Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Madrid får toppenbetyg av svenska turister

Svenska Magasinet i Spanien

Madrid får toppenbetyg av svenska turister

2014-09-10

I höst kan du följa med Svenska Magasinet och den erkänt duktige guiden Siv Ling till Spaniens kungliga huvudstad Madrid. Ett Madrid-besök är en vandring i den spanska historien. Ingenstans i Spanien är historien så närvarande som i landets hjärta.


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Turister som besöker Spaniens hjärta Madrid ger betyget 8,74 på en 10-poängsskala. Shoppingutbudet får 8,6 poäng. Det berättade den ansvarige för ekonomi och skatter i regionen Madrid, Enrique Ossorio, vid en pressträff i augusti.
På shoppingligan placerar sig Madrid på andra plats efter London på grund av den stora tillgången på butiker. De utländska besökarna är något mer nöjda än spanjorer som besöker sin kungliga huvudstad. Utlänningar ger betyget 8,5 jämfört med spanjorernas 8,3 vid betygsättning över hur nöjda de är med besöket.

Bland utlänningar är besökare från latinamerikanska länder, Sverige, Australien, Japan och Danmark mest nöjda med sitt besök i Madrid skriver nyhetsbyrån Europa Presss och hänvisar till undersökningen. 
99,3 procent av de tillfrågade utländska besökarna i undersökningen tänker rekommendera sina vänner att besöka Madrid. Bland de utländska turisterna är Puerta del Sol, Real Madrid och Museo del Prado typiska symboler för Madrid. 
Bakom undersökningen ligger 2.279 intervjuer som gjordes mellan den 30 maj till 22 juni på 20 olika platser i regionen Madrid.

Mellan den 21 till 24 november går resan till Madrid som är speciellt framtagen för Svenska Magasinets läsare. Under de senaste månaderna har det hänt mycket i Spanien. Felipe VI är ny kung sedan i somras och vi kommer att besöka många historiskt intressanta platser.

Vi får en inblick i landets historia. Vi får veta varför landet har blivit som det är, allt detta berikar livet för dig som Spaniensvensk. Till Madridresan har vi valt ut några av de mest intressantaste och spännande platserna.

Vi bor bekvämt på gångavstånd till Madrids pulserande centrum och Plaza Mayor. Utflykterna är lagda på förmiddagarna varför eftermiddagarna är fria för egna upptäckter. En del vill shoppa i en av världens bästa shoppingstäder. Resan ligger rätt i tid då Madrid börjar pyntas lagom till julhandeln.

Åter andra vill besöka museerna som ligger på rad i den spanska konstens epicentrum. Och i Madrid hittar du den bästa spanska maten från de olika regionerna.

Kanske du precis nyligen har flyttat till Spanien. Eller kanske du är en ”flyttfågel” som kommer och går men samtidigt inte vet så mycket om landet. Eller är du en tapas-älskare som vill kombinera smaker och dofter med historia, konst och vetande. Då är detta en resa för dig.
 
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien

Vi besöker det vackra slottet Aranjuez som brukar liknas vid Spaniens Versailles. En prunkande grönskande oas sommartid som när vi besöker platsen bjuder på vackra höstfärger.
Vi reser till Segovia som ligger på en klippa tusen meter över havet och som omges av två floder. Platsen är en av de kulturminnesrikaste städerna i Spanien med den romerska akvedukten som räknas till ingenjörskonstens underverk.

Med sina monument och museer är Madrid en outtömlig källa av sevärdheter som Museo del Prado, ett av världens förnämsta konstgallerier. Här ligger Museo Thyssen som har en av världens främsta privata konstsamlingar samt Reina Sofía-museet där vi bland annat kan se Picassos kända verk ”Guernica”. Det Kungliga slottet Palacio Real är också värt ett rejält besök med alla sina 2.200 rum.

Vi besöker också Valle de los Caidos, (De stupades dal), monumentet som general Franco lät uppföra efter det spanska inbördeskriget till minne av krigets offer. Det brukar vara ett av de mest uppskattade och spännande inslagen i Madridresan som kanske berör allra mest.

Vi besöker också den lilla vackra byn el Pardo som ligger i ett stort naturskyddsområde. Slottet används i våra dagar vid officiella mottagningar och förekommer varje vecka i tv-sändningar när kungen delar ut priser och har mottagningar.

Hela programmet hittar du här

Priser:
Per person i dubbelrum, min 30 pax, ca 445.00 €. Enkelrumstillägg: 115.00 €

I priset ingår: AVE-tåget, Málaga-Madrid-Málaga, tre nätter på centralt beläget hotell med frukost, auktoriserad guide, (Siv Ling) under hela resan, buss med luftkonditionering på de ovan nämnda utflykterna, entré till El Pardo och slottet Aranjuez, festmiddag med  ugnstekt lamm första kvällen i Madrid och lunch med spädgris i Segovia sista dagen.

Anmälan kan göras hos Ruta/Solar Resebyrå, Pasaje La Pandereta s/n, 29640 Fuengirola, tel: +34 952 479 954 eller +34 952 479 958, e-post: [email protected]

Eventuella frågor kan också göras till Siv Ling på +34 609 577 162, e-post:[email protected]
Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255