrar de vackra byggnaderna, förbi rådhuset och gatan där de har tjurrusningen under Los San Fermines.  I Pamplona finns det gott om tapasbarer och här äter vi lunch på egen hand och upplever folklivet. Middag och övernattning på centralt beläget hotell.

Dag 5. 24/4 (söndag)Pamplona-Estella-Irache-Covarrubias
Efter frukost på hotellet fortsätter vi utefter pilgrimsvägen förbi Puente de la Reina till Estella där vi besöker en ostfabrik och Bodegan Irache. Här provsmakar vi Navarras vin. Vi fortsätter sedan på pilgrimsvägen och äter lunch utefter vägen innan vi kommer fram till den lilla staden Covarrubias där vi har resans sista övernattning. Covarrubias är för oss mest känd för att den vackra norska prinsessan Kristina som på 1200-talets giftes bort med en Kastiliansk prins ligger begravd här. Middag och övernattning i Covarrubias.

Dag 6. 25/4 (måndag) Covarrubias-Madrid-Málaga
Vi lämnar Covarrubias efter frukost och åker över mesetan mot Madrid. Vi kommer till Madrid lagom till Jubileumslunchen som vi äter på ett typiskt meson med Cochinillo som huvudrätt, där vi också blir underhållna av la tuna. Under eftermiddagen åker vi till Atochastationen för att ta AVE-tåget kl 18.35  ankomst Malaga kl 20.55

Frågor och anmälan till Siv Ling +34 609 577 162 e-post: [email protected]

Pris (från Málaga): 985.00 euro per person i dubbelrum (från Madrid) 910 euro. Enkelrum: + 195.00 €


 
Den fina franska badorten Biarritz

Den fina franska badorten Biarritz

Den populära vinkranen hos Bodegas Irache

Den populära vinkranen hos Bodegas Irache

Vi gör klassiska Pamplona

Vi gör klassiska Pamplona

Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Gruppbild från resan 2015 framför Hemingway och tjurfäktningsarenan i Pamplona

Gruppbild från resan 2015 framför Hemingway och tjurfäktningsarenan i Pamplona

Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien


Siv Ling berättar om platser och historia

Siv Ling berättar om platser och historia


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255