En hel busslast 50 st intresserade Trawellers tillika golfare, satte sig på bussen i Fuengirola för att spela golf i två dagar på Costa Balena mycket fina banor. Förutom golf under två dagar så åkte man en av dagarna till Sevilla. Av Tage Skogg

I Sevilla tog Viktorio Montelius hand om hela gruppen och gjorde strandhugg lite var stans i staden för att visa oss de allra bästa och finaste. Allt ifrån den stora Katedralen till det Kungliga slottet.

Dessutom endast ett ögonkast av det nyaste som Sevilla har. Metropol Parasol Ett nytt omdiskuterat monument mitt i staden – i folkmun kallat svamparna.

Man ser en närmast obeskrivlig gigantisk konstruktion i trä som täckte ett helt torg och sträckte sig högre än omgivande hotell och kyrkor. Påminde om något mellanting mellan ett dinosaurieskelett och jättesvampar. Montelius är ju en känd figur i Fuengirola området enär han efter sin prästerliga gärning gärna och ofta åkt iväg med folk till andra länder. Ett antal gånger till såväl Argentina som Laos och Kambodja samt Marocko.

Annons

Historisk kunnigt undervisade han tålmodigt gruppen. Sevilla dagen avslutades med en sen lunch på välrenommerat ställe.

Traweller Cup som går över två dagar är ett vandringspris som instiftades för ett femtontal år sedan. Det
spelades då inom los Suecos en svenskklubb som fanns på kusten. Numera sedan AHN blivit så stora på golf har den gamla klubben överlåtit till AHN att administrera och anordna Cupen.

Tidigare tävlingar har varit allt från Almerimar i norr till Huelva området i söder. I år spelande Costa Ballena som ligger några kilometer från Rota.

Att spela i en dag kan vara svårt om man vill vinna. Att spela i två dagar och tvingas räkna båda resultatens alla slag i en sammanlagd poäng bogey är än svårare.

Den som lyckats bäst dessa två dagar var kämpen Olle Johansson med 72 poäng.