Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Hans G: Det bästa har jag sparat till sist...

Svenska Magasinet i Spanien

Hans G: Det bästa har jag sparat till sist...

2014-11-11

Från en vanligen välunderrättad källa har jag fått höra att min förra krönika, som i huvudsak handlade om det svenska valet, har väckt ont blod inom vissa kretsar.


Skicka till en vän

Av Hans G

Om jag, mot förmodan, har trampat på en och annan öm tå när jag kallade ledaren för SverigeDemokraterna för ”Lill-Hitler” så ber jag delvis om ursäkt. Jag kanske skall moderera mig och kalla honom för ”Lill-Musse” istället. Men mig veterligen hade inte Mussolini några rasistiska övertoner i sina timslånga tal. Inte förrän Hitler tvingade upp honom på den vagnen.

Ytterligare en sak. Uppfattningar och formuleringar som jag torgför i min krönika står helt och hållet för mig och ingen annan. För övrigt är det också så att jag mer än gärna tar emot ris, men ännu hellre ros, så klart. Det är bara att använda min e-mail, [email protected], så lovar jag att svara.

VAD beträffar herrarna inom SD så har jag lite svårt att hitta ett rätt-visande epitet. Den ledande fyr-väpplingen inom partiet har sina rötter i ”Vit Makt” och ny-nazism. Nu genmäler givetvis en del och säger att man ju inte är sämre karl än att man kan ändra sig. Och det var ju ett antal år sedan som herrarna var engagerade i de här rasistiska sammanhangen. Men jag tror inte att ränderna går ur så enkelt. Det finns för mycket som tyder på att äpplet inte har hamnat allt för långt från päronträdet. Det är ganska betecknande att SD:s bästa vänner ute i Europa är Marie le Pen från Framstegspartiet i Frankrike och Nigel Farage från UKIP i Storbritannien.

Ett annat exempel på herrarnas vidsynthet är att herr Åkesson tycker att det som Jonas Gardell sysslar med är ”smaklös böghumor”. Visserligen har han bara sagt det internt, de är tillräckligt smarta för att inse att ett sådant uttalande inte skulle hamna i god jord, men ändock.

SD:s så kallade ”chefs-ideolog”, Mattias Karlsson, som i Jimmies frånvaro leder partiet, har bland annat konstaterat att Zlatan Ibrahimovic inte kan betraktas som svensk med tanke på hur han ”tänker, agerar och talar”. Detta trots att han pratar utpräglad ”Rosengårds-skånska. Han är inte ens ”ny-svensk” som ju i vanliga fall är SD:s beteckning på barn som är födda i Sverige av invandrade föräldrar.

MAN skall givetvis ta ordentligt reda på vad ett parti står för innan man ger det sin röst. När det gäller SverigeDemokraterna verkar det vara en minst sagt viktig och välbetänkt uppgift. Nu hoppas jag att det är bra som det är med Sverige Demokraterna. Det finns ju viktigare saker att tala om.

Som till exempel att Mariano ”ahoj med R framför” äntligen offentligen har bett det spanska folket, väljarna, om ursäkt för att allt för många spanska politiker på alla nivåer är totalt genomruttna. Det länder honom till heders även om man kan ana en taktisk och slipad politiker bakom uttalandet. Det är ju val om lite mer än sex månader och i en färsk opinionsundersökning visar det sig att de två saker som oroar gemene man mest är arbetslösheten och korruptionen.

Vad det beror på att just spanska politiker har så oerhört svårt att hålla fingrarna bort från syltburken borde vara en intressant fråga för vilken beteendevetare som helst.
Och så har förre justitieministern Alberto Ruiz Gallardòn packat trunken och tackat för sig. Enligt honom själv gör han det frivilligt.
”Fan tro´t sa Relling”. Jag skulle kunna sätta en och annan peng på att det snarare har med hans kontroversiella förslag till ny abortlag att göra. Efter alla protester, både inhemska och internationella, har nog ”ahoj med r framför” insett att han skulle få merparten av de spanska kvinnorna emot sig. Valet framför dörren så, tack för kaffet Signor Gallardón.

DET bästa har jag sparat till sist. Världens bästa fotbollslag behöver inte kvala för att stanna kvar i Superettan. GAIS är framtiden. Det är värt en flaska cava.

Saludos amigas/os
Må väl och ta hand om er.
 

 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255