Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hallå där! - Katarina Lindevall, 32, ny formgivare och chefredaktör för Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Hallå där! - Katarina Lindevall, 32, ny formgivare och chefredaktör för Svenska Magasinet

2012-01-06

Katarina Lindevall, 32, är ny chefredaktör och formgivare på Svenska Magasinet efter Anders Olow som enbart kommer att arbeta med tidningens systertidning i Sverige, Spañien Magasinet. Christer Melkerson fortsätter som ansvarig utgivare och ägare till Svenska Magasinet och Spañien Magasinet


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Som gammal sportjournalist kan jag inte utesluta frågan; Hur känns det?

- Det känns väldigt spännande. Det är verkligen en utmaning och det är med stor ära jag övertar ansvaret att föra Svenska Magasinet vidare. Det känns som det rätta steget rent karriärmässigt och mitt eget mål rent professionellt har blivit uppfyllt.

- Under åren har jag arbetat som fotograf och grafisk formgivare, både som freelance och som anställd. Jag kommer att använda mig av min samlade erfarenhet från min fotobakgrund där min kreativa drivkraft egentligen började. Samt en omfattande erfarenhet som designer för både tidningar och bokförlag där jag drivit stora, omfattande produktioner. Inget jobb är det andra likt, och det är med nyfikenhet och öppenhet som jag antar mig den här utmaningen.

Du är född på Solkusten, berätta:

- Javisst, född i Málaga 1979. Familjen bodde här av och till i många år innan jag föddes. Min syster gick på Svenska skolan i Fuengirola, då för över 30 år sedan. Vi flyttade tillbaka till Sverige redan när jag var i treårsåldern. Spanien var alltid ett samtalsämne hemma när jag växte upp och det finns mycket historier och många anekdoter jag hört genom åren.

- Detta har ju givetvis väckt mycket nyfikenhet inom mig genom åren och för tolv år sedan hade jag min första Spanienerfarenhet som student i Barcelona i sex månader. Ett par år senare bodde jag även i Málaga under en tid. Det var då jag fick kännedom om Costa del Sol. Efter att ha bott de senaste fem åren i Santa Barbara, Kalifornien där jag trivdes väldigt bra, var det dags att finna en liknande plats i Europa, och då blev det Marbella där jag nu bor sedan ett år tillbaka tillsammans med min man. Det känns som om cirkeln är sluten nu. Jag var född här nere och har nu bosatt mig här permanent. Jag känner att bitarna har fallit på plats och att jag verkligen stormtrivs.

När du inte jobbar, vad gör du helst då?

- Njuter av livet. Reser gärna mycket och ofta, helst dit solen står högt på himlen. Att ha berg att vandra i och vackra stränder runt mig är viktigt och jag njuter av att vara i naturen. Jag älskar mat och det blir mycket matlagning tillsammans med min man, även om jag måste medge vi är riktiga restaurangrävar som njuter av att gå ut och äta, mycket och ofta. Jag mår bra av att röra på mig, och försöker jogga regelbundet för konditionen, yoga för själen, och styrkeövningar för kroppen. Jag är rastlös som person och provar gärna ny saker, och behöver mycket förändring för att inte tycka att det blir långtråkigt. Många järn i elden och ett snabbt tempo, då trivs jag.

Hur tycker du att Svenska Magasinet står sig jämfört med de övriga skandinaviska magasinen på Solkusten?

- Så länge alla de svenska magasinen finns, så finns det ju också en plats för dem. Nu har ju Svenska Magasinet varit etablerat i över 20 år nu, och är ju väldigt inarbetat och väletablerat med lång samlad erfarenhet som gör att vi står med fast mark under fötterna. Jag använde mig själv av Svenska Magasinet för att förbereda för min flytt till Spanien. Dels för att få information om allt inför flytten, stilla min nyfikenhet för mitt nya hem, men också om hur livet fungerar här nere.

- Jag måste säga att jag var positivt överraskad av att se så mycket svenska företagare som finns på kusten, en härlig känsla som skapar trygghet. Jag hade ju också förhoppningar om att kunna arbeta för Svenska Magasinet en dag. Faktum är att bara fem dagar efter att jag flyttat till Spanien var jag på mitt första glöggparty här på tidningen och fick chansen att träffa både Christer och dig Ola. Det var väl egentligen på den vägen det var. Nu ett år senare blev det en öppning och den blev min.

Vilka förändringar kan vi komma att se?

- Jag har förhoppningar om att jag kommer att föra traditionen och informationen vidare till svenskkolonin och flyttsugna svenskar och turister i de nästkommande 20 åren. Eftersom jag bor på kusten själv kommer jag ju givetvis vara väldigt närvarande och hålla mig uppdaterad om vad som händer runt oss i Spanien, i det svenska näringslivet och förstås vad som gäller rent livsstilsmässigt. Magasinet kommer att fortsätta utvecklas både som tryckt tidning och på webben. Min ambition är att fungera som en kanal, eller ambassadör mellan utlandssvenskar i Spanien och företagare. Att sprida den informationen på ett effektiv sätt, packeterat i en trevlig design.

- Vi har också utvecklat vår service med att erbjuda designtjänster för den som söker webbaserade eller tryckta designlösningar för sitt företag.

- Under våren kommer vi att satsa på hälsa, och hur man bästa tar vara på de olika säsongerna här nere och de aktiviteter som följer dem. Det är ju faktiskt inte bara sommar, sol och strand här året runt, och vi vill lyfta fram de olika möjligheter och upplevelser varje säsong har att bjuda på.

Välkommen till Svenska Magasinet Katarina!
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255