Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Father & Son - Goda råd om att sälja guld

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Father & Son - Goda råd om att sälja guld

2013-01-10

Att sälja sitt guld är inte alltid så lätt. En marknad med hård konkurrens har lett till att vissa företag har satt upp avtal som syftar till att förvirra dig som kund. Man skyltar med ett pris men betalar betydligt lägre. Det är därför viktigt att du tar dig tid att lusläsa guldhandlarens avtal innan du bestämmer dig vem du vill sälja till. Annars riskerar du att göra en dålig affär.


Skicka till en vän

Kampanjpriser, dolda avgifter, värderingsavgifter, viktavgång, prisgaranti mm. Känns begreppen igen. Vad betyder allt detta?

Kampanjpris. Varning! Vissa företag skyltar med mycket höga inköpspriser MEN sen är det alltid en hake. Läs avtalen noga. Syftet med dessa “kampanjpriser” är ofta att vilseleda kunden och sedan hävda att kunden inte uppfyllt kraven för att få “kampanjpriset”. Ta en titt på företagets ordinarie prislista. Det är förmodligen den prislistan som du kommer att få betalt efter. Den kan medvetet ligga väl dolt på dessa aktörers webbsidor.

Pris per gram. En del guldhandlare marknadsför sig med skyhöga inköpspriser. Granskar man det hela så inser man snart att avtalen medvetet är krångliga och att man som kund behöver skicka in mycket höga vikter. Annars får man betalt efter en annan dold prislista som kan vara hälften av det utlovade priset.

Dolda avgifter. Det är ett återkommande uttryck i många guldföretags marknadsföring, “inga dolda avgifter”. Saken är att inget bolag anser sig ha dolda avgifter. Inte ens de som har skyhöga avgifter vid försäljning. De anser nämligen inte att det är en dold avgift i och med att den står i finstil text i deras avtal.

Värderingsavgift. Varning! En del företag tar ut en värderingsavgift av dig som kund. Detta skyltar de inte med öppet men står ändå angivet i avtalen som du ska skriva på. I många fall rör det sig om 29:-/gr. Det blir en hög avgift för låt säga ett halsband som väger 80 gr.

Viktavgång. Varning! Du som kund ska aldrig behöva betala någon “smältkostnad”. Väger ett smycke 15,3 gr så är det naturligtvis den vikten som du ska få betalt för. Acceptera inte en räkning som innefattar viktavgång. Guldföretaget köper en mängd guld av dig och då ska naturligtvis inte du betala för vad bolaget i fråga väljer att göra med guldet.

Med nästan 30 års erfarenhet av den svenska guldmarknaden så är FS Guld en ledande aktör med gott rykte om att betala bra och rättvist till de som säljer guld till oss. Butiken på Costa del Sol ligger på strandpromenaden i Fuengirola i Hotel Las Palmeras. Här träffar ni Teri som i butiken har ett fint sortiment av smycken och även utför reparationer. Tel 952 47 13 48 www.fsguld.se
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255