Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hög tid för svenskar att göra bostadsaffärer i Spanien

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Hög tid för svenskar att göra bostadsaffärer i Spanien

2012-03-13

Medan man i Sverige kan njuta av sänkta skatter, låg inflation, löneökningar och låga räntor den senaste tiden, är den ekonomiska situationen i Spanien och England fortfarande dålig. De som köpte fastigheter för dyra pengar medan marknaden var bra, försöker nu sälja dem innan priserna sjunker ytterligare. Detta har den senaste tiden gett svenskarna ett ypperligt tillfälle att göra fina bostadsaffärer i Spanien


Skicka till en vän

På Los Arqueros Golf byggdes många fastigheter med superb utsikt över Medelhavet och den intilliggande golfbanan under konstruktionsboomen. Sedan fastighetsmarknadens puls börjat sjunka i takt med den ekonomiska krisens framfart, har fler och fler skandinaver sett det unika köptillfället i denna gömda skatt.

”Skandinaver i allmänhet och svenskarna i synnerhet står just nu inför ett perfekt köptillfälle då denm svenska valutan är så stark i jämförelse med euron", säger Ian Cooper, Los Arqueros Estates direktör. "De kan spara 35-40% av det ursprungliga fastighetsvärdet om de köper en bostad i Spanien nu. Los Arqueros är perfekt för skandinaver som söker boende med fin utsikt, lugn och ro samt en och annan runda på golfbanan ”.

I Sverige visar de senaste valuta rapporterna att kronan aldrig varit så stark som den är just nu mot euron och pundet, vilket ger en ypperlig möjlighet för svenskarna att i nuläget göra fina fastighetsaffärer i Spanien.

Monica och Peter, är några av de svenskar som valt att bosätta sig i Los Arqueros.

"Ian och Los Arqueros Estates har varit ovärderliga för oss när vi köpte vår lägenhet i Los Arqueros. De var lyhörda för de frågor som är viktiga för oss utländska köpare. Ian och hans nätverk gjorde att köpet blev en smidig process och vi rekommenderar hans tjänster till alla som söker bostad på kusten." säger Monica.

Viktigt att tänka på vid bostadsköp i Spanien:

Anlita en advokat

Efter den senaste tidens korruptionsskandaler i flera spanska kommuner, rekommenderas starkt att du tar hjälp av en advokat när du söker köpa bostad eller hus i Spanien. Många attraktiva bostadsområden nära natur och strand kan vara olagliga byggen, så det är en bra idé att dubbel kolla med kommunen. Du bör se till att köpet av din nya bostad ger dig ett förstahandscertifikat, så du är garanterad inflyttning när byggnationen är färdig. 
Var beredd på att betala handpenning på minst 30% av köppriset
Handpenningen kan betalas kontant eller med kreditkort och check. Om en check blir utställd av en svensk bank brukar ärendet ta ungefär 10 dagar innan den syns på bankens kontoutdrag. Utan en handpenning riskerar du att en annan köpare hinner före dig.
Ansökan om lån för husköp i Spanien
Om du tänker ansöka för ett lån för att köpa en bostad i Spanien bör du ha följande papper tillgängliga:  
- En kopia på din senaste skattedeklarationen
- De 3 senaste lönebeskeden
- En referens från din bank 
- Ett utdrag av tillgångar och skulder
- Ett kontoutdrag för de 3 senaste månaderna
Om du är egen företagare behöver du visa en kontosammanställning för din verksamhet. 
Registeringavgifter tillkommer
Förutom kostnaden för husköpet tillkommer avgifter för skatter och registrering, som beror på köpeskillingen. Vid registrering i det Spanska Fastighetsregistret erläggs en fast summa på ungefär 300 €. Om du köper en nya fastigheter tillkommer moms på ca 8% och eventuellt även en stämpelavgift på 0,5%. Om en tomt köps av ett bolag beskattas marken med 16% av dess värde. 
Alla fastighetsägare i Spanien som är residenter i andra länder måste söka information om spanska deklarations och beskattningsregleringar och redovisa dessa innan slutet av december varje år för att undvika obehagliga och oväntade ekonomiska överraskningar.
Källor:
http://losarquerosestates.com
http://www.spanienkusten.com/1113.htm
http://www.spanskbostad.comAxplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255