Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Marocko legend och verklighet 6-11 mars 2019 - Fullbokad!

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Marocko legend och verklighet 6-11 mars 2019 - Fullbokad!

2018-09-14

Fem nätter och sex dagar med den auktoriserade guiden Siv Ling, e-mail: [email protected], tel: +34 609 577 162. Efter succéerna varje år sedan 2011 kommer denna resa att gå igen den 6 till 11 mars 2019.


Skicka till en vän

Programtext: Siv Ling

Vi flyger med Royal Air Maroc från Malaga till Casablanca, där vi har buss till Marrakech. I Marrakech stannar vi tre nätter innan vi åker till Casablanca via El Jadida vid Atlantkusten. I Casablanca stannar vi två nätter så att vi hinner med en dagsutflykt till den kungliga huvudstaden Rabat.

Vi vill göra en resa som är bekväm för resenären och där vi ser och upplever landets kultur och levnadssätt, vi tycker att det är viktigt att komma till dukade bord där maten ingår, istället för att behöva leta efter matställen på en plats som man inte känner till eller att läsa en matsedel man inte förstår. Det är också viktigt att vi kan se och uppleva så mycket som möjligt med endast två hotell ( 4**** och 4****+). Vi gör inga gemensamma stop i stora bazarer, det finns ändå många tillfällen att göra inköp på egen hand under resan. Programmet blir enligt följande:

Dag 1. (onsdag 6 mars) MÁLAGA – CASABLANCA – MARRAKECH
Samling kl 10.00 på Málagas flygplats för incheckning till Casablanca med Royal Air Maroc i terminal 3. Flygtiden är 1 timme och 40 minuter, från Casablancas flygplats, Mohammed V, fortsätter vi med buss till Marrakech (ca 250 km = 2 ½ timme motorväg). I Marrakech tar vi in på hotell Golden Tulip Farah 4**** som ligger centralt i den fashionabla stadsdelen Hivernage, med det berömda torget Djemaa el Fna och den franska stadsdelen Guéliz inom gångavstånd. Middag och övenattning på Golden Tulip Farah 4****.

Dag 2. (torsdag 7 mars) MARRAKECH
Frukost på hotellet, vi kommer att att ägna hela dagen i denna äventyrliga och spännande stad som har en konsekvent genomförd färgskala, alla stadens byggnader inklusive ringmurar och stadsportar har en beigebrunrosa färgton som är det marockanska inlandets färg, jordens, lerans naturfärg. Med bussen kör vi runt ringmuren som omsluter den ursprungliga staden, medinan. Vi kommer under dagen att stanna vid Koutoubiamoskén, vilkens minaret dominerar stadsbilden. Från vilket håll man än kommer ser man på mils avstånd denna vackra minaret, som är ”systerminaret” till La Giralda i Sevilla.

Utanför Marrakech finns vilda palmskogar som förstärker stadens afrikanska prägel och i bakgrunden ser vi de snöklädda topparna på höga Atlasbergen som är över 4000 m ö h. Med bussen åker vi till Menaras vackra trädgårdar med den stora bassängen, vi ska besöka Saadidynastins gravar och det vackra Bahiapalatset. Då det är dags för lunch åker vi till hotellet för att äta vår lunch, där kan vi också koppla av en timme innan vi fortsätter Stadsrundturen. Under eftermiddagen åker vi med bussen till Les Tanneurs och promenerar genom Medinans labyrint av trånga gator och gränder, här finns också Medersan Ben Youssef, som vi besöker. I Medinan går vi igenom hantverkskvarteren och ser hur man arbetar i järn, läder, koppar, träsniderier och färgar garn. I detta myllrande gatuliv finns det shoppingmöjligheter utan gränser och vi ser ett fantastiskt folkliv, det är omöjligt att beskriva med ord, det måste upplevas. Promenaden avslutas på södra Marockos mest kända torg, Place Djemaa el Fna, torget som har blivit berömt över hela världen.

Torget var en gång omlastningsplats för kamelkaravanerna och här samlas än i dag sagoberättare, läkare, tandläkare, skrivare, dansare, spåkvinnor, ja alla som kan tänkas tjäna pengar på berberna som kommer hit till sin huvudstad från byarna. Här finns tid på egen hand innan vi åker till en Fantasia, ”Chez Ali”, ett inhemskt ryttarspel som förekommer i samband med stora högtider, religiösa fester eller till kungens ära eller vid oficiella stadsbesök. Fantasia har skickliga ryttare som rider i vild galopp i manegen. De yngre står upp på hästryggarna och utför rena akrobatnummer. Plötsligt avlossas skott mot himlen och alla tvärstannar, ett oförglömligt ryttarspel. På Fantasian får vi se berberfolken i sina olika folkdräkter från sina stammar, medan vi äter vår middag som vi intar i en ”Jaima”, det arabiska ordet för tält. Övernattning på hotell Golden Tulip Farah 4****

Dag 3. (fredag 8 mars) MARRAKECH – OURIKA - MARRAKECH
Efter frukost på hotellet åker vi till Ourikadalen (ca 65 km) som anses vara den vackraste i Atlasbergen. Ourikadalen erbjuder på storslagna vyer över höga Atlasbergen och själva dalen är naturskön med prunkande grönska och snöklädda berg som står i bjärt kontrast.

De små bergerbyarna som vi passerar är karakteristiska med sina jordfärgade lerhus. I bäcken porlar kristallklart vatten, fåglarna kvittrar och överallt möter vi färggrant klädda kvinnor, fårade äldre män, högresta berber – alla leende och gästfria.
Vi stannar vi en liten lokal marknad dit berberna kommer för att sälja eller byta varor, allt från åsnor till tyger, från kryddor till rostiga spikar, från silversmycken till plastskor. Det kan vara bra att ha kameran med på denna utfärd. Detta är en halvdagsutflykt och vi är tillbaka på hotellet för lunch.

Efter lunchen gör vi en utflykt med Calêche till Jardin Majorelle. Middag äter vi på en typisk marokansk restaurang i Medinan. Övernattning på hotell Golden Tulip Farah ****

 
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien

Dag 4. (lördag 9 mars) MARRAKECH – EL JADIDA – CASABLANCA
Efter frukost på hotellet lämnar vi den rosa staden och åker mot El Jadida som ligger vid Atlantkusten ca 10 mil söder om Casablanca. I El Jadida besöker vi Portugisernas fästning med den berömda cisternen, där en del av scenerna i Orson Welles film ”Othello” spelades in. I den här staden äter vi lunch innan vi fortsätter till Marockos största och modernaste stad, Casablanca. Här gör vi en panoramatur med bussen och stannar vid Marockos största moské, HASSAN II´s moské som vi kan beundra utifrån innan vi åker till vårt centralt belägna hotell.
Från hotellet har vi de moderna shoppinggatorna, som är gågator, inom bekvämt gångavstånd. Middagen äter vi på återuppbyggda ”Rick´s Café”, från filmen Casablanca med Ingrid Bergman och Humphrey Bogart i huvudrollerna. Övernattning på hotell Novotel ****+ i Casablanca.

Dag 5. (söndag 10 mars) CASABLANCA – RABAT – CASABLANCA
Frukost på hotellet innan vi åker 91 km till den kungliga huvudstaden Rabat där vi gör en stadsrundtur och bl a besöker borggården med det kungliga slottet, Tour Hassan, Muhammed V:s Mausoleum och de vackra Chellahs trädgårdar, där det en gång låg en punisk koloni. Dagens lunch äter vi i Rabat innan vi återvänder till Casablanca utefter den vackra kustvägen.

Tillbaka i Casablanca gör vi ett stopp i Quartier des Habous, en modern medina som anlades på 1920-talet. Här har vi stora möjligheter att göra inköp på egen hand. I utkanten av Ouartier des Habous ligger det kungliga slottet. Middag och övernattning på hotell Novotel ****+ i Casablanca

Dag 6. (måndag 11 mars) CASABLANCA – MÁLAGA
Efter frukost på hotellet avresa med buss till Casablancas flygplats för att flyga med Royal Air Maroc till Malaga. Flyget går kl 12.05 lokal tid, resan tar 1 ½ timme med ankomst Malaga kl 14.30 lokal tid.

RESERVATION FÖR ÄNDRING AV ROYAL AIR MAROCS FLYGTIDER!
PRIS : 1.144 euro, tillägg för enkelrum: 125 euro (2018 års pris)
Eftersom det är begränsat antal flygbiljetter är det viktigt att anmälan sker så snart som möjligt, denna resa genomförs direkt med vår marockanska agent. För mer information kontakta SIV LING, e-mail [email protected], tlf: 609 577 162

I PRISET INGÅR:
Flyg Málaga – Casablanca – Málaga
Luftkonditionerad buss
Svensk guide (Siv Ling) under hela resan
5 nätter på 4**** och 4****+ hotell
Alla måltider inkluderade, fr o m middag 1, t o m frukost dag 6.
5 måltider på hotellen och 5 måltider på restauranger, (3 middagar och 2 luncher).
Entréer till de monument som står i programmet
Färd med Calêches till Jardin Majorelle
Marokansk guide där det är obligatoriskt

INGÅR EJ I PRISET:
Dricka till maten och dricks, ( de 2 kvällsutflykterna i Marrakech ingår vin och vatten i måltiden).
 
Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255