Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Det stormar i andalusiska golfförbundet

Real Federación Andaluza de Golf ligger Calle Enlace 9 i Málaga

Real Federación Andaluza de Golf ligger Calle Enlace 9 i Málaga

Det stormar i andalusiska golfförbundet

2014-01-10

Fusk, oegentligheter, förfalskade röster, polisingripande och politiska manipulationer har förekommit vid de tre valen till det andalusiska golfförbundet under hösten. Det visar en rapport över valen som Svenska Magasinet har kommit över.


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Ángel de la Riva, 72, har varit ordförande i det andalusiska golfförbundet sedan 1968 med undantag för en period på åtta år, 1988 till 1996. På förbundets lönelista finns tre anhöriga till de la Riva.
I samband med valen har de la Riva blivit ifrågasatt av den disciplinnämnd som handhar sportfrågor vid regionalregeringen. Han anklagas från flera håll för att manipulera valresultat för att behålla makten i golfförbundet.

De la Riva har utmanats av Pablo Heredia som stöds av Eugenio Reviriego som är direktör vid Sotogrande sedan 14 år tillbaka. Eugenio Reviriego beskrivs som mycket kompetent. Förutom Sotogrande har han varit klubbmanager på Victoria-banan i Vilamora i Portugal. Han har jobbat fem år i USA. Reviriego beskriver situationen på sin alltid vällästa blogg – och han spar inte på krutet.
Han anklagar de la Riva för att driva det andalusiska golfförbundet som ”sin egen verksamhet utan insyn” med ett representationskonto på 40.000 euro om året.

Till tidningen El Confidencial försvarar sig de la Riva med att han har ”en logisk representation som går till resor, hotell och vänner som vill prata med honom”. De la Riva tillägger att han tänker sitta kvar till 2016.

Vid valen till det andalusiska golfförbundet har de la Riva-lägret, där både Ignacio del Cuvillo och Luis Mansilla från Guadalmina kandiderar, försökte få 800 röster godkända. Många av dessa visste inte att de hade röstat visar en rapport.
Dessutom upptäcktes förfalskade röster från ett 60-tal ovetande medlemmar vid Guadalmina. 43 av dessa förfalskade röster har skickats över från Junta de Andalucia till domstol i Málaga för utredning och domstolsprövning.

Trots att Reviriego/Heredia-listan vann med 540 röster, så ogiltigförklarades valet på mycket märkliga grunder av Junta de Andalucia (CADD). Detta beslut har överklagats och beslut i frågan väntas.
Junta de Andalucia beslutade trots detta att genomföra ett tredje försök med nya valregler, där man kunde poströsta via intyg från en notarie. Även denna gång har Reviriego/Heredia fått flest röster, nu med en övervikt på 350 röster (totalt: 2300 röster).

Dock har de la Riva-folket lyckats, än så länge, få 420 röster för Reviriego/Heredia underkända beroende på vilken text notarien använt för att intyga namnteckningarna.
Det finns dock fem godkända formuleringar enligt notariernas praxis och det står ingenting om vilken text som ska användas i regionalregeringens valregler.
 
I mitten syns Ángel de la Riva som har varit ordförande i det andalusiska golfförbundet sedan 1968 med undantag för en period på åtta år.

I mitten syns Ángel de la Riva som har varit ordförande i det andalusiska golfförbundet sedan 1968 med undantag för en period på åtta år.


Valrapporten talar om en politisk manipulation som måste upphävas i högre instans. Presidenten i Andalusien, Susana Diaz, lär vara informerad om dessa politiska manipulationer. Ovanpå detta är två personer på de la Riva listan involverade i fuskvalet på Guadalmina.
”Hur länge skall dessa människor få hålla på utan att någon sätter stopp för alla dessa bedrägerier? Är dessa människor golfare eller....? Tillhör Spanien verkligen EU eller...”, frågar sig flera golfsvenskar.

Valet till andalusiska golfförbundet beskrivs som om de vore en bananrepublik. Med valobservatörer på plats för att övervaka för att allt går rätt till. Folk har blivit utslängda och polis har fått kallas till platsen när folk som ombads lämna vallokalen vägrade.

Andalusiska golfförbundet har en pampig byggnad på tre tusen kvadratmeter i östra Málagas mest fashionabla område, El Limonar. Den har kostat två miljoner euro! Förbundet har en budget på tre miljoner euro. 200 meter från golfförbundets lokaler bor de la Riva själv.
Varför byggdes inte förbundets fastighet i anslutning till en golfbana där utbildningar ska hållas, frågar sig många.

Samtidigt som andalusiska golfförbundet skakas av skandaler lyser stortävlingarna med sin frånvaro. Costa del Sol har mist sin glans som spelplats på Europatouren.

1997 i samband med Ryder Cup fick kustremsan det säljande namnet Costa del Golf. Tidigare om åren hade Golfkusten och Sydspanien tre eller fyra stortävlingar om året. Säsongen 2014 spelas inte en enda Europatourtävling på Solkusten.
 
Det var ett bra tag sedan det spelades stortävlingar i golf på klassiska Valderrama i Cádiz-provinsen

Det var ett bra tag sedan det spelades stortävlingar i golf på klassiska Valderrama i Cádiz-provinsen


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255