Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Kära Läsare

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Kära Läsare

2013-03-12

I slutet på februari var jag på fastighetsmässan i Göteborg för att representera Svenska Magasinet och vår systertidning Spañien Magasinet.


Skicka till en vän

Av Katarina Lindevall

Det var minst sagt full fart och våra tidningar delades ut till höger och vänster. Aldrig har det varit en sådan välbesökt mässa i Göteborg som slog besöksrekord i år. Den 21-24 mars finns Svenska Magasinet även på turistmässan i Göteborg, kom och snacka Spanien med oss där också vet ja!

Under min sverigevistelse märkte jag för första gången att det verkligen var länge sedan jag bodde i Sverige. Små saker som gör att man inser att man inte är riktigt hemma i Sverige längre. Att ta spårvagnen är inte en självklarhet längre då biljettsystemet ändrats och känns omöjligt att förstå sig på. I mataffärerna skannar man sina varor allt eftersom man handlar. Det vågade jag mig aldrig på. Posten finns inte längre och banken tar inga kontanter!? Till råga på allt har det införts trängselskatt i Göteborg.

Jag vet att detta funnits länge i Stockholm man jag blev helt chockad. Jag är för miljön och kommunaltrafik och mindre bilkörande men betalas det inte tillräckligt med skatt i Sverige redan? För att inte tala om parkeringsavgifterna i stan! Hiskeliga!! Tre minuter sen och man åker på böter. Det är annat här i Spanien där man kan dra benen efter sig i en kvart och är det så att man har fått en parkeringsbot kan man lösa ut den för bara 3 euro den närmsta halvtimmen. Både rimligt och mänskligt tycker jag.

Sedan är ju inte spanjorerna mycket bättre. I Olas krönika ”Spanien just nu” skriver han om svarta pengar och bedrägerier i Spanien. Kan ni tänka er att det spanska basketguldlaget för mentalt funktionsnedsatta skickade fullt friska idrottsmän till Paralympics i Sydney 2000 för att snärja till sig sponsorer?? Det är inte riktigt klokt hur ett helt lag kan komma överens om att genomföra ett sådant bedrägeri.

Nog om detta. Vi har ett fullsmockat nummer även denna gång. Benalmádena, Coín, krisen i Spanien och djupdykning in i föreningslivet här på kusten och mycket mycket mer... 

Trevlig läsning och glad påsk!

 

 
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255