Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Häng med på vinresa till Rioja och Ribera del Duero

Från vinresan ifjol. Hösten 2014 går vinresan igen

Från vinresan ifjol. Hösten 2014 går vinresan igen

Häng med på vinresa till Rioja och Ribera del Duero

2014-02-11

Efter höstens succé återkommer vinresan till Rioja och Ribera del Duero mellan den 24 till 28 oktober 2014. Guide är Siv Ling på femdagarsresan.


Skicka till en vän

Programtext: Siv Ling

Följ med på Svenska Magasinets Vin & Kulturresa i samarbete med den auktoriserade guiden Siv Ling som är med på hela resan. Resan innehåller flera besök på vinbodegor med provsmakningar i två av Spaniens mest presigefyllda vinområden, Ribera de Duero och den världsberömda vinregionen La Rioja. Namnet kommer från Rio-oja, en biflod till floden Ebro som flyter genom området.

Det sägs att vin har odlats i Rioja längre än i Bordeaux, redan romarna såg de goda odlingsmöjligheterna för vin i det Riojanska landskapet.

Vi upplever det färgsprakande landskapet med sina pittoreska byar och vi färdas ibland på de gamla pilgrimsvägarna som leder till Sankt Jakobs grav i Galicien. Precis som pilgrimerna gör vi ett uppehåll i Santo Domingo de la Calzada för att besöka katedralen som har en mycket säregen historia. Vi bor tre nätter i Logroño som ligger i hjärtat av den världsberömda vinregionen La Rioja. Under resan har vi olika kulturella inslag som museer, kyrkor, kloster, medeltida borgar, städer och byar.

24 oktober, dag 1. Málaga-Madrid-Medinaceli-Soria-Logroño
Vi reser klockan 09.00 från Malagas tågstation Maria Zambrano med höghastigshetståget AVE. Tåget är framme i Madrid klockan 11.50. Härifrån fortsätter vi med buss till Medinaceli där vi äter lunch innan vi fortsätter via Soria mot Logroño. Vi hinner med att göra resans första Bodegabesök på Bodegas Corral i Navarrete med provsmakning innan vi kommer fram till vårt centralt belägna hotell Carlton Rioja. Här ska vi stanna i 3 nätter. Middag och övernattning.

25 oktober, dag 2. Logroño
Smakupplevelsernas dag! Efter frukost på hotellet åker vi till Briones, (40 km) där vi börjar med att besöka Museo del Vino med provsmakning. Nästa stop blir i Haro (ca 10 km) där vi besöker Bodegas Bilbainas. I dag äter vi lunch på ett typiskt meson i Santo Domingo de la Calzada som är belägen på den gamla pilgrimsvägen som leder till aposteln Jakob den äldres grav i Galicien. Efter lunch besöker vi stadens katedral som har en mycket säregen historia. Under eftermiddagen åker vi tillbaka till Logroño för att besöka dagens sista bodega, Bodegas Marques de Arviza i Fuenmayor som öppnar kl 18. Efter bodegabesöket är det dags att göra en tapasronda, på Logroños mest kända gågata Calle del Laurel, ett populärt nöje bland stadens invånare. Här ligger tapasbarerna tätt, man kan gå från bar till bar för att prova olika tapas. Det finns också mesones om man hellre vill äta på  restaurang. Övernattning på hotell Carlton Rioja i Logroño.

26 Oktober, dag 3, Logroño
Efter frukost på hotellet åker vi till Badarán (ca 36 km), här besöker vi Bodega Moreno Peña Efter rundvisning med provsmakning fortsätter vi till San Millán de la Cogolla (ca 6.5 km) där vi ska besöka det medeltida klostret San Millán Yuso och lära känna dess spännande historia. Dagens lunch äter vi på Hostelería Monasterio San Millán. Dagens sista Bodega är Bodegas Ontañon innan vi åker tillbaka till hotellet. Middag och övernattning på hotell Carlton Rioja i Logroño.

27 Oktober, dag 4, Logroño-Burgos-Peñafiel
Frukost på hotellet och avfärd med buss 135 km till Burgos, staden som en gång var Kastiliens huvudstad. Här finns bl a en av den gotiska konstens skönaste smycke, katedralen som vi ska besöka med el Cid Campeadors gravmonument.
Efter besöket i katedralen äter vi lunch på ett meson i centrum. Efter lunchen fortsätter vi 140 km till Quintanilla de Onésimo där vi besöker Bodegas Arzuaga med provsmakning innan vi fortsätter till Peñafiel ca 22 km där vi har middag och övernattning på hotell Ribera del Duero, tresjärnigt.

28 Oktoner, dag 5, Peñafiel-Madrid-Málaga
Frukost på hotellet innan vi besöker den medeltida borgen, där ligger stadens vinmuseum som vi också besöker och provsmakar 4 olika viner. Lunchen äter vi på ett för trakten typiskt meson innan vi fortsätter söderut till Madrid (ca 190 km) och Atochastationen. AVE-tåget avgår kl 18.35 från Madrid med ankomst Malaga kl 21.25.

Pris per person i dubbelrum från Madrid: 655.00 €
Pris per person i dubbelrum från Malaga: 730.00 €
Enkelrumstillägg: 125.00 €
 


 
Katedralen i Burgos

Katedralen i Burgos

Bodegas Marques de Arviza i Fuenmayor är en av resans höjdpunkter. Riojas näst äldsta bodega och kunglig hovleverantör

Bodegas Marques de Arviza i Fuenmayor är en av resans höjdpunkter. Riojas näst äldsta bodega och kunglig hovleverantör

Svenska Magasinet i Spanien
Fjolårets glada vinresenärer

Fjolårets glada vinresenärer

En tapas på Calle del Laurel i Logroño

En tapas på Calle del Laurel i Logroño

Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien

I priset ingår:
AVE-tåget Málaga-Madrid-Málaga
2 nätter på 4-stjärnigt hotell med frukost och middag
1 natt på 4-stjärnigt hotell med frukost
1 natt på 3-stjärnigt hotell med frukost och middag
5 luncher på lokala restauranter där vi och vatten ingår.
Airkonditionsbuss under hela resan från och till Madrid
Entreér till de bodegor som nämns i programmet
Entreér till de monument som nämns i programmet
Skandinavisk guide under hela resan, Siv B. Ling
Reseförsäkring

Anmälan kan göras hos Ruta/Solar, Resebyrå, Pasaje La Pandereta s/n, 29640, Fuengirola Tfn: +34 952 479 954 eller +34 952 479 958, e-mail: [email protected] Eventuella frågor kan också göras till Siv Ling, tfn: +34 609 577 162, e-mail: [email protected]
 
Vi besöker borgen i Peñafiel

Vi besöker borgen i Peñafiel


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255