Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hans G: Jag firar jubileum!

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Hans G: Jag firar jubileum!

2015-04-13

Inte ett sådant som att ha varit gift i trettio år eller så, vilket jag för övrigt har varit, utan mer subtilare än det. Jag har nu, nästan på dagen, skrivit krönikor i Svenska Magasinet under fyra år.


Skicka till en vän

Av Hans G
e-post: [email protected]


Det låter inte så mycket men det innebär men det innebär att jag utsatt er för mina tankar och ibland lite udda ideer i drygt fyrtio krönikor. Ibland undrar jag själv hur det har gått till. En sak är givetvis att jag är sjukt nyfiken och dessutom, enligt Sambon i varje fall, utrustad med en lite bisarr fantasi.

Så starten på mitt kåseriande började ungefär i samband med det förra kommunalvalet. På min väg från Mijas och ner till Fuengirola kunde jag inte undvika att se att någon hade hängt ut tvätt i den vackra naturen. Var man än körde fladdrade stora, vita lakan i naturen och tycktes aldrig bli torra. De hade hängt där i flera veckor men förmodligen torkade de inte därför att våren bestått av ett mer eller mindre envist regnande och då är det inte lätt att torka sin smutsiga byk.

För det var sådant det var, visade det sig. Jag påpekade fenomenet för Anders Olow, dåvarande chefredaktör för Svenska Magasinet. ”Ta reda på hur det ligger till och skriv en snutt om det,” sa Anders

DET VAR SOM SAGT VALÅR och som alla vet är det förbjudet i Spanien att bedriva ”politisk propagande” från början av mars och fram till 14 dagar före valet. Nu klarnade mysteriet med lakanen. När vinden då och då blåste dem åt sidan såg man att det var PSOE:s nya ledare, och tillika borgmästarkandidat, Fuansanta Limas näpna nuna som skymtade fram.

Valfusk skrek PP och tvingade PSOE att täcka över affischerna. Därav lakanen. Nu är det valår igen, så nu får vi se om PSOE kör tricket med lakanen igen. Men än så länge har jag inte sett något misstänkt. Det hade väl legat nära till hands annars eftersom det återigen är Fuansanta Limas som kandiderar.

På tal om valfusk och förbjuden valpropaganda förresten.Här i Mijas ges det ut en ”tidning” som heter Mijas Semanal, Mijas Veckotidning. Om inte den är politisk propaganda så vet jag inte vad ordet betyder.

Dessutom är den betald av skattebetalarnas pengar. Numera, eftersom det är PP som har makten, består tidningen i stort sett bara av artiklar coh fotografier som visar hur alldeles väldigt förträffliga den nuvarande ”regeringen” är. Det är propaganda på hög nivå, kamoflerat som en ”informationsskrift”.

I senaste numret finns ett helt uppslag som beskriver hur otroligt mycket PP har gjort sedan de kom till makten för fyra år sedan och hur eländigt de tidigare makthavarna, PSOE, hade skött sig. Min gamla mor sa alltid att eget beröm luktar illa och om det är så, så luktar kommunalhuset i Mijas som en minkfarm. Det enda som vår käre borgmästare inte klarar av är väl att gå på vattnet, men det kommer nog det också. Men, i sanningens namn måste man tillstå att det har hänt mycket positivt i Mijas Pueblo under de senaste fyra åren.

Det ligger väl en del i det gamla ordspråket att ”nya kvastar sopar bäst”.

NÅGOT SOM DOCK INTE FÖRÄNDRAS, oavsett vad vår käre borgmästare Nozal gör, är att jag drabbats av stora vårfrossan. Precis som alla andra år. När jag skriver det här är det två dagar kvar till dess att Superettan har premiär. GAIS, världens bästa fotbollslag, öppnar med hemmamatch mot Varberg. Själv går jag omkring som en lallande fåne och svarar inte på tilltal.

Jag försöker att bete mig normalt men det är inte lätt när man vandrar omkring med tom, glasartad blick och påminner omgivningen om någon som fått i sig något som man inte skall ha i sig. Men det löser sig, det gör det alltid, och givetvis vinner GAIS. Storseger!

Saludos amigas/os
Må väl och ta hand om er


 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255