Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

El Higueral Golf – Nio hål eller heldag!

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

El Higueral Golf – Nio hål eller heldag!

2012-11-13

”Vi ville bygga en bana som är rolig, intressant och utmanande att spela på samtidigt som den skulle ha hög tillgänglighet - fun golf” säger Roderick Bastard, professionell golfspelare på Challenge touren och ansvarig för El Higueral Golf.


Skicka till en vän

Av Ove Ståhl

Roderick Bastard designade banan själv utifrån dessa kriteria. Banan, som invigdes 2007, har fått ett mycket positivt bemötande med stadigt ökande besökssiffror som är ett bevis för att man lyckats med sina ambitioner.
 
El Higueral Golf ingår i Marbella Club gruppen tillsammans med Marbella Club Golf Resort, Marbella Club Hotell och Puerto Romano Hotell. El Higueral Golf är en ”Pay and Play” bana och det går att köpa greenfee antingen för nio hål eller för en full dag.
 
”Många kommer hit, spelar först 18 hål, lunchar på en av de fina restaurangerna som finns i Benahavis eller San Pedro och fortsätter med 18 hål på eftermiddagen” säger Roderick Bastard.
 
Man hinner gott med detta, banan är lätt att gå, det är kort mellan hålen och det är inte alltför krävande för benen.  En nio håls runda flyter på bra, inte mycket bolletande och nio hål tar normalt 1,5 timme, maximalt två timmar ifall man har otur med långsamma spelare framför.
 
Det är lätt att hitta till El Higueral Golf, som ligger mellan Benahavis och San Pedro de Alcantara väster om Marbella. Enklaste vägen är att ta Benahavis vägen från A7 ’an, över betalmotorvägen och sedan vid Marbella Club korsningen ta höger så har man banan efter ca 500 meter.
 
El Higueral Golf är en full längds nio håls bana. Cirka 2700 meter lång från gul tee med två par tre, fem par fyra och två par fem hål. Vatten är i spel på sex av hålen, både i form av välformade anlagda vattenspeglar och längs en naturlig sjö. Hålen är intressanta och varje hål har sin speciella karaktär och utmaning. Det krävs gott omdöme och varje hål erbjuder olika spelalternativ.
 
Banans första hål är ett relativt kort par tre hål. En damm framför green drar gärna till sig bollar och går man för långt så väntar ett brant stup bakom green. Efter det kommer ett par fyra hål där man med första slaget igen måste över en damm och för att nå green på andra slaget måste man över en djup ravin vilket inte rekommenderas. Det är lätt att missbedöma längden, bättre att gå säker till höger om ravinen och ha ett relativt lätt inspel.  Sedan kommer ett nytt par tre, denna gång med greenen omgiven av vatten.
 
Fjärde hålet är ett mycket bra golfhål, ett par fem hål som kräver ett bra utslag, där andra slaget är nerför och förrädiskt för den långtslående som riskerar att hamna i sjön. Femman är ett par fyra hål, dog leg höger, där gör man bäst i att inte chansa på tigerline, det är långt över och skulle man inte lyckas har man ett svårt andra slag. Hål sex är banans andra par fem hål, relativt rätt fram, det gäller att undvika ravinen till vänster. Sen avslutas rundan med tre par fyra hål. Sjunde över en stor damm igen med en upphöjd green. Åttonde, enligt mitt tycke är ett av banans svåraste hål, dogleg höger, uppför till green som är inramad av bunkrar och en green i olika nivåer.  Till slut nionde hålet, ett vackert golfhål där ett antal bunkrar är förrädiskt placerade för att fånga upp utslaget.
 
Ännu så länge finns bara ett provisoriskt klubbhus med shop och möjlighet att ta en öl, kaffe och en smörgås. Avsaknad av driving range och puttinggreen är naturligtvis en nackdel. Klubben har fokuserat på att få till banan men när väl alla tillstånd blir klara tänker man bygga ut med ytterligare nio hål, driving range, närspels och putting område och ett nytt klubbhus. Tidplanen är ännu inte fastställd, myndigheterna behöver sin planprocess. När väl detta är klart sätter man igång, design och ritningar finns och finansiering är säkerställd.
 
Men redan innan man kommer så långt är El Higueral Golf väl värd ett besök. Det är en opretentiös nio håls bana med hög tillgänglighet och den är rolig att spela. Den passar alla kategorier av golfare. Du kan spendera en hel dag där men det är också ett utmärkt alternativ för den som inte har så gott om tid, ett par timmar och golfbegäret är tillfredställt!  El Higueral Golf lever verkligen upp till epitetet ”Fun Golf”!
 
Träningsfaciliteter: Finns ej
Servering: Bar
Shop: Finns
 
 

Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien


Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255