Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Skandinavisk supermarket i ny tappning

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Skandinavisk supermarket i ny tappning

2012-11-13

I 27 år drev Manolo sin svenskbutik i Nueva Andalucia. Nu har den öppnat i en helt ny tappning och med namnet Scandi Supermarket. Ambitionen är att skapa den mest kompletta skandinaviska butiken på kusten och med den absolut bästa servicen. Ny chef för butiken blir Therese Larson som tidigare har drivit en annan matbutik mycket framgångsrikt.


Skicka till en vän

När vi gör ett besök möts vi av en helt nyrenoverad lokal, ljus fräsch och med ett stort utbud. Förutom alla matvaror så har man även en chark och delikatessdisk. Här får vi en pratstund med Jadwiga Johansson som är den som själv har gjort det mesta av delikatesserna. Här finns västerbottenspaj, Skagenröra, matjestårta, egen gravad lax, smörgåstårta, wallenbergare, laxpudding och till detta någon av hennes eget hembakade bröd.

Det är så kul att arbeta med detta och med all den positiva respons jag får från våra kunder. Jag lyssnar på vår kunder och utvecklar utbudet efter deras önskemål.  säger Jadwiga

Scandi Supermarket är inte bara en skandinavisk butik. Här finns även ett bra sortiment av spanska produkter. Vi hittar en fin frukt och grönsaksavdelning, en bodega med ett stort utbud av viner och sprit.  I samarbete med Marbellas bästa slaktare så kan man beställa vilket kött man vill på förmiddagen och hämta det samma dag på eftermiddagen. I frysen hittar vi ett stort utbud av fisk och skaldjur.

Ambitionen med butiken är att här ska man kunna handla allt och slippa att åka till flera olika butiker. Vi vill samtidigt att vår butik ska bli en mötesplats för många och därför har vi alltid nybryggt svenskt kaffe som vi bjuder på, säger Kjell Jakobsson som tillsammans med sin fru Karin är ägare till Scandi Supermarket

Therese Larsson blir butikschef

Den 24 november börjar Therese Larsson på Scandi Supermarket som butikschef. Med sina fyra års erfarenhet och kontaktnät från en tidigare butik gör att hon ser stora möjligheter med butiken.

Det känns oerhört inspirerande att få vara med och bygga ett nytt supermarketkoncept och jag känner redan att här finns en stor potential till att göra något riktigt bra, säger Therese.

Tanken man har med att göra butiken till en mötesplats är något jag gillar. Min erfarenhet är att det för många är lika viktigt att få en pratstund som det är att handla.
 
Julen närmar sig

När vi är på besök har man redan satt igång planeringen av julen och all mat och dryck som hör den festligheten till. Man kommer att erbjuda julspecialiter från alla tre skandinaviska länderna. Man kan redan nu boka sin julbeställning så att man är säker på att allt finns på julbordet på julafton. Men redan till första advent finns julskinkan på plats och den 12 december bjuder man in till julmingel.
 
Innan vi lämnar den fräscha butiken med två välfyllda kassar så får vi en kopp Zoegas kaffe och ett nybakat wienerbröd. När vi sitter i solen utanför butiken så får man tanken,  vilket lyft den gamla ”svenskbutiken” har fått. Det är bara att gratulera alla skandinaver !


Den 24 november börjar Therese Larsson på Scandi Supermarket som butikschef

Den 24 november börjar Therese Larsson på Scandi Supermarket som butikschef


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255