Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Kära Läsare - Nu är det jul igen

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Kära Läsare - Nu är det jul igen

-0001-11-30

HUR KOMMER MAN I JULSTÄMNING HÄR I SPANIEN? Julen är en viktig högtid för många, en tid för vila och då nära och kära samlas för att fira högtiden.


Skicka till en vän

Av Anders Rosell

Personligen tillhör jag kategorin som gillar den första biten med vila, men tycker samtidigt det är SÅ skönt att slippa all julhysteri som är så påtaglig så här års hemma i vintriga, mörka Sverige. Här i Spanien har jag väldigt svårt att få till någon som helst julstämning, när himlen är blå och solen fortfarande skiner. Klart man tänker på sina nära och kära där hemma i Svedala, men hur man än gör så går julhelgerna förbi i en rasande fart. Och vips är det nya året också här.

Vid min ålder (ska läsas: fortfarande ung!) så tycks tiden bara gå snabbare och snabbare. När man ges tid att reflektera så vet man knappt vad året faktiskt tog vägen. Eller är det ett tecken på ålderdom och glömska, renta av? Tar förstås tillfället i akt och önskar dig en riktigt skön jul- och nyårshelg. Må solen skina även nästa år – om man nu ens behöver önska det? Spanien är fantastiskt!

I DET HÄR NUMRET kan du läsa om TV-aktuella Alice Babs, som uppmärksammats i dokumentären där man belyser hennes livssituation och förlorade rättigheter. I över 30 år var sångfågeln, jazzsångerskan och filmskådespelerskan Alice Babs bosatt på den spanska Solkusten. Hon var omtyckt och älskad av Spaniensvenskarna. Läs Olas artikel på sidan 25.

Läs också Olas artikel om de historiska kulturveckorna i Fuengirola, om hur man firar de katolska kungligheternas återerövringen av borgen castillo Sohail sommaren 1485 med en rad aktiviteter de kommande veckorna. Efter återerövring blev Fuengirola en del av kungariket Spanien. Artikeln läser du på sidan 38.

Du kan också läsa om Svenska Magasinets resa till vindistrikten, den 133 versionen av Andalusiens Flora, alltid lika intressant för oss som gillar växtliv, ett läckert inredningsreportage med lantlig stil – El Carligto. Och mycket mer! Vi ses igen den 15 januari!

RÄTTELSE! Delägaren i Nordic Dental Centre är Christina Radic, vilket tyvärr hade missats i vårt Vi Var Där-reportage i förra numret. Vi ber om ursäkt för det!

God Jul & Gott Nytt År!
önskar vi på Svenska Magasinet.
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255