Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Julio Iglesias, 70 år den 23 september: Sammetsrösten fick Marbella och Algeciras att sjunga med

Annons - Svenska magasinet
”Mitt folk, mitt hem, min familj”, sa Julio Iglesias till publiken. Han glömmer inte sina rötter.

”Mitt folk, mitt hem, min familj”, sa Julio Iglesias till publiken. Han glömmer inte sina rötter.

Julio Iglesias, 70 år den 23 september: Sammetsrösten fick Marbella och Algeciras att sjunga med

2013-09-10

Lika elegant klädd som alltid. Svart kostym och slips, och till det en vit skjorta. Den gamle reservmålvakten i Real Madrids B-lag, Julio Iglesias, gjorde ett bejublat framträdande i Marbella och tillägnade konsertens de okomna vid tågolyckan i Santiago de Compostela.


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson
Foto: Ana Belén Fernández, Jaime D. Triviño


”Jag är mycket glad, för att jag tror det var en av mina bästa konserter den senaste tiden. Jag njuter alltid av att få stå på scen, men här, i mitt land, bland mitt folk och inför min familj var det fantastiskt. Det var en magisk kväll” sa Julio Iglesias till pressen efter konserten.

Den 3 augusti sjöng Julio Iglesias i Marbella. En konsert som han tillägnade offren vid tågolyckan i Galicien. Iglesias egen pappa var från Galicien. 1978 skrev han en sång tillägnad sin pappa och vid konserten framförde sången. En av de omkomna vid tågolyckan var Julio Iglesias gode vän, journalisten Enrique Beota.

Mannen med den felfria rösten bjöd på den ena hitlåten efter den andra under konserten som varade i två timmar i det gamla stenbrottet  Cantera de Nagüeles som var fullsatt.
”Minnenas musik, vilket får en att tänka tillbaka till de där kvällarna då vi var unga och dansade tango. Känslan som uppstår när en man och en kvinna dansar är oslagbar” sa Julio Iglesias till publiken innan han bjöd på ”A media luz”.

Julio Iglesias är stor, den tidigare fotbollsmålvakten som blev smörsångaren nummer 1. Sedan några år tillbaka ligger ett av hans sommarresidens ovanför Elviria mitt på Solkusten. Iglesias tillbringar gärna några sommarveckor på Costa del Sol och i somras bjöd han på två konserter, i Marbella och på Plaza de Toros Las Palomas i Algeciras 14 augusti.

”Kom, sjung med i refrängerna. Jag inbjuder mitt land att sjunga med” sa Iglesias och det gjorde publiken. ”Mitt folk, mitt hem, min familj” sa Julio Iglesias som alltid är lika generös till sin publik. Publiken hängde med i refrängerna till gamla klassiska ”Amor”, ”Mammy Blue”, ”La carretera”, ”Manuela”, ”Nathalie” och ”Hey”.

”Det är alltid lika roligt att sjunga här i mitt hemland även om det inte händer så ofta. Jag är tacksam för att jag får det, som här ikväll, inför min fru och barn. Och jag är så tacksam för dem som litade och trodde på mig den gången när allt började. Jag älskar er alla” säger Julio och nämner i första hand sin gamle vän Luciano Pavarotti, hustrun Miranda och deras barn.
 
För 45 år sedan råkade Julio Iglesias ut för en svår bilolycka som förstörde hans fotbollskarriär.
”Jag fick en gammal gitarr hängande runt min hals. Den förändrade allting. Händelsen visar också att livet går vidare trots en olycka”.

1968 debuterade han som artist och slog igenom på hemmaplan. På 1970-talet erövrade han den latinska världen. På 80-talet kunde inte den engelsktalande världen stå emot de smöriga kärlekslåtarna. Sedan kom en lugnare period då han i rask takt blev pappa till fem barn.
Madridsonen är den spansktalande artist som sållt flest album. I Kina är han nummer 1. I år är han ute på turné som är en fortsättning på den som följde efter utsläppet av albumet ”1” 2011. Under fjolåret släppte han DVD + Greatest Hits CD 1. Åtta spanska städer har fått besök av Iglesias under sommaren, från Teatro Romano i Mérida till Roquetas de Mar (Almería), Marbella och  Algeciras bland annat.

När Julio Iglesias fyller 70 år den 23 september har han under världsturnén förutom Spanien passerat Ryssland, Ukraina, Armenien, Dubai, Kina, Taiwan, Sydkorea, Singapore, Guatemala, Förenade Arabemiraten, Filippinerna, Malaysia, Nederländerna och Norge. I höst väntar Jordanien, Mexiko, Brasilien, Indien, Mellanöstern, Australien och Japan.

Nog är Julio Igelsias still going strong alltid.

 
Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255