Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hans G: "Han är född sån"

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Hans G: "Han är född sån"

2013-06-12

Hur många gånger har man inte hört det uttrycket. Det används oftast för att beteckna en drulle, en sådan där med riktigt taskig motorik. En elefant i en porslinsbutik helt enkelt. Som alltid välter ut, trampar ner och förstör för hundratusentals kronor.


Skicka till en vän

Av Hans G

Men är man född med för stora fötter så är man, det är inte mycket att göra åt. Lika lite som näsan. Den sitter där den sitter oavsett om det handlar om en örn-, krok- eller potatisvariant. Om man är aristokrat får man en sådan. Det är medfött. Precis som engelske Charles vingmuttrar till öron. Det är bara elefanten Babar som slår honom i storlek.

Men sedan trodde jag att det i stort sett var slut med det medfödda. Resten av ens personlighet får man greja själv med lite hjälp från omgivningen.

Trodde jag, ja. Men så är det inte.

Forskningen går framåt. Med stormsteg. Helt nya rön har dykt upp som ställer allt gammalt på huvudet.

Du kan vara vurpen av Moder Theresa, hur nu det går till när man inte tror på jungfrufödsel, du växer ändå upp till en Idi Amin om du har sådana gener. För så är det enligt modern forskning. Som till exempel din inställning till utrikespolitik, för att nu nämna ett ämne som är oerhört viktigt för gemene man, enligt de här forskarna avgörs den till 60 procent av de gener du fötts med.

Uppväxt, familj eller social miljö betyder inte så mycket när det väl kommer till kritan. Det som gäller sitter i generna.

Inte så att det helt bestämmer till exempel vilket politiskt parti du väljer att tillhöra, där handlar det mer om tradition. En gång sosse alltid sosse och till slut så kallad grå-sosse. Eller betong-häck om man så vill.

Det är ett oomkullrunkeligt faktum. (äntligen fick jag en chans att använda detta underbara ord)

Nej, det handlar om att man kommer till världen med en uppsättning gener som sedan i sin tur ser till att du ser händelser och situationer på ditt eget lilla sätt. Om du väljer höger, vänster eller rakt fram har alltså i stort sett bara med dina gener att göra.
Men i vanlig ordning kan man ju utgå från att en och annan mutation uppstår. Som till exempel Adolf Hitler. Han hade ju minst sagt ett udda sätt att se på tillvaron. Eller Annika Falkengren, SE-bankens VD.

Det här låter ju inte alls roligt. Snarare fasansfullt. Om detta nu är sant så står det väl inte länge på innan man kan kloona fram vad man vill ha.
Det gick ju med får, så varför inte med politiker.
Det kan bli som i Ira Levins bok "Pojkarna från Brasilien" där en galen vetenskapsman fixade tio kopior av Hitles som han sedan placerade ut runt om i världen, beredda att ta över.
Vilken rysare vore det inte om det helt plötsligt började irra omkring en massa Jose-Maria Aznarer eller Göran Personar på gatorna. Det vore ju som att stöta på en Taliban i varenda gathörn.

Man får ju hoppas att de här forskarna hamnat på fel spår. Att det fortfarande är så att korta gubbar har problem och därför tar ut sina undertryckta behov på omvärlden. Den teorin stämmer i varje fall på Napoleon, Aznar och Zarkosy. På samma sätt som. fastän tvärtom, att man aldrig kan bli president i USA om man är under 185 centimeter lång. Man måste kunna stiga på hästen.
Vare sig hur som helst med detta. Den enda mutation vi här nere på Solkusten befarar att stöta på nu när det är säsong är enkla att känna igen. De är skära, lönnfeta och tatuerade och kommer norr ifrån. Inga problem där. Eller?

För övrigt anser jag att IMF och Världsbanken borde förstöras.

Saludos amigas/os
Må väl och ta hand om er.


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
casinofox.se
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255