Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Babben & Co: Härlig komedihöst i Marbella!

Annons - Svenska magasinet
”Män är som blandfärs, hälften nöt och hälften svin”

”Män är som blandfärs, hälften nöt och hälften svin”

Babben & Co: Härlig komedihöst i Marbella!

2014-03-11

Två av Sveriges främsta humorister kommer till Costa del Sol och Marbella i oktober. Räkna med att det kommer att skojas friskt om Spaniensvenskarnas vardag. Den 14 mars släpptes biljetterna.


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Babben Larsson är i ropet med fredagsunderhållning i tv och teater i Uppsala. I höst kommer en av Sveriges mest folkkära artister till Marbella tillsammans med Adde Malmberg. Då väntar stand up i svenskkolonin.

Det är fullspäckat schema för Babben Larsson. Två premiärer på två veckor. När jag når henne har hon precis suttit med i morgonsoffan i Sveriges Television och berättat om fredagsunderhållningen Stjärnor hos Babben som hade premiär den 21 februari. Under tio fredagskvällar möter Babben folkkära artister.
- Programmen spelades in i december. I varje program medverkar en gäst som har en gedigen karriär. Artisten tävlar och får poäng om de kommer ihåg saker från karriären. Vi kan kalla det för godisbomber.

Gamla dängor, hemliga gäster, överraskande avslöjanden och mycket skratt utlovas från studion i Göteborg.
- Alla programmen skiljer sig från varandra eftersom gästerna är så olika. De sjunger i början och avslutningen och så gör vi något tillsammans. Tommy Körberg, Ola Salo, Arja Saijonmaa, Charlotte Perrelli och bröderna Eriksson från Galenskaparna är några av de medverkande.

Barbro Karin Viola Westerlund Larsson eller rätt och slätt Babben spelar just nu en av sina drömroller vid Uppsala Stadsteater. Förutom fredagsunderhållning i tv och stå up-komik är det musikalen Cabaret som gäller fyra dagar i veckan under tre månader.

Babben gör rollen som hyresvärdinnan Fräulein Schneider i Christopher Isherwoods klassiska roman Farväl till Berlin.
- Huvudrollen som Sally Bowles spelas av Sarah Dawn Finer. Rollen som Fräulein Schneider har jag alltid velat göra. Det är fina sånger och det blir fantastiskt att få ha den rollen. Att spegla den lilla människans perspektiv och när en person blir förälskad i en jude under nazismens framväxt. 

Christopher Isherwoods var bosatt i Berlin 1929-1933. Åren där liksom de personer han mötte inspirerade honom att skriva romanen som sedan blev filmen Cabaret med Liza Minelli. Den utspelar sig strax innan Adolf Hitler kom till makten.

Den 10 oktober uppträder Babben Larsson tillsammans med Adde Malmberg på Marbellas teater. Och hon ser fram emot att återkomma till Marbella och den spanska Solkusten. En del av hjärtat har hon här.
- Det kan man gott säga. Tidigare har jag firat jul och nyår på Kanarieöarna men för några år sedan hade jag en fantastisk vecka i Marbella som jag inte glömmer i första taget. Om jag skulle köpa bostad i värmen blir det runt Marbella.

Babben längtar till sol och värme. När jag når henne på telefon suckar hon och berättar att det precis har fallit 15 centimeter snö där hon befinner sig.
- Jag uppträdde på Los Naranjos senaste gången jag besökte Solkusten. Jag minns den fina strandpromenaden i Marbella. Det var väldigt mysigt, fint väder trots att det var februari månad.

När Babben satt på hotelltaket i Marbella och solade fick hon ett mycket trevligt telefonsamtal.
- Det var i Marbella jag fick veta att jag tilldelats karamelodiktstipendiet. Det glömmer jag aldrig.
 
Fredagsunderhållningen Stjärnor hos Babben hade premiär i SVT den 21 februari

Fredagsunderhållningen Stjärnor hos Babben hade premiär i SVT den 21 februari


I oktober är Babben tillbaka i Marbella. Tillsammans med Adde Malmberg kör hon ståuppkomik i svenskkolonin. Adde som för övrigt var en av de som tog ståuppkomiken till Sverige.
- Det har blivit lite mindre av den varan i vinter, normalt kör jag tre gånger i veckan.
Babben Larsson tillsammans med Adde Malmberg och Lennie Norman körde 600 föreställningar av showen Gammal är äldst. Till Marbella är materialet utbytt.
- Men titeln är kvar, den tycker vi är bra, säger Babben som tar med sig Adde till Marbella.

Med inslag av Solkusten och svenskkolonin, eller?
-Det blir en hel del iakttagelser av den svenska vardagen i Marbella. Vad jag förstår dominerar svenskarna i vissa stadsdelar på Solkusten. Det finns en svensk infrastruktur med läkare, tandläkare och så har vi golfspelet så klart.
- En behaglig tillvaro helt enkelt, ett mycket speciellt avkopplande med golf och vin.

Fredagen den 10 oktober klockan 20 står Babben Larsson och Adde Malmberg på scenen i Marbellas teater med nyvässade pennor samt manus och ger 80 minuter glimrande underhållning. Marbella Teater har plats för 476 och biljetterna släpptes den 14 mars.

Tillsammans med publiken utformas kvällen i Marbella till en unik upplevelse, en föreställning där det blir mycket tätt mellan skratten.
- Vi har option på två kvällar till, säger Eva Stampare, arrangör i Marbella och som har producerat föreställningen Gammal är äldst i Stockholm.


Om Babben Larsson:
En av de första föreställningarna hette ”Kebabben show”.
Kommer kommer från Gotland och hennes utpräglade dialekt gör hon ingen hemlighet av.
Var bland de nominerade till Guldmasken för sin roll som operadivan Florence Foster Jenkins i pjäsen ”Obesvarad Kärlek” på Intiman i Stockholm.
Fick Povel Ramel instiftade Karamelodiktstipendiet 2008 med motiveringen ”för att hon med humor och glädje, så giftigt och precist kan leverera – inte bara poänger och 'one-liners' – utan även ädel sång och textkonst med träffsäker tajming”.
Fick Årets Edvard av Kvällsposten 2008 och Albert Engström-priset Tigertassen.
 
”Jag växte upp på en svinfarm på Gotland. Sen började jag på scenskolan i Stockholm. Och jag märkte fan ingen skillnad”.

”Jag växte upp på en svinfarm på Gotland. Sen började jag på scenskolan i Stockholm. Och jag märkte fan ingen skillnad”.


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
casinofox.se
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255