Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Kära Läsare

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Kära Läsare

2012-12-11

Julen är på väg och med det julhandeln. Málaga är trevligt att åka till så här års med sin årliga julmarknad och storsatsning på julbelysning.


Skicka till en vän

Av Katarina Lindevall

Julen må var kommersiell, men den handlar också om familjen och om att ge och dela med sig. På sida 30 kan du läsa om det krisdrabbade Spanien och hur du kan bidra med hjälp till utsatta människor i form av mat, pengar och kläder.

Själv tycker jag att det är underbart att fira julen i Spanien. Det ger möjlighet att ta till vara på det man tycker om mest från både de svenska och spanska traditionerna. Jag besöker alltid stranden på julafton. En picknick i sanden under blå himmel och sol. Det gör att jag känner mig priviligierad. Att skotta snö och skrapa bilrutorna i mörkret i Sverige, med handskarna glömda hemma, det ligger som tur är i det förflutna.

Vidare till nyårsafton, ”la nochevieja”, den gamla natten. Spanjorerna samlas gärna på kyrktorgen där 12 vindruvor skall intagas vid årets 12 sista klockslag. Detta ger tur under årets som kommer. Enligt en spansk bekant började traditionen med vindruvorna i och med ett överskott  av skörden för det året. Och kom ihåg att det är 12 vindruvor som gäller och inte 12 munnar med cava!

Och så var det ju det här med nyårslöftet… Tjänar det någonting till egentligen? Gå ner i vikt och sluta med dåliga vanor är de vanligaste löften vi avlägger. Själv kan jag inte minnas att jag hållit ett enda löfte. Det kanske är bättre att lova att börja med något istället för att sluta. För egen del håller jag mig till att börja på nytt varje måndag istället. Det blir liksom enklare så och mer förlåtande.

Den största julhändelsen för alla spanska barn sker inte förrän den 5:e januari, på trettondagsafton, när de tre kungarna kommer med sina gåvor. Det är då man får sina ”riktiga” julklappar. Passa på att gå ut och se en procession, alla städer och byar har sin egen version. Glitter och glam, musik och karameller som regnar över åskådarna. Stökigt och bökigt men oooh så spanskt.

Vi på Svenska Magasinet önskar våra läsare en fridfull jJul och ett riktigt Gott Nytt År! 
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255