Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Svenska skolan Marbella - nu större än någonsin

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Svenska skolan Marbella - nu större än någonsin

2015-10-14

Intresset för svenska utlandsskolor är stort eftersom många föräldrar med småbarn idag, har en typ av arbete som gör att de kan prova på att bo en tid utomlands. Och då blir ofta en svensk utlandsskola en utomordentlig landningsplattform i det nya landet.


Skicka till en vän

Rektor Annika Scharnke har visningar varje vecka för nya familjer och hon är strålande glad och stolt över den senaste månadens siffror. Marbella-skolan har nu gått förbi Fuengirola-skolan när det gäller elevantal för åldersgruppen 3-12 år.

De har denna termin 54 nya elever vilket jag absolut inte märker det minsta av när jag visas runt av Annika. Här råder ett lugn och en harmoni även fast lunchtimmen påbörjats och barnen radar upp sig för att hämta sin mat.

Eleverna acklimatiserar sig snabbt i denna fina och trivsamma miljö med hjälp av de mycket duktiga och engagerade lärare som Annika har i sitt team.

Att skolan i Marbella växt så mycket, beror främst på att en utbyggnad av lokalerna har gjorts och förskolan/dagis har fått egna fräscha utrymmen. Även lärarna har nu ett eget allrum, skolsköterskan har sin lilla mottagning och ytterligare en stor lokal kommer inom kort att utrustas för inomhussporter och gym.

Fritids är en frivillig verksamhet som kompletterar läroplanen efter den ordinaire skoldagen och faktum är att 75 % av alla barn går på fritids. Fritids är roligt och de kan leka med sina kompisar innan var och en går hem till sig. Det här är jätteviktigt för barnen, som bor spridda längs hela kusten och kanske inte träffar kompisarna på annat sätt än genom skolan.

På fritids de får prova på många olika aktiviteter, musik, yoga, få hjälp med läxor, olika sporter bl a parkour för de som vågar! En av lärarna är instruktör i denna träningsmetod som innefattar hopp, rullar och andra övningar för att testa fysisk och mental styrka. 

Under den varma september månaden har det varit mycket pool förstås eftersom skolan har en alldeles egen sådan i sin fina trädgård. Alla lärare är sportmänniskor och det är på flit Annika har rekryterat just dem. Hon vill att barn skall lära sig att röra mer på sig, de sitter stilla alldeles för mycket, säger hon. I övrigt följs den svenska läroplanen och de direktiv som föreskrivs där. Skolan har max 8 barn per vuxen för de allra minsta 3-5 år, max 15 elever per vuxen från förskola till årskurs 3 och max 20 elever per vuxen i årskurs 4 - 6.

Det är alltid lika trevligt att besöka Svenska Skolan i Marbella och träffa hänsynsfulla och snälla barn som verkligen trivs i sin skolmiljö. Vi saluterar Annika och hennes lärarteam till ett utomordentligt fint arbete! Vill du veta mer om skolan besöker du www.svenskaskolanmarbella.com


 

Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255