Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Iscensätt en bostad med "homestaging"

Annons - Svenska magasinet
Bostaden efter

Bostaden efter "homestaging"

Iscensätt en bostad med "homestaging"

2012-03-13

Har du din lägenhet eller villa till salu? Får du den inte såld? Det finns andra sätt än att bara sänka priset!


Skicka till en vän

Av Fredrik Gebauer
 
Innan du sätter ut din fastighet till försäljning, få den stylad av en proffisionell homestager. De skapar känslan av att "Här vill jag bo!"
 
Fritt översatt betyder ordet “homestaging” att ”iscensätta en bostad” som är till salu! När du ska sälja en bil är det en självklarhet att tvätta och städa bilen och laga småskavanker innan du låter eventuella köpare komma och se på bilen. Konstigt nog är det fortfarande inte alls lika självklart här i Spanien att göra detsamma med bostaden.
 
Vad är home staging?
Begreppet kommer från som så mycket annat från USA och ”uppfanns” av en kvinna vid namn Barb Schwarz, som utvecklade home stagning vilket i dag är en mångmiljon industri inom fastighetsbranshen över stora delar av världen. Hon firar i år sitt 26:e år som proffisionell home stager och har skrivit hyllmeter av böcker i ämnet.
 
Home staging förbereder en bostad för försäljning eller uthyrning och målet är att göra ett hem så tilltalande som möjligt för så många potentiella köpare som möjligt, och därmed sälja eller hyra en fastighet snabbare och för mer pengar.
 
Home staging & Inredning är inte samma sak. Inredning handlar om att anpassa ett hem, medan home staging gör tvärtom! Du neutraliserar ett hem genom att ta bort personliga tillhörigheter såsom familjebilder, starka färger, odörer osv. och skapar istället en bostad där köparen enklare kan se sig själv att bo.
 
"Du får aldrig en andra chans att göra ett gott första intryck"
En potentiell husköpare bestämmer sig under de första 15-20 dekunderna om han gillar det han ser. Därför är det otroligt viktigt att presentera sitt hem på bästa möjliga sätt. Med flera års erfarenhet av Homestaging & Inredning hjälper Gebauer Interiors säljarna att visa upp sin bostad från dess allra bästa "säljmässiga" sida.
 
Inför en försäljning behövs alltid, vare sig det är en mindre eller större, förändring av bostaden genomföras eftersom det första intrycket är mycket viktigt. Genom homestaging lockar man fram köparens fantasier och drömmar om sitt framtida boende. Detta är ju såklart lika viktigt när det kommer till uthyrning av lägenheter korttid som långtidsuthyrning.
 
Hur går det till att anlita en proffisionell home stager?
Vanligtvis kommer vi att gå igenom ditt hem och notera de eventuella förändringar som kan göras i enlighet med den budget vi har fått. En skriftlig rapport skickas till kunden med uppgifter angående rekommendationer från din home stager.
 
En home staging varierar från en halv dag till en vecka eller mer, efter det inledande samrådet, går man vidare för att göra de nödvändiga ändringarna i ditt hem, som målning, städning, nerpackning av personliga tillhörigheter, laga sprickor i väggar och kakel. Ommöblering med befintliga möbler och om behövs även inhandla enstaka möbler och dekorativa assesoarer.
 
Prissättning för ett litet boende 500 – 900 €, medium 1000 – 1500 € och stor 1500 € <. Priser exklusive inköp av möbler och assesoarer. Genom bra bilder på nätet ger du bostaden bästa förutsättningarna för en lyckad affär.
 
När man har bott ett tag i samma bostad blir man lätt hemmablind och van vid hemmets små skavanker och en viss möblering. Spekulanterna ser objektet på ett helt nytt sätt. De är ofta på flera visningar samma dag och det avgörande första intrycket formas redan under de första minuterna.
 
Homestaging kommer att:
Minska er fastighets tid på marknaden med mer än 50%.
Mer än fördubbla antalet visningar av er fastighet
Få dig att tjäna så mycket som 20% mer än på ett tomt hus eller ett hem inte riktigt stylat.
Dramatiskt öka avkastningen och uthyrningsgraden på din fastighet, vare sig det är till semesterboende eller som långtids uthyrning.
 
Urban Living
En annan marknadsniche som Gebauer Interiors blivit involverade i sedan januari detta år, är konceptet ’Urban Living’ som är en variant av homestaging och som skapats av Martin Nielsen på Medland International i Málaga som utgår från att man vill utmana den aktuella kris som den Spanska fastighetsmarknaden befinner sig i.
 
Urban Living grundar sig främst på Ad hoc lösningar för hela fastigheter i modern stadsmiljö och till vis mån enstaka lägenheter. Konceptet innebär att vi tar fram en lösning för fastigheten i anspråk för att den ska bli attraktiv på marknaden samtidigt som den ska skapa högsta möjliga avkastning för ägaren i fråga. Detta gör vi genom en modern och attraktiv design varpå ett av de nationella uthyrningsföretag som vi samarbetar med, tar hand om lägenheten och inför rental och property management, mestadels per dag och med en snitt beläggning på ungefär 70 %. Lite som lägenhetshotell med andra ord.
 
På så vis lyckas man erbjuda mellan 5 och 10 % avkastning per år på lägenheterna vilket gör dem attraktiva både för ägaren samt för en eventuell köpare. Två projekt på 5 respektive 11 lägenheter har redan skapats i Málagas gamla stadsdelar under januari och februari. Just nu håller vi på att jobba på ytterligare ett projekt på 40 lägenheter i Fuengirola och 16 lägenheter i Málagas gamla stadsdel. Är ni intresserade av att veta mer om detta så hör av er till oss.
 
 
Tips från Gebauer interiors
Rensa! Rensa! Rensa! Har begreppet homestaging ett ledord så är det rensa! Ta bort allt överflödigt. Rensa om du har för många möbler i ett rum, för mycket saker i köksskåpen och samlingen av afrikanska masker du arrangerat så snyggt på väggen i sovrummet – bort!! För det är ju inte din personlighet du vill lyfta fram när du ska sälja, utan bostaden. De som kommer på visningen ska tänka wow, vilket härligt hus!
Betona det positiva och tona ner det negativa 
Fokusera på belysningen eftersom det är ett effektivt sätt att få en mysig och bekväm känsla i rummet
Få köparen att känna sig hemma genom att neutralisera. Han behöver inte bli påmind om att det är någon annans hem
Lukter, städning, Reparationer - bli av köparnas mentala "reparation lista" genom att göra det själva innan visning. 
Bra bilder på nätet är A&O för att få den uppmärksamhet din bostad förtjänar, och tycker du inte att mäklarens bilder är bra så ta egna eller anlita en fotograf.


Bostaden före homestaging

Bostaden före homestaging


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255