Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Paradorresa till Extremadura 15 till 18 mars 2016

Teatro Romano i Mérida

Teatro Romano i Mérida

Paradorresa till Extremadura 15 till 18 mars 2016

2015-09-14

Följ med på Svenska Magasinets spännande Paradorresa som går till Extremadura, ”landet bortom Douro”, regionen som ligger vid sidan av de stora turiststråken, även kallad erövrarnas land. Resan går mellan den 15 och 18 mars 2016. Fyra dagar med tre nätter på Paradorer.


Skicka till en vän

Program och text Siv B. Ling

Under resan bor vi bekvämt på Paradorer där vi kan känna historiens vingslag förutom att regionen är hemort för berömda äventyrare och erövrare som hämtade hem rikedomar från Amerika. Det framträder i form av ståtliga palats dit även kelter, romare, morer och de kristna fogat fler kapitel till Extremaduras rika historia och efterlämnat alla de enastående monument som har visat sig även vara förträffliga boplatser för regionens många storkar.
Vi kommer att följa den gamla romarvägen, via de la Plata, som börjar norr om Sevilla, färden går genom ett kuperat landskap med mycket ek och korkek, bland de relativt glest växande träden betar hjordar av svin och får. Geografiskt utgör Extremadura en del av högslätten La Meseta.

Dag 1. Tisdag 15 mars. Costa Tropical-Costa del Sol-Monesterio-Mérida
Med buss samlar vi upp efter Costa Tropical och Costa del Sol. Via Sevilla kommer vi till regionen Extremadura där vi följer Via de la Plata. Utanför Monesterio gör vi uppehåll för gemensam lunch innan vi fortsätter Via de la Plata till Mérida vid floden Rio Guadiana. Under romartiden var här en etapp på den gamla romarvägen från Sevilla till Salamanca.
Mérida som också kallas Spaniens ”Rom” var huvudstad i den romerska provinsen Lusitania. Från den tiden har vi Punta Romana, en 782 meter lång bro, Teatro Romano, Anfiteatro, Circus Maximus, Acueducto de los Milagros, Arco de Trajano samt Museo Arqueológico, samt templo de Diana. Vi hinner att beska Acueducto de los Milagros, Arco de Trajano samt Templo de Diana under eftermiddagen. Middag och övernattning på Parador Vía de la Plata i Mérida.

Dag 2. Onsdag 16 mars. Mérida-Guadalupe (130 km)
Efter frukost på Paradoren ska vi se Teatro Romano, Anfiteatro, Circus Maximus och det mycket intressanta Museo Arqueológico, ritat av den kände arkitekten Rafael Moneo Vallés som också ritade Moderna Museet på Skeppsholmen i Stockholm. Dagens lunch äter vi i Mérida innan vi fortsätter 130 km till Guadalupe. (ca 1 ½ tim).
Guadalupe är en liten stad i naturskön bergig omgivning, som vuxit upp runt det magnifika hieronymitklostret Monasterio de Guadalupe, som byggdes på 1300-talet och är känt i hela den spansktalande världen. Vi ägnar en stor del av vistelsen i den här staden till att besöka klostret med klosterkyrkan som bl a har målningar av Zurbaran. Middag och övernattning på Paradoren i Guadalupe. 
Punta Romana är 782 meter lång

Punta Romana är 782 meter lång

Museo Arqueológico, ritat av den kände arkitekten Rafael Moneo Vallés

Museo Arqueológico, ritat av den kände arkitekten Rafael Moneo Vallés

Monasterio de Guadalupe

Monasterio de Guadalupe

Plaza Mayor i Trujillo

Plaza Mayor i Trujillo


Dag 3. Torsdag 17 mars. Guadalupe-Cáceres-Trujillo
Efter frukost på Paradoren åker vi till Cáceres, (ca 120 km). Cáceres är av keltiskt ursprung med minnesmärken från romersk, västgotisk, arabisk tid, men framför allt från 1500-talets conquistadorer. Vi promenerar i den högt belägna gamla stadsdelen i vars trånga kvarter de gamla herresäten ligger som skapades av conquistadorer och arabernas besegrare omkring 1500-talet.
Dagens lunch äter vi på Paradoren i Cáceres. Efter lunch fortsätter vi 45 km till Trujillo, den medeltida bergsstaden som framför allt är känd som Perus erövrare  Francisco Pizarros födelsestad, även Ecuadors och Amazonflodens utforskare Francisco Orellana föddes här. Vi gör en gemensam promenad och beundrar Plaza Mayor när den är upplyst på kvällen, ett av Spaniens vackraste torg i kvällsbelysning. Middag och övernattning på Paradoren i Trujillo.

Dag 4. Fredag 18 mars. Trujillo-Zafra-Costa del Sol-Costa Tropical
Frukost på Paradoren innan vi lämnar denna vackra stad och åker söderut till Zafra, den här charmerande provinshuvudstaden som brukar kallas för Sevilla la Chica, (lilla Sevilla) på grund av sin andalusiska karaktär. Här intar vi resans avskedslunch på Paradoren.
Denna majestätiska fästning som inrymmer Paradoren byggdes 1437-1443. Här bodde Hernan Cortes innan han gav sig ut för att upptäcka och erövra Mexico. Byggnaden har all den konstnärliga rikedom som var typisk för den tiden, innergården i renässansstil med doriska och joniska pelare.
Efter lunch fortsätter vi till Costa del Sol och Costa Tropical.

Pris: 875 euro. Enkelrumstillägg 195 euro.
Frågor och anmälan kan göras till Siv Ling, tfn: +34 609 577 162, e-post: [email protected]
 
Paradoren i Zafra

Paradoren i Zafra


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255