Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Marbella Club Golf Resort, en lyxig anläggning i bergen ovanför Marbella

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Marbella Club Golf Resort, en lyxig anläggning i bergen ovanför Marbella

2013-01-10

Redan när man närmar sig Marbella Club Golf Resort och passerar den stora vitkalkade porten och kör genom palmallén mot klubbhuset känner man att här andas det klass. Vid klubbhuset möts man direkt av en trevlig gentleman som kört fram buggyn, han tar hand om klubborna och visar vägen till caddie master, till faciliteter, driving range och första tee. Det känns att denna bana och miljö är något utöver det vanliga.


Skicka till en vän

Av Ove Ståhl

”Vi vill få våra besökare att koppla av och njuta av en av Spaniens bästa golfbanor, få bort stressen så att man bara fokuserar på golfen och den fantastiska miljön” säger Rafael Cruz Conde som är Golf Sales Director för golfverksamheten i Marbella Club gruppen.

I gruppen ingår Marbella Club Golf Resort och hotellen Marbella Club Hotel och Hotel Puente Romano, båda längs the Golden Mile i Marbella. De driver också den trevliga nio håls golfbanan El Higueral utanför San Pedro de Alcántara. Nytt tillskott i gruppen är hotellet El Lodge i skidorten Sierra Nevada.

Gruppen positionerar sig med toppklassboende där gästerna har tillgång till allt som Solkusten kan erbjuda; högklassig golf, stränder, skidåkning och nöjen. Att man lyckats i denna ambition visar en rad utmärkelser som hotellen fått, bland annat utsågs Hotel Puente Romano till årets golfresort i Europa 2012-2013 av International Hotel Awards Europe.

Den högklassiga golfen står Marbella Club Golf Resort för. Klubben är, förutom för gäster från gruppens hotell, öppen för boende I området och ett begränsat antal green fee spelare. I anläggning finns också ett av Spaniens bästa stall för den hästintresserade.

Lugnet och atmosfären är något som slår en direkt när man kommer till banan. För att undvika väntetider har man minimun tolv minuter mellan starttiderna men snittet ligger på över 20 minuter. Begränsningen i antal spelare, maximalt 80 per dag, gör att trängsel och väntande inte är speciellt vanligt och en runda går relativt snabbt utan stress.

 


Svenska Magasinet i Spanien

 

Banan är inte extremt lång, drygt 5700 meter från gul tee, men många hål känns extra långa eftersom de är uppför. Det är en klar fördel att ha längd i sina slag, framförallt från tee. Banan är utmanande men den är inte svår för att vara en bergsbana. Banan är rättvis och slår man lite snett så studsar bollen ofta rätt. Fairways är smala men ruffen är förlåtande, bollen går ofta att hitta, men ett kort slag tillbaka till fairway är att rekommendera.

Banans design är väl genomtänkt där varje hål är unikt samtidigt som det finns ett helhetstänk. Man störs inte av spelare på närliggande hål, alla hål är smakfullt separerade. På sex hål finns vatten med i spel, vackert anlagda dammar, bäckar och vattenfall, speciellt fascinerande är vattenfallet vid sexans green där vattnet kommer från toppen av en klippa.

Greenerna är normalstora och i utmärkt kondition. Bunkrar och höjdskillnader gör inspelen till en utmaning.

Banan ligger naturligt inbäddad i ett vackert bergslandskap, från många hål ser man Medelhavet och särskilt utsikten från sjunde hålets utslag är spektakulärt med vy över Gibraltarklippan och Afrikas kustlinje. På bergssidorna klättar de palatsliknande lyxvillorna.
 
På första hålet gäller det att utslaget hamnar mitt på krönet mellan sluttningarna för att få ett bra läge för inspelet. Andra hålet, ett kort par tre, här måste man prickskjuta över en djup ravin för att hamna på green. Tredje hålet har en fontänprydd damm som är förrädisk för inspelet.  Tre bra varierande inledningshål ger möjlighet till bra självförtroende för resten av banan där några hål sticker ut. Sjunde hålet, ett par fem, är ett paradhål med ett högt beläget tee där utslaget måste gå långt. Första nio slutar med ett vackert par tre nerför, men där en korkek är i vägen och greenen skyddas av en bäck.
 
Hål 13 är ett långt par fem, uppförslutet till green gör att man måste vara noga med att använda rätt klubba. Hål 16, kanske mitt favorithål, här gäller det att undvika dammen både på utslaget och på andra slaget. Till sist det spektakulära 18 hålet, par fem, högt placerat tee med klubbhuset, en damm och Medelhavet i fonden.
 
Du hittar till Marbella Club Golf Resort genom att ta av mot Benahavis från kustvägen, N340 kallas också A7, väster om San Pedro de Alcántara. Följ Benahavisvägen. Efter 3,7 km ta vänster vid skylten till Marbella Club Golf Resort , man ser El Higueral golbana på höger sida och vägen leder upp i bergen. Efter cirka 3 km kommer man till porten till anläggningen.
 
Greenfee avgiften är relativt hög men man får en högklassig anläggning på köpet. Man får utan stress spela en bana i en fantastisk bergsmiljö. Det går att promenera dock är buggy att rekommendera eftersom banan är lite backig. Banguide finns att köpa och är bra att ha vid första besöket. Det går också att hyra GPS avståndsmätare.
 
Faktaruta:
Längd: 
Gul tee: 5724 m
Rödtee: 4826 m     
Greenfee:  75-100 EUR
Förbokning rekommenderas
Öppnades 1999
Design: Dave Thomas
Marbella Club Golf Resort ligger någon mil väster om Marbella.
www.marbellaclubgolf.com

Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255