Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Svenska skolan i Marbella med 70 elever

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Svenska skolan i Marbella med 70 elever

2014-12-11

Svenska Skolan Marbella startades 2003 och har sedan starten växt kontinuerligt, från en handfull elever till full kapacitet inför vårterminen 2015 med 70 elever från förskola till årskurs 6.


Skicka till en vän

Att många familjer väljer att flytta till varmare breddgrader märks väl här på skolan då elevantalet fördubblats det senaste året. Skolans nya lokaler i det trevliga området La Alzambra i Marbella är verkligen en inbjudande miljö med stor trädgård och pool, något som skolor vanligtvis inte ståtar med. Rektor Annika Scharnke påpekar värdet med en bra utemiljö i Spaniens varma klimat. Annika är en inspirerande, energisk person och inte alls en typisk rektor.

Hon vill vara med och se att allt fungerar och kombinerar därför rektorsarbetet med att vara lärare. Annika har lektioner i engelska, svenska, drama, textilslöjd och förskolan. De flesta av lärarna är engagerade i flera klasser och lär ut olika ämnen vilket bidrar till en fin gemenskap på skolan.

Man följer riktlinjer för svensk pedagogik där man arbetar efter att inspirera, väcka lust och intresse. I förskolan gäller att man lär genom lek upp till 6 års ålder.

Den svenska läroplanen följs, här finns inga skillnader. Föutom undervisningen i spanska som ligger på extra timmar utanför ordinarie skoltid och inkluderar kultur och traditioner.

Skolbarnen kommer från ett ganska stort upptagningsområde, Fuengirola till Sotogrande, även om majoriteten bor i Nueva Andalucia med omnejd. Till sist kan vi nämna att de flesta betalar skolavgift för att gå här på skolan, med undantag i de fall en förälder är utsänd till Costa del Sol av ett svenskt företag. Vill ni se hur fint det är på skolan, besök då svenskaskolanmarbella.com där ni kan se en film från skolan och hitta kontakt information.
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255