Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Kroppshållning: Ett fönster till din hälsa

Annons - Svenska magasinet

Kroppshållning: Ett fönster till din hälsa

2012-07-09

“Mer än 90 % av den energi som produceras i hjärnan, används i samband med kroppens rörelseschema. Ju mer mekaniskt snedvriden en person är, desto mindre energi finns tillgänglig för tänkande, ämnesomsättning och healing” säger Dr Roger Sperry, Nobelpristagare i medicin.


Skicka till en vän

Det är därför inte en överraskning att sprudlande hälsa inte existerar med dålig kroppshållning.

Enligt tidskriften “American Journal” för preventiv medicin “påverkar och försvagar kroppshållning varje fysisk funktion från andning till produktion av hormoner”. Värk i ryggraden, huvudvärk, humör, blodtryck, puls och lungkapacitet är bland de funktioner som mest påverkas av kroppshållningen.
 
Det är underligt att trots alla bevis på att kroppshållning påverkar fysiologi och funktion, är detta något som inte anammas av de flesta medicintekniska läkare enligt en undersökning i tidskriften
“American Journal” för behandling av smärta.
 
Den vanligaste formen av onormal hållning är att huvudet hålls i en framåtlutad position. Denna position kan leda till huvudvärk och migrän, problem i bihålor, käke och axlar och är grundsorsaken till Dowager´s hump, en form av kutrygg. Om nacken inte har sin normala hållning, får det en negativ effekt på kroppens rörelsekontroll. Det i sin tur påverkar hjärnans förmåga att kontrollera alla aktiviteter i kroppen som resulterar i förändring av nervfunktionen. Om nerver inte fungerar på ett normalt sätt kan det i sin tur påverka produktionen av energi som behövs för kroppens aktiviteter.
 
Slutresultatet är att personer med dålig nervfunktion, inte har någon energi och känner trötthet. Och det är här en kiropraktor kan hjälpa till med att lokalisera var problemet är, och därefter behandla. Eftersom nervsystemet är otroligt viktigt för vår existens, är det av avgörande betydelse att systemet får den bästa möjligheten att sköta sitt jobb och på så vis påverka din goda hälsa. Genom att få bort störningar i nervsystemet återställer man kroppens förmåga att tillfriskna och den nedbrytande processen som resulterar i åldrande och sjukdom, kan bromsas och i vissa fall helt stoppas!
 
På Marbella Kiropraktors klinik studerar vi kroppshållning och speciellt ryggradsfunktionen, som är ett fönster in till din neurologiska hälsa. Med en förbättring av ryggradens funktion genom justering av kroppshållningen , börjar vägen till läkning. Hälsa och sundhet återvänder till kroppen.
 
Kontakta Mark Lane på Marbella Kiropraktors klinik, tel 952 880 398.Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255