Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Fötter och balans

Annons - Svenska magasinet

Fötter och balans

2013-02-12

Visste du att i dina fötter finns 26 olika ben, 33 leder, 107 ligament samt 19 olika muskler och senor? Alla dessa arbetar tillsammans för att balansera kroppen. Denna geniala del av vår kropp fungerar som en stötdämpare för varje steg vi tar.


Skicka till en vän

Vi promenerar kilometervis i staden, klättrar i bergen, vandrar längs stranden eller på golfbanan, spelar tennis, dansar m m. Och våra fötter anpassar sig hela tiden till de olika underlagen utan att vi ens märker det, helt fantastisk, tycker du inte? Fötterna är kroppens verkliga fundament.

Föreställ dig nu att du har ont i ett knä. De olika delarna i kroppen måste då kompensera för bristen på stabilitet och rörlighet. Något liknande händer i mindre skala när dina fötter är i obalans. Din kropp kompenserar alltid när något inte står rätt till eftersom kroppen alltid strävar efter balans. Dålig fotställning påverkar därför hur du går. Du får ont inte bara i fötterna, det kan också orsaka smärta i knän, höfter och ländryggen. Ibland är det uppenbart när du ser någon som haltar, hur hela kroppen kompenserar. Och det farliga ligger i de dolda motprestationerna.

De orsakar passiva skador som längre fram kan växa till verkliga kroppsskador t ex bursitis (inflammation) i höfter, broskbildning i knän, hälsporre, bestående problem i ländryggen, dålig blodcirkulation i benen och svällande vader.

Det finns ofta en lösning för denna typ av värk och smärta som påverkar ditt dagliga liv.

Kontrollera dina fötter hos en fotspecialist och ta reda på om du har en stabil och balanserad kroppshållning och gång. Och har du inte det så kan livet bli mycket lättare genom att använda anpassade skoinlägg som justerar din kroppshållning. På det viset kan du njuta igen av dina dagliga promenader och utöva din favoritsport utan besvär.

Nu för tiden, med hjälp av en modern digital scanner, kan man se även den minsta obalans. Skoinläggen har också blivit bekväma och lätta att flytta från en sko till en annan. Du behöver inte använda ortopediska skor för att gå på rätt sätt. Balansera dina fötter och balansera din kropp, promenera utan värk igen!

Sandra Woltman är sjukgymnast med praktik i La Cala de Mijas. Tel 952 99 44 23 www.podomedisan.com
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255