Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

SvM Resor – följ med till Barcelona

Svenska Magasinet i Spanien

SvM Resor – följ med till Barcelona

2014-04-29

Efter våra succéer med Svenska Magasinets jubileumsresor med den auktoriserade guiden Siv Ling har vi som avslutning på höstens program lagt in en resa till Barcelona. Även om den inte går förrän den 27 november är det viktigt att anmäla sig och betala i god tid på grund av flygbiljetterna (se betalningsvillkor nedan).


Skicka till en vän

Programtext Siv Ling

OS 1992 satte Barcelona i världens blickpunkt, och sedan dess har antalet besökare varit starkt stigande. Barcelona är Spaniens näst största stad och den har mycket att erbjuda.

Det skulle vara omöjligt att se ”allt” under fyra dagar varför jag har försökt att välja ”godbitarna” under resan. Men det finns mycket, mycket mer att se och uppleva i denna speciella stad där gammalt och nytt möts. Barcelona grundades för 2.000 år sedan och har genom århundradena varit centrum för västgotisk, morisk och kristen kultur.

Barcelona är vackert beläget mellan bergskedjan Collserola och Medelhavet, och är huvudstad i Katalonien, en av Spaniens 17 regioner. Denna region är av tradition Spaniens mest kulturellt progressiva och ekonomiskt framgångsrika och befinner sig ännu idag i täten. Elegant arkitektur, vackra promenadstråk och torg är kännetecknande för staden.

Här tillbringade Pablo Ruiz Picasso sin ungdom, och här skapade mästerarkitekten Antoni Gaudí sina mest kända konstverk. Joan Miró, som tillsammans med sin nära vän Joan Prats öppnade ett konstcentrum, föddes i Barcelona. Staden har ett fyrtiotal museer.
Folklivet i Barcelona är enormt. På det berömda Las Ramblas stråket som börjar vid Plaça Catalunya och slutar vid Columbusstatyn möter man folk från hela världen och de tusentals caféer i staden används flitigt av lokalbefolkningen.

Pris: 590 euro per person i dubbelrum
100 euro i enkelrumstillägg
65 euro i tillägg för utflykt till Figueres med Dalimuseum

I priset ingår: Flyg Málaga-Barcelona-Málaga, luftkonditionerade buss, tre nätter på hotel Rialto med halvpension(frukost och middag), tre luncher, panoramatur med buss och guide på resan (Siv Ling).

Anmälan och betalning till resan görs hos researrangör Ruta Solar, Resebyrå, Pasaje La Pandereta, s/n 29640 Fuengirola. e-post: [email protected]  tel: +34 952 479 954. Vid anmälan per e-post, skicka gärna en kopia till Siv Ling, e-post: [email protected] Vid frågor kontakta +34 609 577 162.

Dag 1, 27/11, Málaga-Barcelona
Klockan 07.20 samling på Málagas flygplats terminal 3 vid incheckningsdisken till Barcelona. Flyget avgår kl 09.25, flygnummer VY 2114. Ankomst Barcelona kl 10.50. Vid ankomsten väntar bussen och vi börjar med en panoramatur för att lära känna denna vackra och spännande stad. Vi kör upp på det gröna berget Montjuic där vi har en praktfull utsikt, åt ena hållet ser vi Spaniens största hamn vid Medelhavet med Cristoffer Colombus amerikaskepp Santa Maria och åt det andra hållet har vi Barcelona. Montjuic som är en parkanläggning är Barcelonas friluftsområde med restauranger, museer, sportinstallationer. Här ligger OS-stadion från 1992 och Fundació Joan Mirós centrum. Vi besöker Poble Espanyol där vi äter dagens lunch (ingår). Vi ska också se Antonio Gaudis mästerverk La Sagrada Familia, där vi har möjlighet att fotografera denna berömda kyrka från alla vinklar. Vi gör en rundvandring i den vackra och annorlunda Parc Güell, anlagd av arkitekten Antonio Gaudi där han bodde fram till sin död 1926.
Middag och övernattning på centralt belägna trestjärniga hotell Rialto.

Dag 2, 28/11, Barcelona centrum och de gotiska kvarteren
Den här dagen ska vi lära känna Barcelona till fots, vi börjar där vi bor, i Barri Gótic, som egentligen är den gamla romerska staden med smala gränder och små torg. I de gotiska kvarteren ligger både La Seu katedralen, Picassomuseet, Generalitat, den katalanska  delstatsregeringen och inte minst – Barcelonas rådhus med balkongen, där FC Barcelonas fotbollslag  har hyllats. Vi promenerar tillsammans till Las Ramblas, det världsberömda stråket där tiden aldrig står still, här ligger  t ex Gran Teatre del Liceu, och lite längre ned Boqueria, Barcelonas mest populära salumarknad. Lunchen (ingår) äter vi på Els Quatre Gats, som i början av 1900-talet var mötesplats för stadens unga konstnärer, som t ex Pablo Ruiz Picasso.
Efter lunch fortsätter promenaden på Paseo de Gracia, Barcelonas kanske elegantaste promenad med elegant arkitektur i art nouveau stil. Här ligger Antonio Gaudis två mest kända civila byggnader, rikemanspalatsen, La Pedrera och Casa Battlo, som för inte så länge sedan är inrättade som museer och öppna för allmänheten. Eventuellt besök är inte inkluderat i resans pris.
Middag och övernattning på hotell Rialto***
 


 
Utsikt från Montjuic

Utsikt från Montjuic

I Montserrat har vi det berömda och vackert belägna Benediktinerklostret. I den imponerande klosterkyrkan på 750 m höjd

I Montserrat har vi det berömda och vackert belägna Benediktinerklostret. I den imponerande klosterkyrkan på 750 m höjd

CAVA-kungen Freixenet

CAVA-kungen Freixenet

Dalís födelsestad Figueres

Dalís födelsestad Figueres

Vi äter på Els Quatre Gats.

Vi äter på Els Quatre Gats.


Dag 3, 29/11, Barcelona på egen hand
Frukost på hotellet, därefter är dagen fri till att uppleva Barcelona på egen hand. Staden har oändliga möjligheter till olika önskemål, fråga gärna Siv om tips. Den här dagen gör vi också en extra utflykt, d v s den är ej inkluderad i resans pris, till Salvador Dalis födelseby, Figueres.
Vi gör  en vacker busstur norrut till Figueres, där Salvador var född och uppväxt. Vi besöker museet som öppnades 1974. Dali fick stadens nerbrunna teater till förfogande och han ledde själv inredningen av museet som man utan att överdriva kan kalla speciellt. På tre etager finns förutom en stor del av hans målningar även skulpturer.
Vi äter gemensam lunch (ingår) under dagen. Återresan går genom det gröna Katalanska inlandet, genom ett av de mest pittoreska områdena, där vi besöker medelåldersbyn Besalu med sina smala gränder som går 1000 år tillbaka.
Den här utflykten ska beställas och betalas samtidigt som Barcelonaresan.
Pris för utflykten  som inkluderar entréebiljetter till museet samt lunch är 65 euro.
Middag och övernattning på hotel Rialto*** i Barcelona

Dag 4, 30/11, Barcelona-Penedés-Montserrat-Barcelona-Málaga
Efter frukost lämnar vi Barcelona  och åker genom vidsträckta vinodlingar med bergsmassivet Montserrats silluiett i horisonten och kör mot ”Champagnestaden” Sant Sadurni dÁnoia. 80 verksamheter producerar här 90 procent av all ”Cava”, som det mousserande vinet heter i Spanien.
Vi besöker Bodegas Freixenet innan vi fortsätter till Montserrat där vi har det berömda och vackert belägna Benediktinerklostret. I den imponerande klosterkyrkan på 750 m höjd finns det svarta Madonnan, ”La Moreneta” som är klostrets största skatt och blev utskuret i trä för ca 1000 är sedan.
I det här klostret finns en av Spaniens mest estimerade pojkskolor, där munkarna undervisar. Sång och musik är mycket viktiga ämnen i klostrets exklusiva skola, ”La Escolania”. Gossarna sjunger några få sånger i klosterkyrkan vid huvudaltaret varje dag kl 13.
Innan vi lämnar klostret äter vi vår gemensamma lunch (ingår). Från Montserrat åker vi till Barcelonas flygplats för att ta flyget till Málaga. Flyget avgår  kl 18.55 med ankomst Malaga kl 20.25.
 
Las Ramblas, det världsberömda stråket

Las Ramblas, det världsberömda stråket


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255