Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Inredning i Monte Paraíso

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Inredning i Monte Paraíso

2014-07-09

Denna luxuösa våning var från början möblerad i en nyklassisk stil med alla väggar och inbyggda garderober målade i gräddiga gula toner. Hela våningen gav ett rörigt och slitet intryck.


Skicka till en vän

Designer Andrea Böck berättar:

“Efter att vi fått direktiv av kunden, fick vi i uppdrag att möblera hela våningen i en modern och elegant stil. Kunden vill ha gråa toner och mullvad som bas med inslag av färg och tillsammans valde vi ut de stora möblerna för att framhäva elegans och luftiga utrymmen. Därefter fortsatte vi med att måla om hela våningen, vi bytte dörrbeslagen till silverfärgade och restaurerade en del av de befintliga möblerna. Kunden ville bl a behålla matbord och soffbord så vi återanvände dessa”.

När man går in i våningen möts man av pelare i passagen mellan matrum, vardagsrum och arbetsrum, något som ger ett praktfullt intryck. Till höger hittar man ett rymligt och snitsigt arbetsrum med en inbyggd askgrå bokhylla, ommålad av Ambience. I matrummet behölls matbordet och kunden valde ut nya eleganta stolar i velour med nitade kanter och två maffiga karmstolar med vadderade ryggstöd, en för varje ände av bordet. En magnifik takkrona från Italamp, hänger över bordet som kronan på verket. På matrummets väggar sitter en fantastisk tapet i reptilskinn med underbara lampor från Porto Romana på var sida om spegeln. Konsolbordet har klätts om och målats. Två specialtillverkade askgrå förvaringsskåp med silverinläggningar står intill. En lyxig silkesmatta i skimrande askgrå, ger matrum och vardagsrum en touch av glamour och är en ren njutning för fötterna.

I vardagsrummet står en L-formad soffa i grått slitstarkt tyg med kuddar i glittrande charolite, ljuslila och vitt. I bakgrunden glittrar lampornas prismor. En extra bred fåtölj specialtillverkades och fotpallen kläddes om i glänsande mörklila.

“Vi ville ge sovrummet en läcker och öppen känsla. Vi valde silver satin för den vadderade sänggaveln och en vacker randig tapet från Carlucci på väggarna, säger Andrea.” På var sida av sängen står Linear sängbord som kontrast mot de romantiska franska speglar för dramatik och djup bakom sydafrikanska antilophornslamporna. Kuddar med struktur i askgrå och silver tillsammans med Zinc´s underbara Shadow Mountain päls, pryder sängen. Bänken vid fotänden av sängen kläddes i metallliknande tyg. För att komplettera looken valdes ett jazzigt sicksackmönster för de tunna gardinerna och en stor fåtölj med geometriskt mönster i trä.


Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien

I det mindre sovrummet fastnade man för en extra stor, rektangular vadderad sänggavel i två toner, skimrande grått vävt tyg, en lila filt och mönstrade kuddar med struktur för att passa in med den konst som redan fanns där.

Ett set med fluffiga, fyrkantiga fotpallar i softad, silverfärgad skinnimmitation står vid fotändan av sängen. Lampor med ringar och nickel pärlor står på återanvända sängbord. En vacker fåtölj från Munna, omklädd med ett smakfullt oregelbundet fiskbensmönstrat chenille tyg från Zinc.

I det tredje sovrummet valdes en mer industriell chic dekor med ett beige färgschema och kontraster av svart och krom. Mörka trunksängbord, justerbara kromlampor och sänggavel klädd med linnecanvas för en softare look och en naturlig struktur i rummet. Kuddarnas design är sammansatt av många olika tyger, flätade trimningar och vågiga band kors och tvärs över kudden. Fåtöljen är också klädd med linnetyg och har nitad kant för en klassisk touch. Sängbordet restaurerades och målades i en grå satin finish. Svart/vit retro konst ovanför bordet är pricken över i.

Besök den fina hemsidan www.ambiencehomedesign.com

Studio/Kontor på Ronda-vägen, La Cancela de la Quinta, San Pedro de Alcántara


Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255