Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Tid, repetition och energi viktigt vid behandling av hälsoproblem

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Tid, repetition och energi viktigt vid behandling av hälsoproblem

2015-10-13

Många förväntar sig att bli bättre på en gång efter ett besök hos kiropraktorn. Och visst kan du få hjälp men frågan är hur länge det håller?


Skicka till en vän

Av Dr Mark Lane, medlem i spanska kiropraktiker föreningen med klinik i Guadalminas köpcenter, strax utanför San Pedro. www.marbellachiropratic.com

Otaliga är de golfspelare som söker en “quick fix” för att kunna spela en runda golf dagen efter. Man är van med snabba bilar, snabbmat och snabb hälsovård och vi har lärt oss att gå till doktorn bara när vi har riktigt ont eller mår riktigt dåligt.

Det är ofta så att vi tar bättre hand om våra bilar än våra kroppar. Varje 5 eller 10 tusen km görs oljebyte och andra kontroller. Vi kontrollerar mätare och lufttryck i däcken. Och det även om bilen verkar fungera bra. Borde vi inte ge våra kroppar samma uppmärksamhet?

De tre viktigaste faktorerna vid behandling av hälsoproblem är tid, repetition och energi.

Tid är en nyckelingrediens för att återfå 100 % hälsa. Många hälsoproblem började för flera månader sedan, kanske år och då är det logiskt att problemet inte försvinner på direkten. Det krävs en mer långsiktig behandling.

Repetition är nödvändigt för att återställa balans och funktion i nervsystemet till fullo. Din kiropraktor arbetar säkerligen med upprepade behandlingar för att normalisera alla funktioner. Hur länge du har haft problem avgör hur lång tid det tar för din kropp att återhämta sig och läka. Vi kan jämföra med att gå på en diet. Du kan inte gå på diet i två dagar, vräka i dig mat i en vecka, gå på diet i en vecka, sedan vräka i dig igen´och förvänta dig att gå ner i vikt. Det är inte logiskt. Det krävs en konsekvent diet.

Energi är den del av ekvationen som håller allting samman och är patientens eget ansvar. Missa inte dina avtalade tider. Ställ frågor. Gör den hemvård och övningar som du rekommenderats. Gå på föreläsningar och läs den information som din doktor ger dig för att lära mer om din hälsa. Fler och fler människor söker efter att leva ett hälsosamt liv och vi nöjer oss inte längre med att få våra symptom behandlade, vi letar efter orsaker.

Hos Marbella Chiropractic görs en helhetsbedömning av kroppen, ofta inklusive en scan. Man är speciellt uppmärksam på de översta nackkotorna eftersom de kommunicerar med hjärnan men undersöker förstås hur hela kroppen fungerar beroende på den typ av problem som just du har.

Dr Mark Lane är din guide och lärare genom läkningsprocessen så att du kan uppnå högsta möjliga hälsonivå. Han kan lära dig att lyssna, förstå och lita på din kropp.

Dr Mark tog över Marbella Chiropractic för 5 år sedan. Han kommer från Australien där han utbildade sig till kiropraktor år 2000 och han har arbetat på Irland, i Portugal och Indonesien innan han fann sin plats på Costa del Sol.

Mer information på marbellachiropractic.com


 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255