Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Värme, kärlek och skratt - möt Lasse, Marianne och Bandy

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Värme, kärlek och skratt - möt Lasse, Marianne och Bandy

2013-01-10

Är det inte underbart att kärleken kan slå ner som en blixt när som helst i livet. Detta är precis vad som har hänt med Lasse och Marianne. De träffades av en ren slump skulle man kunna säga fast egentligen var det en ”blind date”


Skicka till en vän

Av Annika Jonsson

Det var den 14:e september förra året som en gemensam god vän kom på iden att Lasse och Marianne skulle passa bra ihop. Sagt och gjort, hon bjöd in dem på kräftskiva hemma hos sig i Lysekil i Bohuslän.

Marianne: ” Ja, vi träffades en stormig höstdag i Lysekil”.

”Var det kärlek vid första ögonkastet”? frågar jag.

Både Lasse och Marianne säger samtidigt: ”Onej!”

”Jasså inte”?

Lasse: ” Nä, det tog säkert en hel vecka”!

”En hel vecka”!

Lasse: ”Ja, jag tror det. Efter kräftskivan så började vi maila till varandra”.

Marianne: ” Ja, så var det. Det är helt otroligt vad mycket man kan lära känna varandra via mail”.

”Då skulle man kunna säga att det var kärlek vid andra ögonkastet”?

”Det skulle man kunna säga”, säger Marianne och tittar mot sin Lasse.

Lasse tittar tillbaka och de börjar båda skratta. De skrattar ofta och mycket. Det är en uppsluppen stämning. Mycket trevlig och opretantiös. Att Lasse och Marianne har funnit varandra på äldre dar går inte att ta miste på. Det liksom ligger i luften. De har helt enkelt gått och blivit kära.

Lasse: ”Vem kunde tro att jag skulle ha turen att träffa en sådan här underbar kvinna vid det här skedet av mitt liv? Livet är bara helt underbart. Jag försöker att hitta något fel på henne, jag menar, något måste ju dyka upp förr eller senare? Men icke! Det enda som vi inte är överrens om är koriander. Jag tycker inte om det men det gör Marianne. Och det kan man ju leva med”, säger han med ett leende, och tittar varmt på sin Marianne.

Marianne: ” Fast jag tycker nog att det är ganska allvarligt. Jag menar hur kan man inte tycka om koriander”? Nu skrattar de båda igen. Hon fortsätter:” Nä, jag vet en sak till. Lampan som hängde över matsalsbordet. Den gillade du, men inte jag”.

Jag tittar över bordet och ser att där hänger en ny lampa.

”Så det är alltså du Marianne som bestämmer hur saker och ting skall se ut här”?

Marianne: ”Absolut inte. När vi köpte den här lägenheten i maj i år så såg den helt annorlunda ut. Det var Lasse som genast såg potentialen. Han sa direkt att vi måste ta bort badrummet utanför köket och slå ner väggen ut mot vardagsrummet så det blir ljust och luftigt. Det var Lasse minsann. Du vet ju själv Annika hur här såg ut innan eller hur? Det är ju du som har hjälpt oss med renoveringen”.

Jo, nog visste jag det alltid, och jag måste säga att lägenheten har totalt transformerats.

Lasse: ” Ja, jag kommer ihåg, när jag ville ha ett rött kök, hur jag fick motstånd av er båda, så det så.

Titta här nu hur bra det blev. Hade jag rätt eller hade jag fel”! säger han belåtet.

”Så då är det alltså du som bestämmer? Var får du din inspiration ifrån”?

Lasse: ” Jo, jag har ju jobbat med fastigheter i hela mitt liv. Som fastighetsvärderare har jag nog sett allt som finns att se. Och från detta har jag tagit med mig de bra ideerna. För att jag skall trivas så måste det vara ljust och luftigt. Det är väl det skandinaviska i mig, antar jag. Men å andra sidan så hade jag kunnat bo hur som helst, var som helst, bara jag får vara tillsammans med Marianne”!

”Han e la go den gubben”! säger Marianne och tindrar med ögonen. ”Han har satsat allt på vårt nya liv tillsammans och jag tycker att vi har hamnat rätt”.

Nu blir de så där goa igen och det går inte att missta sig på att här är det två fullvuxna personer som har hittat hem. Marianne har bott här nere på kusten sedan 2000. Hon öppnade en restaurang tillsammans med sin tvillingsyster i Calahonda. Efter sju år flyttade de till Fuengirola. Restaurangen heter Las Gemelas,”Tvillingarnas”, och har som specialitet svensk husmanskost.

”Det är tufft att driva restaurang idag men vi är lyckligt lottade som har fullt med gäster varje dag”.

Söndagar är hennes enda lediga dag. Hon säger:” Vad jag önskade att veckan hade två söndagar efter varandra”!

”Du Marianne, jag har en enkel ide’. Stryk över alla måndagar i din almanacka och skriv dit söndag istället!! Vips så har du två söndagar i rad”.

Det finns en tredje familjemedlem i familjen. En liten svart katt som heter Bandy. Bandy var en katt som bodde på gatan nära där jag bor och jag försökte att ta hand om henne vid ett flertal tillfällen. Men mina andra fyra katter tyckte inte att det var en bra ide. Så jag frågade Marianne om hon kunde tänka sig att göra det. Hon hade aldrig haft katt förut men hon hade inte hjärta att säga nej. Så för cirka ett år sedan så fick Bandy en ny matte. Idag är de som ler och långhalm.

Bandy har också blivit omdöpt till : Mitt lilla hjärta! Jag älskar djurhistorier som har ett lyckligt slut och Bandy har hamnat i himmelriket. Nu till jul så skall Lasse och Marianne åka till Sverige en vecka och då skall lilla Bandy ta in på SPA.

Planen är att de skall bo i Sverige under sommarmånaderna och Lasse har just köpt en sommarstuga på Björkö i Bohuslän. Sommarstugan skall väck och ett nytt hus skall byggas. Lasse är inte en man som sitter och väntar precis. Kanske jag återkommer med en artikel där vi kan följa dem på deras senaste äventyr. Lilla Bandy har gått från att vara en hungrig utekatt till ett liv av total harmoni. Innan jag går så säger hon till mig:

”Jag kommer givetvis att flyga med till Björkö varje sommar. Det skall bli så spännande. Fast jag undrar hur de svenska katterna är? Är de inte lite kyliga och tillbakadragna? Men jag skall nog få fart på dem med lite flamenco och Ole’, Ole’”

 

 


Kök före

Kök före

Kök efter

Kök efter

Kök före

Kök före

Kök efter

Kök efter

Terrass före

Terrass före

Terrass efter

Terrass efterSvenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255