Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Res med till Madrid i höst

Palacio Real (Det Kungliga Slottet)

Palacio Real (Det Kungliga Slottet)

Res med till Madrid i höst

2013-02-26

I höst är det dags för en ny spännande kulturresa till Madrid. Ett samarbete mellan guiden Siv Ling och Svenska Magasinet. Madridresan går den 22 till 25 november.


Skicka till en vän

Programtext: Siv Ling

Den populära Madridresan arrangeras i höst, för fjärde året i rad. I höst med nya utflyktsmål i Madrids omgivning för dem som var med 2010 och 2011. Vi kommer  att åka till det vackra slottet Aranjuez, även kallad Spaniens Versailles, där de spanska kungligheterna tillbringade sommarmånaderna under flera århundraden.
 
Vi reser även till Segovia beläget på en klippa, 1.000 meter över havet, som omges av två floder. Varje epok har satt sina spår i Segovia, vilket gör den till en av de kulturminnesrikaste städerna i Spanien med den romerska akvedukten som är stadens mest karakteristiska kulturminnesmärke och ett av romartidens mest storslagna byggnadsverk.
 
 
Att åka till Spaniens vackra och intressanta huvudstad Madrid är för alla Spanienälskare ett måste. Med sina många monument och museer har Madrid i det närmaste en outtömlig källa av sevärdheter som Museo del Prado, ett av världens förnämsta konstgallerier, Museo Thyssen Bornemisza som har en av världens främsta privata konstsamlingar samt Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía där vi bland annat kan se Picassos kända verk ”Guernica”. Palacio Real (Det Kungliga Slottet) är också värt ett besök.
 
Eller varför inte ”bara” flanera på de vackra avenyerna och pröva någon tapas på alla dessa barer som finns och uppleva folklivet, en promenad i den vackra Retiro parken, eller shoppa på de eleganta affärsgatorna.
 
Vi har även i årets resa lagt in utflykterna på förmiddagarna så att vi har eftermiddagarna fria till eget förfogande för att utforska Madrid på egen hand eller  för dem som vill se mer av Madrids omgivning finns det guidade eftermiddagsturer med internationella grupper som man kan anmäla sig till och betala  i hotellets reception.
 
Se programmet längre ner under bilderna!
 
 
Madrid - Spaniens hjärta

Madrid - Spaniens hjärta

"Tuna" eller studenter som går omkring och sjunger folkmusik

El Pardo

El Pardo

Det vackra slottet i Aranjuez

Det vackra slottet i Aranjuez

Akvedukten i Segovia har 119 mäktiga bågar, upp till 28 m höga, och är 728 m lång.

Akvedukten i Segovia har 119 mäktiga bågar, upp till 28 m höga, och är 728 m lång.

En av världens främsta konstsamlingar hittar du i Pradomuseet

En av världens främsta konstsamlingar hittar du i Pradomuseet

Sagoslottet Álcazar i Segovia

Sagoslottet Álcazar i Segovia

Valle de Los Caidos

Valle de Los Caidos

Spädgris i Segovia, så mör att den delas med hjälp av en tallrik

Spädgris i Segovia, så mör att den delas med hjälp av en tallrik

Resenärerna från resan ifjol. Här vid Aranjuez

Resenärerna från resan ifjol. Här vid Aranjuez


Programmet:
 
Dag  1.  22/11 Málaga-Madrid
Vi reser klockan 11.00 från Málagas tågstation Maria Zambrano med höghastighets-tåget AVE i upp till 300 km/h. Tåget är framme i Madrid klockan 13.40. Vid framkomsten kör vi direkt till hotell Ganivet, centralt beläget på calle ”Toledo (vid Puerta de Toledo). För att lära känna Madrid gör vi en stadsrundtur med buss där vi passerar både Habsburgarnas och Bourbonernas Madrid.
På kvällen åker vi till en av Madrids anrika restauranger där Svenska Magasinet bjuder hela vår grupp på en välkomstmiddag. Huvudrätten är ugnstekt lamm. Efter middagen kör bussen oss tillbaka till hotell Ganivet.
På kvällen åker vi till en av Madrids anrika restauranger där Svenska Magasinet bjuder hela vår grupp på en välkomstmiddag. Huvudrätten är ugnstekt lamm. Efter middagen kör bussen oss tillbaka till hotell Ganivet.
 
Dag 2.  23/11  Madrid-Valle de Los Caidos-El Pardo-Madrid
Efter frukost på hotellet åker vi ca 50 km i nordvästlig riktning till Valle de los Caidos, De Stupades Dal, monumentet som General Franco lät uppföra efter det spanska inbördeskriget till minne av krigets offer. Det sägs ligga över 40.000 soldater begravda i kryptan. Här ligger också General Franco begravd liksom José Antonio Primo de Rivera. Monumentet som ligger vid foten av Guadarramabergen har ett 150 meter högt kors i granit. Om basilikan är öppen går vi in och ser de vackra gobelängerna (originalen från 1500-talet).
 
Från Valle de Los Caidos fortsätter vi till den lilla byn el Pardo som ligger 7 km från Madrid. El Pardo är en liten by med endast ca 3.500 invånare och ligger vid Monte el Pardo, ett stort naturskyddsområde med bland annat stora ekskogar. Detta var tidigare ett jaktreservat för de spanska kungarna och det första jaktslottet byggdes redan på 1400-talet. Sedan dess har slottet genomgått kontinuerliga ombyggnader under århundradena och fick sin nuvarande form först under kung Alfonso XIII:s regering i början av 1900-talet. Slottet var också residens åt general Francisco Franco fram till hans död 1975. I vår tid används slottet som gästbostad vid utländska statsbesök. Bland annat har det svenska kungaparet vistats här vid ett antal tillfällen. När det inte är stadsbesök är slottet öppet för allmänheten och vi göra en rundvandring i slottet. Vi är tillbaka i Madrid vid lunchdags, eftermiddagen och kvällen fri i Madrid.
 
Dag  3. 24/11  Madrid- Aranjuez-Madrid
Efter frukost på hotellet åker vi söderut till Aranjuez, även kallad Spaniens Versailles. Med sina vackra parkanläggningar är det ett populärt utflyktsmål för Madridborna. Vi gör en rundvandring  i slottet som har bebotts både av Habsburgska och Bourbonska kungligheter, framför allt under sommarmånaderna. Slottet är gudomligt – ett palats som fallit alla spanska kungligheter i smaken och användes flitigt fram till mitten av 1800-talet då de upphörde med att utnyttja slottet och idag är det ett museum.   Slottet började  byggas på 1500-talet under Filip den II, och färdigställdes på 1700-talet då det fick mycket av den franska pampigheten i sin inredning. Slottet har en stor patio, med alla sidor mot trädgårdar. De vackra trädgårdarna, vattendammarna och fontänerna pryder Aranjuez omgivning  som också var populära jaktmarker för de spanska kungarna. Många har  kanske hört talas om Joaquín Rodrigos berömda gitarrkonsert ”Concierto de Aranjuez”. Eftermiddagen fri i Madrid.
 
Dag 4. 25/11  Madrid-Segovia-Madrid-Málaga
Efter frukost på hotellet åker vi norrut till Segovia (ca 90 km). Segovia  har ett uppseendeväckande läge. Den gamla staden ligger högt på ett klipputsprång och omges av två floder. Segovia jämförs ofta med ett skepp, längst ut på den skarpa klippspetsen ligger Álcazar som ett sagoslott. Borgen har varit skådeplats för många viktiga historiska händelser.
 
Den romerska akvedukten är ett av världens bäst bevarade romerska byggnadsverk. Denna imponerande anläggning är byggd av stora granitstenar utan murbruk. Den var fortfarande i bruk under 1800-talet och förde vatten från Fuenfrábergen till Segovia, en sträcka på 17 km. Akvedukten har 119 mäktiga bågar, upp till 28 m höga, och är 728 m lång.   I Segovia har vi den sista genomsamma lunchen med spädgris som huvudrätt, innan vi åker tillbaka till Madrid och Atochastationen för att ta tåget till Malaga. AVE tåget avgår kl 17.35 och anländer Malaga kl 20.35.
 
Pris: Per person i dubbelrum, min 30 pax, 435.00 €, tillägg enkelrum, 115.00 €
 
I priset ingår: AVE-tåget, Malaga-Madrid-Malaga, tre nätter på centralt beläget hotell med frukost, auktoriserad guide, (Siv Ling) under hela resan, buss med luftkonditionering på de ovan nämnda utflykterna, éntré till El Pardo och slottet Aranjuez, festmiddag med  ugnstekt lamm första kvällen i Madrid och lunch med spädgris i Segovia sista dagen.
 
Anmälan kan göras hos Ruta/Solar Resebyrå, Pasaje La Pandereta s/n, 29640 Fuengirola, tel:  +34 952 479 954 eller  +34 952 479 958, e-post: [email protected]. Vid beställning uppge att det gäller resan med Siv Ling och Svenska Magasinet. Eventuella frågor kan också göras till Siv Ling, tel:  +34 609 577 162, e-post: [email protected]
 
 
Guiden Siv Ling

Guiden Siv Ling


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255