Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Mäklarföretaget Alamo Costa del Sol Real Estate erbjuder ”Det goda livet i Spanien”

Annons - Svenska magasinet
Vi är ett skyltfönster för ”Det goda livet i Spanien”, säger Sven F. Källström här utanför sitt nya mäklarkontor på Calle Córdoba i Fuengirola.

Vi är ett skyltfönster för ”Det goda livet i Spanien”, säger Sven F. Källström här utanför sitt nya mäklarkontor på Calle Córdoba i Fuengirola.

Mäklarföretaget Alamo Costa del Sol Real Estate erbjuder ”Det goda livet i Spanien”

2014-12-11

Vid snart 70 års ålder lägger Sven F. Källström in ytterligare en växel med nytt mäklarkontor på Calle Córdoba i centrala Fuengirola. Butiken med de ljusa och prydliga lokalerna och nio medarbetare är skyltfönstret för ”Det goda livet i Spanien”.


Skicka till en vän

- Det händer så mycket kul i branschen och det är full fart. Jag känner att jag vill vara med i matchen.
Spanienkännaren Sven F. Källström har otaliga projekt bakom sig som mässor, böcker, tidningar och Spanienbilagor. Och nu fortsätter det med ny mäklarbutik.
- Det har blivit 31 år i Spanien. Först sex år på Costa Blanca och nu 25 år på Costa del Sol.

Under dessa år har han sjösatt flera projekt. Bland annat har han utgett fem böcker om hur det är att leva och bo i Spanien, bl a Drömmen om Spanien. 2003 startade Sven F. Källström fastighetsmässan Köpa hus i Spanien som senare blev Köpa hus utomlands, och det blev till slut totalt 59 mässor i Stockholm, Göteborg och Malmö innan han sålde till sin kompanjon Björn Simonsson.

Under elva år utgav han en Spanienbilaga i Svenska Dagbladet, startade flera webbplatser om Spanien, magasin på Costa Blanca, höll i seminarier och ansvarade för svenskspanska handelskammarens tidning Info i Madrid.

Nu fortsätter den snart 70-årige Sven F. Källström, och kanske kustens mest aktive pensionär, med mäklarkontor i centrala Fuengirola där fokus helt ligger på den skandinaviska marknaden.
- Efter allt jag har gjort, och den erfarenhet jag har skaffat mig, kan jag och mitt team erbjuda trygghet med att köpa bostad under den spanska solen. Jag kan sammanfatta mina erfarenheter och hjälpa alla människor med att uppfylla sina drömmar om Spanien.

”Det goda livet i Spanien” har varit Svens slogan under alla år i Spanien i samband med lanseringar av böcker, bilagor, seminarier, magasin eller mässor.

Varför är det rätt tid att köpa bostad på Costa del Sol?
- För det första är det förmånligt prismässigt. Prisfallet har nått nära botten och det kommer förmodligen inte att sjunka mer, det finns ingen anledning att vänta. I stället kan vi se en svag ökning på sina håll. Sedan krisen 2007 har priserna sjunkit mellan 20 till 40 procent beroende på område.

Sven F. Källström pekar på ytterligare en viktig sak; Spanien blir mer organiserat med bättre lag och ordning. I framtiden kommer vi inte att kunna se hus som byggs illegalt 25 meter från havet. Mutor till borgmästare och kommunpampar accepteras inte. Korruptionen har kommit upp ovanför ytan och politiker hängs ut i media. Spanien blir ett mer laglydigt land vilket skapar trygghet vid bostadsköp.

- Vi använder oss av skandinavisktalande opartiska advokater som kontrollerar objekten så att det inte finns några oegentligheter i affären som kan skada köparen. Det skapar förutsättningar för en säker affär för våra köpare.

Spanien är ett tryggt land som är vant att ta emot stora mängder turister. Här finns också det ”svenska samhället”, det vill säga svenska hantverkare, mataffärer, servicenäring och media. Infrastrukturen är väl utbyggd och det är lätt att ta sig hit från Skandinavien.

Den tidigare handbollsspelaren i GUIF, ”dåtidens Magnus Wieslander” (i Svens egen värld) betonar också det breda koncept som Alamo erbjuder. Hustrun Gunilla Nordquist driver och är VD för systerföretaget Alamo Design som hjälper kunder som vill förändra saker i sin bostad. Antingen det gäller att byta ut köket, måla om, riva väggar, bygga nytt badrum eller få hjälp med möbelköp och mycket annat.
- Den service som Gunilla erbjuder är enbart för Alamos kunder och vi erbjuder rörmokare, murare, målare och andra hantverkare, berättar Sven F. Källström avslutningsvis.

Alamo Real Estate ligger mitt i centrala Fuengirola på på Calle Córdoba 37 mellan saluhallen Merca Centro, Mercadona och tågsstationen.
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255