Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Jubileumsresan till norra Spanien och södra Frankrike

Här föddes Jean Baptiste Bernadotte

Här föddes Jean Baptiste Bernadotte

Jubileumsresan till norra Spanien och södra Frankrike

2014-11-11

Jubileumsresa med guiden Siv Ling och Svenska Magasinet. En oförglömlig resa, ett minne för livet. Till Svenska Magasinets 25-årsjubileum har vi lagt upp en annorlunda resa till norra Spanien, södra Frankrike, Navarra, där vi besöker städer som Bilbao, San Sebastian, Biarritz,Pau, Pamplona och Burgos tillsammans med vår erkänt duktiga auktoriserade guide Siv Ling. Resan går 22 till 27 april 2015. Resorna är speciellt framtagna för Svenska Magasinets läsekrets.


Skicka till en vän

Program och text: Siv B. Ling

Sedan vi firade 20-årsjubileum med en resa till Madrid för fem år sedan har vi haft glädjen att uppleva det otroliga intresse som vår läsekrets från alla de nordiska länderna  har visat för våra resor som vi arrangerar med allt från vinresa till La Rioja och Ribera del Duero, Pilgrimsvandring till Santiago de Compostela, Barcelona, den årliga resan till Madrid och de spännande resorna till grannlandet Marocko samtliga resor planerade och utarbetade av Siv Ling.

Till jubileumsresa 2015 kommer vi att uppleva Baskien, ett land med ett forntida folk av okänt ursprung och eget språk och Navarra som till en del är baskiskt liksom västra Pyrenéerna med sitt storslagna landskap. Vi besöker staden Pau där  Marskalk Jean-Baptist Bernadotte föddes liksom Henrik IV av Navarra.
Vi kommer att  passera små pittoreska orter som grundades under medeltidens pilgrimsvandringarna till aposteln Jakobs grav i Santiago de Compostela. I den gamla romarstaden Pamplona, regionstad i Navarra, har vi en övernattning. Ernest Hemingway gjorde staden internationellt känd genom att skriva om tjurrusningen under Los Sanfermines i juli månad.

I Navarra besöker vi också en bodega för att provsmaka regionens vin liksom en ostfabrik. Sista övernattningen har vi i Burgos där vi kan beundra Spaniens tredje största katedral. Liksom på alla våra resor har vi luncherna med vin och vatten inkluderade. Vi vill resa bekvämt och sätta oss vi dukade bord för att  pröva trakternas specialiteter. Endast i Pamplona har vi lunch på egen hand för att prova alla dessa tapasbarer som finns. Vi avslutar resan med en jubileumslunch där huvudrätten består av Cochinillo på ett meson i Madrid.

Dag 1.  22/04/15 (onsdag), Málaga-Madrid-Bilbao
Vi reser klockan 9 från Málagas tågstation Maria Zambrano med höghastigshetståget AVE. Tåget är framme i Madrid klockan 11.50. Härifrån fortsätter vi med buss till Bilbao, under vägen gör vi uppehåll för gemensam lunch (ingår). I Bilbao som är Baskiens största stad och Spaniens ledande handelshamn bor vi på centralt belägna fyrstjärniga hotell Nervion vid floden Ria de Bilbao och mittemot Guggenheim-Museet och med ”Casco Viejo”, (gamla staden),  inom gångavstånd. Vi gör en vandring till fots i den gamla medeltida stadskärnan där tapasbarerna ligger tätt. För dem som vill besöka Guggenheim-museet är det öppet till kl 20. Middag på hotellet.

Dag 2.  23/04/15 (torsdag)  Bilbao-San Sebastian-Biarritz-Pau
Efter frukost på hotellet åker vi till San Sebastián, som är en av de elegantaste av alla Spaniens badorter. Här gör vi dagens första uppehåll. Vi kör utefter den vackra Playa de la Concha och stannar vid rådhuset för kaffepaus. Gränderna i den gamla stadsdelen är fullproppade av restauranger och tapasbarer. Från denna vackra stad fortsätter vi över gränsen till Frankrike och gör uppehåll för lunch (ingår) i Biarritz som är den mest mondäna badorten i sydvästra Frankrike. Stadens centrala del ligger på en klippa som skjuter ut i havet med fina stränder på båda sidor. Här äter vi dagens lunch (ingår) och gör en promenad förbi den lilla fiskehamnen till Esplanade de la Vierge och beundrar den vackra utsikten över Atlanten. Under eftermiddagen fortsätter vi till staden Pau vid Pyréneerna, där  vi  har en övernattning. Middag på hotellet.

Dag 3. 24/04/15 (fredag) Pau-Saint Jean de Port-Roncesvalles
Efter frukost på hotellet ägnar vi hela förmiddagen till den här vackra medeltida staden. Pau är huvudstad i Bearn och är Henrik IV:s av Navarras stad. Han föddes här liksom Marskalk Jean-Baptiste Bernadotte. Hans  födelsehem är idag museum som vi besöker. Vi besöker också slottet där Henrik IV föddes. Han sägs ha legat i en vagga av sköldpaddsskal som finns att se. I slottet finns också vackra möbler, gobelänger från Flandern och en samling målningar som skildrar Henrik IV:s levnad, vi gör en rundvandring i slottet som är mycket vackert beläget på en klippa. Dagens lunch äter vi i Pau (ingår) innan vi fortsätter söderut. Vi kommer in på gamla pilgrimsvägar till Saint-Jean-De-Port, denna  pittoreska ort som var en viktig hållplats på pilgrimsvägen till S:t Jakobs grav. Vi passerar Roncevallespasset,  som var en av de viktigaste förbindelsevägarna från nord till syd, och kommer över gränsen till Spanien. I Roncesvalles äter vi middag och övernattar.


 
Bilbao och Guggenheim

Bilbao och Guggenheim

Burgos

Burgos

Vi besöker några av Spaniens främsta bodegor

Vi besöker några av Spaniens främsta bodegor

Vinskörden

Vinskörden

Tempranillo

Tempranillo

Madrid

Madrid

Vi besöker vackra San Sebastian

Vi besöker vackra San Sebastian

Pamplona

Pamplona

Vid bodegan Irache finns en vinfontän

Vid bodegan Irache finns en vinfontän


Dag 4.  25/04/15 (lördag), Roncesvalles-Pamplona
Efter frukost på hotellet fortsätter vi mot  Pamplona. Under vägen stannar vi vid de små byar som vuxit upp vid pilgrimsvägen som Burguete, där Hemingway har varit och Espinal som bara har en bar. I Pamplona som  grundades under romartiden gör vi en promenad på de pittoreska medeltida gatorna och beundrar de vackra byggnaderna, förbi rådhuset och gatan där de har tjurrusningen under Los Sanfermines. I Pamplona finns det gott om tapasbarer och här äter vi lunch på egen hand och upplever folklivet. Middag och övernattning på centralt beläget hotell.

Dag 5. 26/04/15 (söndag), Pamplona-Estella-Irache-Burgos.
Efter frukost på hotellet fortsätter vi utefter den gamla pilgrimsvägen förbi  Puente la Reina (ca 24 km), till Estella (ca 22 km) där vi ska besöka en ostfabrik och Bodegan Irache som har en fuente del vino. Här  provsmakar vi  Navarras vin. Vi fortsätter på pilgrimsvägen och äter lunch i Santo Domingo de la Calzada, (ingår). Efter lunchen åker vi till Burgos, där beundrar vi den vackra Arco de Santa Maria från 1300-talet som en gång tjänade som vakttorn och stadsport vid floden. Vi besöker också Spaniens tredje största katedral där El Cid  campeador ligger begravd. Middag och övernattning på centralt beläget hotell i Burgos.

Dag 6. 27/04/15 /måndag), Burgos-Madrid-Málaga
Vi lämnar Burgos efter frukost och fortsätter över mesetan mot Madrid. Vi kommer till Madrid lagom till jubileumslunchen som vi äter på ett typiskt meson, med Cochinillo som huvudrätt, och underhållning av la tuna. Under eftermiddagen åker vi till Atocha-stationen där vi tar AVE-tåget kl 18.35. Vi anländer till Málaga Maria Zambrano  kl 21.25.

PRIS:  Per person i dubbelrum: 899 euro. Enkelrumstillägg: 180 euro.

I priset ingår: inkluderar: Höghastighetståget AVE Málaga-Madrid-Málaga, buss, fem nätter med halvpension, fem luncher på restauranger, entré till slottet i Pau, entré till Marskalk Bernadottes födelsehem, ostfabrik, Bodegas Irache, katedralen i Burgos, vin och vatten till måltiderna.

För frågor och anmälningar kontakta guiden Siv Ling på tlf 609 577 162 eller på e-postadress: [email protected]

Samtliga resor under 2015:
16-17 februari. Upplev Marocko under två dagar
25 februari till 2 mars. Marocko - legend och verklighet
24 till 25 mars, tvådagars vinresa till Ronda-distriktet.
22 till 27 april. Baskien-Pau-Navarra-Burgos
16 till 20 oktober. Vinresa till Rioja och Ribera del Duero
20-23 november. Madrid med utflykt till Salamanca
26-30 november. Marocko, Fes-Meknes
 
Salamca

Salamca


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255