Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hallå där! - Lasse Kronér och Lasse Holm

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Hallå där! - Lasse Kronér och Lasse Holm

2006-03-31

Hallå där! - Lasse Kronér och Lasse Holm, två kända ansikten inom den musikaliska underhållningen i Sveriges Television…


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Vad gör ni i Spanien?
LH: Jag har hus här på Solkusten sedan många år tillbaka. Reser hit regelbundet för att ladda batterierna och spela golf i ett skönt klimat.
LK: Jag är en badjävel samtidigt som jag sitter här och skriver på lite kommande saker. Tog med familjen hit och har varit på kusten i fyra månader.

Vi som har SvT Europa har kunnat följa er i en musikalisk underhållning, berätta lite om era program.
LH: Jag körde Diggilo från 1998 innan programmet förädlades och Lasse Kronér tog över. Det har varit fantastiska år med ett klockrent koncept. Vi har tagit fram musikaliska godbitar ur Sveriges Televisions arkiv som är en riktig guldgruva när det gäller underhållning. Arkivgrävandet har varit nyckeln till framgången samtidigt som gästerna har bjudit på sig själva i denna musikaliska underhållning som det handlar om.
LK: När jag tog över ändrades namnet till Doobidoo och det bästa var att jag fick ett liveband i studion. Programmet har sänts på fredagar klockan 20 och det kommer att bli en fortsättning på serien. Både Lasse Holm och jag har haft fantastiska publiksiffror och det känns stort att få ansvaret för ett tv-program som ligger vid den här tiden på fredagar. Programformen har dessutom sålts till Polen och andra länder, vilket är första gången i historien som ett svenskt underhållningsprogram går på export.
LH: Vi lever i en global formatvärld där tv-stationer och tv-kanaler åker runt på mässor och köper hem programkoncept. Därför känns det extra skönt att få ha arbetat fram något som blivit så uppskattat så att det gått på export till andra tv-länder.

I sommar kommer ni två att ge er ut på turné tillsammans?
LH: Det är en kul idé som vi har arbetat på och som blir verklighet i sommar för femte året i rad. Diggilo-premiären blir i Ronneby den 7 juli och sedan blir det ytterligare 20 konserter med elva av Sveriges främsta musiker och underhållare. Med tanke på att fotbolls-VM går i sommar kallar vi vårt gäng för landslaget i underhållning. Dessutom har vi en fantastisk orkester, de sitter på avbytarbänken…
LK: Det blir sommarens musikaliska stjärnsmäll!

Melodifestivalen har avverkats, ni har ju själva varit med ett antal gånger.
LH: Jag har varit med i melodifestivalsammanhang i 17 år. Det började med Miss decibel 1978 då vi hamnade på samma poängantal som Björn Skifs Det blir alltid värre framåt natten. Snacka om puls, ingen hade ju räknat med att två låtar skulle hamna på samma poäng. Det blev en rysare där Björn gick segrande ur stridens hetta. Sedan har jag varit med och vunnit vid fyra tillfällen som låtskrivare eller som artist.
LK: Jag har varit med ett par gånger och det har varit lika kul varje gång även om det är en viss skillnad nu jämfört med tidigare. Nu är alla stjärnor, tidigare spottade pressen på oss. Nu tar de med allt och skriver sida efter sida under veckorna medan deltävlingarna pågår, givetvis säljer de på detta. Annars är det samma glittriga sändningar som tidigare och det är imponerande när över 4 miljoner tittare följer sändningen. Men skulle jag återigen få erbjudandet att bli programledare så skulle jag be om en orkester, det är där lite av känslan för melodifestivalen sitter, sång och musik som framförs live.

Hur ser det ut för Sveriges chanser i år?
-Vi tycker at det var ett bra finalfält i år, Andreas Johnson var vår favorit. Visst har Carola chansen även om kanske inte låten är så där väldigt övertygande. Men Carola är ett etablerat namn i Schlagereuropa, om Carola vinner är det hon som vinner, inte låten.
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255