Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Kaas & Kirkemann erbjuder alternativ lösning på din privata sjukförsäkring

Annons - Svenska magasinet

Kaas & Kirkemann erbjuder alternativ lösning på din privata sjukförsäkring

2012-02-02

Den 29 november informerade Europæiske Reseförsäkring att alla kunder med bolagets NHC-produkt för privat sjukförsäkring kommer att få en premiehöjning med 120 procent till nästa huvudförfall


Skicka till en vän

Det är första gången i Kaas & Kirkemanns historia som vi har upplevt att ett bolag höjer sina premier mer en dubbelt så mycket från ett år till ett annat. Tyvärr är det inte första gången som vi hört talas om försäkringsbolag med privata sjukförsäkringar som höjer premierna kraftigt, eller som för några år sedan när ett bolag annullerade alla de försäkringar som inte var lönsamma. Vi hade inte väntat oss denna överraskning från ett av Skandinaviens mest kända försäkringsbolag inom privata sjukförsäkringarna precis innan jul.

NHC-produkten är en otroligt bra försäkring som täcker bolagets nätverk i Spanien. Många bosatta skandinaver i Spanien kände sig trygga med den eftersom produkten är på ett skandinaviskt språk, men på grund av flera orsaker är det många som inte kan eller vill fortsätta med försäkringen på grund av prishöjningen.

Det tragiska i dessa situationer är att det plötsligt är en del personer som inte har möjlighet att teckna en ny privat sjukförsäkring i ett annat bolag på grund av ålder eller en allvarlig sjukdom.

Redan samma dag som Försäkringsmäklarna Kaas & Kirkemann fick beskedet om premiehöjningen, inledde vi förhandlingar med försäkringsbolaget DKV. Orsaken till att vi valde DKV är att de är ett av Europas största bolag som specialiserat sig på privata sjukförsäkringar. Vi har många års erfarenhet med DKV eftersom vi har samarbetat med bolaget i 12-13 år. Det var viktigt för oss att få en kollektiv lösning så att alla kunde komma med oavsett ålder och eventuell sjukdom. Redan första veckan i december blev ett nytt kollektivavtal upprättat så att alla NHC kunder har en alternativ lösning för en privat sjukförsäkring.
 
DKV har accepterat alla NHC kunder oavsett ålder och endast ett fåtal har fått avslag på grund av sjukdom. Man kan få försäkringen under samma villkor som man fick sin NHC försäkring. Det vill säga, har man haft en sjukdom under den period man haft NHC försäkringen kommer man även att få denna täckt under DKV försäkringen. Däremot har man fått en klausul i sin NHC försäkring blir det samma klausul i DKV.
 
DKV är ursprungligen tyskt men är i dag bland de 3 största försäkringsbolag specialiserade i privata sjukförsäkringar i Spanien. De har ett stort och omfattande nätverk i hela Spanien med läkare, specialister, kliniker och sjukhus. Försäkringssumman är obegränsad så länge man använder DKVs nätverk. När man ska till läkare, specialist som t. ex gynekolog, ögonläkare, öron,näsa, hals-specialist o.s.v., ska du bara visa upp ditt DKV kort. Hänvisar läkaren till ett prov / undersökning, t. ex en magnetröntgen så behöver man ett tillståndsnummer. I detta fall kan man kontakta Kaas & Kirekmann så hjälper vi med att söka om tillståndet.
 
Den kollektiva lösningen i DKV kostar ungefär det samma som den premie man betalade för sin NHC försäkring i 2011.
 
Är du NHC-kund och önskar en alternativ lösning på din privata sjukförsäkring, kan du kontakta Kaas & Kirkemann oavsett om din NHC försäkring inte är tecknad genom Kaas & Kirkemann.Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255