Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Snart får vi gapskratta – nu kommer Babben och Adde

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Snart får vi gapskratta – nu kommer Babben och Adde

2014-09-10

Det är en kritikerrosad underhållare som kommer till teatrarna i Marbella och Nerja den 10 respektive 11 oktober. Adde Malmberg har kanske upplevt sin bästa sommar någonsin i samband med uppsättning av ”Pang i bygget” på Fredriksdalsteatern.


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

”Adde Malmberg som Basil Fawlty briserar i hysterisk fars” skrev Kvällsposten. ”Komiskt guld. TV-klassikern en fullträff” skrev Aftonbladet. ”Pangjobb av Malmberg & Co” skrev Sydsvenska Dagbladet.
”Pang i bygget” drog storpublik till Fredriksdalsteatern i sommar med omkring 65.000 sålda biljetter. I vinter fortsätter uppsättningen i Malmö och Göteborg.

Berätta om sommaren 2014 i Helsingborg, Adde?
- Publiken kom och det har varit fullt hela tiden. Otroligt roligt att spela. Det gick väldigt bra från början med strålande recensioner.

Adde Malmberg menar att det inte var självklart med bra recensioner då det fanns en så tydlig förlaga.
- Risken finns att man bli jämförd. Redan från början var recensionerna mycket positiva, inte en enda var negativ. Det var helt enkelt en bra start. Och så var det strålande väder. Vädret har stor betydelse vid utomhusteater. Nu kunde publiken sitta avspänd och varm, vilket var en extra bonus.

Hur är det att spela rollen som Basil Fawlty?
- Det är en enormt stor roll. Jag var inte riktigt medveten om hur stor rollen var förrän jag började läsa manuset. Det är en dominerande roll som kräver mycket jobb. Jag ska både springa och ramla, få ett älghuvud i huvudet. Jag tränade upp mig och var i bra form...

Totalt blev det 54 föreställningar på Fredriksdalsteatern, sex dagar i veckan med ledigt på måndagar. Och i vinter fortsätter det i Malmö och Göteborg.
- Det blir en hektisk vinter. Sådana här saker är bara roligt att göra, jag trivs att ha mycket att göra.
 
Svenska Magasinet i Spanien

Det blir ingen tv-sändning i vinter från sommarens uppsättning på Fredriksdalsteatern som tidigare år?
- Det stämmer. Eftersom det är en tv-serie från början så finns det inga rättigheter att visa vår uppsättning i tv.

Den 17 augusti gick Adde av scenen i Helsingborg. Därefter väntade lite vila. Den 10 och 11 oktober står Adde och Babben på scen i Marbella teater respektive Nerja teater med den kritikerrosade standupföreställningen Gammal är äldst.
- Jag har pratat med Babben och vi har planerat för Spanien. Ska bli härligt att få köra några shower på Solkusten. Det blir en hel del om vad som är typiskt svenskt vilket jag tror passar bra in bland utlandssvenskar.

Om sommaren har varit intensiv för Adde Malmberg har den varit betydligt lugnare för Babben Larsson. Hon har genomgått en fotoperation med rehabilitering.
- Det har varit en lugn sommar efter en intensiv vinter och våren. Jag har haft problem med en fot som jag har opererat. Jag ser fram emot resan och showen i Spanien efter ha varit väldigt mycket still i sommar.
- Jag har varit i Marbella tidigare. Nerja blir första gången.

Babben kommer ner några dagar innan showen i Marbella och Nerja för att se på stan och bara gå omkring och mysa. Showen är en form av underhållning där Babben och Adde gör en föreställning tillsammans. Det blir reflexioner kring vad som är typiskt svenskt något som säkert går hem bland svenskar som bor i Spanien.
- Vi ska skoja om det. Vi inleder tillsammans och sedan turas vi om på scen. Det blir specialskrivna grejer för platsen vi är på och så bygger vi på det.

Ännu finns det biljetter (35 euro). Biljettförsäljning: El Corté Ingles, Svenska Magasinet, Scandic Supermarket, MiaDel, AHN i Nerja, Nerja Teater samt även på [email protected] Biljetter finns att köpa på teatrarna dagtid och i samband med föreställningar.
 
Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255