Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Gör Dig vårfräsch

Annons - Svenska magasinet
För kropp och själ

För kropp och själ

Gör Dig vårfräsch

2006-03-31

Välkommen till en dag i himmelriket! Det ligger precis om hörnet, närmare bestämt i Reflections salong i Nueva Andalucia, en varm och ljus plats där alla lyser av glädje och skönhet, åtminstone efter ett litet besök


Skicka till en vän

Av Elin Petersson

Jag talar för mig själv, min utsatta hy och mitt torra vinterhår behövde verkligen en smula omtanke. Men visst är det svårt att hitta tid för en själv mitt i all stressen? Ofta sätter man andras behov före sina egna och glömmer bort att om man inte tar hand om sig själv så är det inte särskilt troligt att någon annan gör det heller. Men du är ju ung, du borde väl inte klaga, kanske du säger. Ja, här har inga rynkor tagit något stadigt grepp än men just därför är det viktigt att ta hand om sig.

Ögonkrämer
Det är hög tid att börja använda speciella krämer runt ögonen, från 35-årsåldern finns det ingen återvändo, rynkorna kommer snabbt fram och stannar där för gott. Hos Reflections njuter jag av en lång ansiktsbehandling där varma händer masserar trött hy och syre tillförs via en sval ansiktsmask som verkligen trollar bort mörka ringar under ögonen och lämnar efter sig en fräsch hy med en lyster som verkligen märks.
Solen här nere är underbar men lämnar också spår efter sig i solskadad hy, russinrynkiga brunsvarta skandinaver som ser femton år äldre ut efter några års soldyrkan. Det är viktigt att använda bra produkter som skyddar huden, även när du inte ska sola, och börja i tid.

Helkroppsmassage
Vem har inte drömt om en helkroppsmassage, omgiven av stämningsfull musik, porlande vatten, tända stearinljus och eteriska oljor från Elemis? Att gå på massage kan räknas till livets lyxvanor, eller inte.
Vi är nog många som förtjänar och behöver lite massage, om så bara för en stund. Verkligheten känns allt avlägsnare, alla spänningar i rygg, axlar och nacke är som bortblåsta. Eva Dahlgren hade ”en ängel i ett rum”, efter två timmars massage vet jag vad hon talar om…

Bubblande fotbad med ingefära
Nu till våren och sommaren är det dags att släppa ut fötterna ur vinterkängorna och de svettiga strumporna och beträda ny mark i små öppna, färgglada sandaler.
I år möter jag våren med målade tånaglar i glänsande lila, beströdda med små diamanter på stortånaglarna, man får nästan lust att gå barfota på Mercadona i april bara för att få visa upp dem. Ett lyxigt bubblande fotbad med färska citronskivor, kamomilltepåsar och färsk ingefära mjukar upp hyn och piggar upp mina trötta fötter.
När jag sitter och ser mina gamla fötter vakna till liv serveras ett kopp varmt te med färsk citron och ingefära som piggar upp mina sinnen– härligt!

Fransk manikyr
Efter varmt paraffinbad, stimulerande citruskrämer och ingefära som tar bort svullnader och läker sår blir mina naglar franskt manikyrerade, fräscht och naturligt.
En smal kant av nagelbandet målas vit med stadig hand, tjejen som målar håller andan så att hon inte darrar, för att därefter ackompanjeras av ett svagt rosa lack. Resultat: till och med ett par torra husmorshänder blir eleganta och mjuka.

Skillnad på hår
Visste du att det är stor skillnad på ett svenskt hår och ett spanskt? Försäkra dig om att din frisör här nere har klippt skandinaviskt hår förut annars ökar risken för att komma där ifrån som en pudel eller med alldeles platt hår.
Mitt hår tvättas för dagen med kaviarschampoo som inte luktar fisk. Kaviar är rikt på proteiner, vitaminer och mineraler, något som ett vintertrött men också sommarblekt hår verkligen törstar efter.
Blonda skandinaviska hår blir glada av lite sommarfina, ljusa slingor. Dessutom blir de naturliga allteftersom solen bleker ditt hår under sommarmånaderna.

Svävar på moln
Efter en dag i himmelriket, svävar jag ut på moln med solens strålar i håret, mjuka händer, avslappnade muskler och glittrande tår. Jag vet att äkta skönhet kommer inifrån, men vad spelar det för roll när man glatt speglar sig i alla skyltfönster, känner sig fin från topp till tå och man för en dag är sin egen skönhetsdrottning.
Och till er män, vi kvinnor är inte så komplicerade som ni tror. Ge henne ett pedikyrbesök i present så får du se vad jag menar!Dags att göra sig vårfräsch

Dags att göra sig vårfräsch


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255