Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Blir det möjligt att starta en affärsrörelse utan föregående öppningstillstånd framöver?

Annons - Svenska magasinet

Blir det möjligt att starta en affärsrörelse utan föregående öppningstillstånd framöver?

2012-04-10

Den nya spanska regeringen håller på att genomföra en handlingskraftig och djärv satsning för att modernisera landet i övertygelse om att stimuleringen till det privata initiativet, hjälpen till den företagsamme, till små och medelstora företag, ska underlätta tillkomsten av nya företag. I och med detta ska landet kunna bli mer konkurrenskraftigt, vilket i sin tur är en garanti för att det skapas fler arbetstillfällen.


Skicka till en vän

Av Tomás Fernández García, Abogado

I denna satsning får den nya lagen ”Ley de Impulso de la Actividad Comercial”, som kommer att godkännas inom kort, en särskild betydelse för att stimulera den kommersiella aktiviteten.

Denna nya lag avskaffar nödvändigheten av öppningstillstånd för de affärsrörelser och företag vars yta ej överskrider 300 kvadratmeter. Affärer och företag såsom möbelaffärer, apotek, elektronikaffärer, bilverkstäder, postorderföretag, affärsrörelser utan fasta affärslokaler (marknader, ambulerande marknader) och många andra, kommer inte att behöva öppningstillstånd.

Vad kommer man då behöva göra för att kunna öppna en affärsrörelse? Ganska enkelt. Ägaren behöver:
 
a) lämna in en declaración responsable, genom vilken denne förbinder sig att respektera de urbanistiska och miljömässiga lagarna. 
b) lämna in ett tekniskt projekt som skrivits under av en arkitekt. 
c) betala öppningsavgifterna. 
 
Om man måste genomföra bygg- eller renoveringsarbete, ska man ansöka om motsvarande byggnadslov, som i de flesta fall skulle handla om ett mindre byggnadstillstånd, licencia menor  och som är enkelt att erhålla.
 
Dessa nya åtgärder är endast tänkta för ”PYMES” (pequeñas y medianas empresas), benämningen för små och medelstora företag i Spanien, det vill säga, företag som anställer färre än 250 personer och som har en omsättning på mindre än 50 miljoner Euros. 
Vi står utan tvekan inför en förändring av stor betydelse som kommer att göra slut på ett av problemen som har påverkat Spanien, ”det byrokratiska problemet”, som nu går över till den privata initiativtagarens ansvar.
 
Därför blir svaret på frågan om det blir möjligt att kunna öppna en affärsverksamhet utan att behöva ansöka om öppningstillstånd, ett klart och tydligt JA.
 
Fråga advokaten
Denna text är skriven av advokat Tomás Fernández García, abogado på IURA Despacho Jurídico S.L.P. Har du någon fråga kan du e-posta den till: [email protected]
Ulrica Jonsson, Skandinavisk representant, IURA Despacho Jurídico S.L, tlf: 618 418 336.Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255