Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Res med Svenska Magasinet till Santiago de Compostela

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Res med Svenska Magasinet till Santiago de Compostela

2012-02-01

Upplev norra Spaniens vackra landskap som är grönt och bergigt och med några av Spaniens bästa stränder. Regionerna Baskien, Kantabrien och Asturien, har en underbar natur och mängder av historiska monument. Här har vi ypperliga sandstränder som än så länge inte är upptäckta av den internationella massturism.


Skicka till en vän

Programtext: Siv Ling

Kristenhetens tre främsta pilgrimsmål är Sankt Jakobs grav, det Heliga landet och Rom. Under medeltiden var pilgrimsfärden till Sankt Jakobs grav Europas viktigaste kulturella resväg. Den är som den enda resvägen i världen upptagen på UNESCO´S förnäma lista över monument och platser av särskild kulturell betydelse.

På pilgrimsvägarna blev det uppfört ett stort antal vackra byggnader i romansk stil, kyrkor, kloster, härbärgen och sjukhus som hjälp till de många pilgrimer under deras långa och besvärliga väg till aposteln Jakobs grav. Till aposteln Jakobs grav vallfärdades bl a den helige Franciskus av Assisi, heliga Birgitta från Sverige, hennes make Ulf Gudmarsson och hennes far, lagmannen Birger Persson.

På vår pilgrimsresa åker vi bekvämt vissa sträckor i buss, (där bagaget kan ligga kvar då vi vandrar), och vi övernattar på hotell där vi har frukost och middag. Denna resa kan börja i Malaga eller Madrid, se nedan.

Dag 1.  (09/4)   Málaga-Madrid-Bilbao

Avresa med AVE-tåget från Malaga till Madrid, därifrån fortsätter vi med buss och gör uppehåll för lunch, (inkluderad) i närheten av Aranda del Duero. Efter lunch fortsätter vi till Baskiens största stad, Bilbao, där vi bor på hotell Nervión som är centralt beläget vid floden Nervión, inom gångavstånd till gamla stadskärnan, centrum och till den  kandensiske arkitekten Frank Gehry´s mästerverk, Guggenheim-museet. Middag och övernattning.

Dag 2.  (10/4)  Bilbao-Castro Urdiales-Santander

Efter frukost på hotellet åker vi ca 30 km till Castro Urdiales, som ligger i Kantabrien. Vi går runt lite i staden vars strand och hamn ligger vackert längst in i en bred bukt, innan vi  börjar vår pilgrimsvandring till Guriezo (ca 12 km) där bussen väntar och vi åker till Laredo som tidigare var en liten fiskestad men har nu utvecklats till en mondän turistort med den längsta stranden i Kantabrien (4 km). Här gör vi uppehåll för att på egen hand äta lunch. Efter lunchuppehållet åker vi buss till Somos hamn i Santanderbukten, och tar färjan till andra sidan bukten. Bussen hämtar oss i Santanders hamn för att göra en panoramatur i Kantabriens huvudstad, turen slutar vid vårt hotell Santemar. Fri tid, middag och övernattning.

Dag 3.  (11/4) Santander-Santillana del Mar-Comillas-San Vicente de la Barquera-Covadonga

Efter frukost åker vi buss till Santillana del Mar, denna medeltida by som har vuxit upp kring den vackra kyrkan Colegiata de Santillana från 1100- och 1200 talet. Vi gör ett kort uppehåll på denna betagande plats innan vi fortsätter att vandra till Cobreces, (ca 12 km), under vandringen passerar vi byarna Arroyo, Cabarredondo och Novales. 
Från Cobreces fortsätter vi med bussen till Villa de Comillas, en omtyckt plats bland spanska adelsfamiljer, här finns breda och fina sandstränder. Vi har fri tid för lunch och vandra runt i staden. Under eftermiddagen fortsätter vi med buss till El Tejo, därifrån ska vi vandra  6 km till San Vicente de la Barquera som ligger dramatiskt högt upp på en klippa och är omslutet av en stadsmur. Efter besöket här åker vi buss till Monasterio de Covadonga, dit vi kommer i tid till mässan (kl 18.30). Covadonga är ett slags nationalhelgedom för Spanien. Här besegrade Don Pelayo morerna redan 718. Middag och övernattning på hotell Pelayo.
 
Dag 4.   (12/4) Covadonga-Gijón-Ribadeo
 
Efter frukost åker vi buss till Llanes vid kusten, här börjar vi vandra till byn Niembro (ca 7.9 km). Där väntar bussen och vi fortsätter till Ribadesella vid floden Sellas mynning där vi på nytt vandrar ytterligare 7.3 km till La Vega där vi tar bussen till Gijon där vi gör lunchuppehåll.
På eftermiddagen åker vi buss igen till Tapa de Casadiego där vi gör dagens sista vandring efter kusten till byn Viña (ca 6 km), därifrån buss  till  vårt hotell i Ribadeo vid den Galisiska kusten. Middag och övernattning på hotell O Cabazo.
 
Dag 5.  (13/4) Ribadeo-Santiago de Compostela

Efter frukost lämnar vi kusten och kör in i Provinsen Lugo till Vilanova de Lourenza därifrån vandrar vi ca 10 km till den historiska staden Mondoñeo. Med bussen fortsätter vi till Monasterio de Sobrado das Monxes där vi ska besöka klostret Benedictino och vi har fri tid till lunch. På eftermiddagen går vi 8,5 km från Gandara för att komma fram till den Franska vägen i la Villa de Arzúa, därifrån fortsätter vi till Santiago med ett kort uppehåll i Monte el Gozo. Middag på restaurang och övernattning i Santiago de Compostela hotell Gelmirez.
 
Dag 6.  (14/4) Santiago-Finisterra-Santiago de Compostela

Efter frukost på hotellet utflykt till Finisterra, med besök vid fyren och en vandring på 4 eller 8 km. Middag på restaurang och övernattning på hotell Gelmirez i Santiago de Compostela
 
Dag 7.  (15/4) Santiago de Compostela-Zamora

Efter frukost på hotellet pilgrimsmässa i katedralen kl 12.00. Fri tid för lunch innan vi fortsätter till Zamora. Middag och övernattning på hotell Horus
 
Dag 8.  (16/4) Zamora-Madrid-Málaga

Efter frukost  åker  vi till Segovia där vi har den sista gemensamma lunchen med spädgris, innan vi fortsätter till Madrid. AVE tåget till Malaga avgår kl 17.35 och anländer Malaga kl 20.25.
Pris per person (min 20 personer)  från Madrid: 785 EUR, från Malaga 850  EUR
I priset ingår:
3***   hotell i Bilbao, Ribadeo och Santiago de Compostela
4**** hotell i Santander och Covadonga
Sju nätter med halvpension, frukost och middag. Modern långtursbuss på hela resan från och till Madrid. Båten Somo-Santander.
2 luncher, dag 1 och dag 8.
 
Researrangör Ruta Solar
 
Guide på resan, Siv Ling, E-post: [email protected], tel: +34 609 577 162
Anmälan till resan görs hos Ruta Solar Resebyrå, Pasaje La Pandereta, s/n 29640 Fuengirola
Tel: +34 952 47 99 54, +34 952 47 99 54, E-post: [email protected]
OBS! För att pilgrimsresorna ska kunna genomföras är det ett minimum på 20 personer.

Helge, vid framkosten till Santiago, en äkta pilgrim med pilgrimsmussla och stav

Helge, vid framkosten till Santiago, en äkta pilgrim med pilgrimsmussla och stav

Svenska Magasinet i Spanien
Sista etappen före Santiago de Compostela, en paus framför monumentet i Monte do Gozo

Sista etappen före Santiago de Compostela, en paus framför monumentet i Monte do Gozo

Svenska Magasinet i Spanien


Trötta men glada pilgrimmer kastar sig i Atlantens vågor med mer eller mindre kläder efter avslutad pilgrimsvandring till Cabo Fisterra fjol

Trötta men glada pilgrimmer kastar sig i Atlantens vågor med mer eller mindre kläder efter avslutad pilgrimsvandring till Cabo Fisterra fjol


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255