Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hon var 32 röster från Nerjas kommunfullmäktige

Annons - Svenska magasinet
Emelie Österlöf stod på vallistan för Partido Popular vid senaste kommunvalet. Till vardags jobbar hon vid Destination Nerja

Emelie Österlöf stod på vallistan för Partido Popular vid senaste kommunvalet. Till vardags jobbar hon vid Destination Nerja

Hon var 32 röster från Nerjas kommunfullmäktige

2011-10-11

Hon var en hårsmån från att bli invald till kommunfullmäktige vid senaste kommunvalet. De styrande kommunpolitikerna vill ha 26-åriga Emelie Österlöf till att föra utlänningarnas talan i Nerja, en pärla på Solkusten


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Det saknades 32 röster från att svenskan Emelie Österlöf, 26, hade kommit in i Nerjas kommunfullmäktige vid senaste lokalvalet 22 maj. Hon stod som nummer 13 på listan för Partido Popular, där de tolv första kom in.
- När Emma Hall från Storbritannien slutade vid kommunen kontaktade PP mig och frågade om jag var intresserad av att föra utlänningarnas talan. Det kändes bra att bli tillfrågad så jag svarade ja, säger Emelie Österlöf när Svenska Magasinet möter henne vid stranden playa Burriana.

Det var första gången i sitt liv hon satsade på politiken. Att dessutom göra det i ett annat land kändes till en början lite ”läskigt”.
-Det blev en rolig och intressant tid i samband med valkampanjen.

Nerja har cirka 20.000 invånare som blir 100.000 under sommaren med alla turister.
-Senaste tre åren har mycket moderniserats och blivit bättre. Vi har en bra och driftig borgmästare och flera nya spännande projekt som det nya museet vid Plaza de España.

Att Nerja fortfarande står utan reningsverk 2011 har man svårt att tro.
-Det är helt förskräckligt, helt förfärligt och det måste prioriteras, menar Emelie Österlöf. Vi hoppas att det ska stå klart om tre år. Dessutom finns ett nytt sjukhus på projektstadiet återigen. Det blev ju en brandstation på den tomt där den nya vårdcentralen skulle ha legat.

Från läsekretsen har Svenska Magasinet fått frågor kring varför hästekipagen och turisttåget är borta?
-Hästekipagen stod tidigare vid Balkong Europa men det var ingen bra plats för hästarna. De stod för mycket i solen och det var ingen bra plats när de behövde dricka vatten. Den nya platsen som de blev hänvisade till ville hästägarna inte acceptera. Även om en del såg hästekipagen som något populärt bland turister, tycker andra tvärtom. Turisttåget går precis som tidigare bara under sommaren.

För några år sedan flyttades marknaden från centrum till Almijara, norr om centrum?
-Det handlar om parkeringsproblem i centrum. När det var marknad på tisdagar blev det stora problem då boende i centrum var tvungna att flytta sina bilar. Kommunen mottog många klagomål då det är brist på parkeringar i centrum. Å andra sidan har vi inga parkeringsavgifter utmed Nerjas gator. Här är det gratis att parkera.

Emelie Österlöf kom till Spanien 2006 och började läsa spanska i Granada. Det fortsatte med utbildning inom inredning vid konstskolan Escuela de arte San Telmo i Málaga. Sedan blev det semester i Nerja där hon träffade pojkvännen och blivit kvar.
Sedan några år arbetar hon för Destination Nerja som anordnar gruppresor och konferensresor genom det svenska företaget Friscordia AB i Bollnäs.
- Just nu arbetar jag med ett forum som ska gynna företagarna i Nerja. Det blir en plattform där personliga kontakter kan knytas och samarbetsprojekt kan planeras.

När projektet är klart ska det sjösättas på Internet där besökare kan beställa paketresor med spännande upplevelser inom kultur och mat ingår.
-Lokalbefolkningen ska känna att de är delaktiga i satsningen. Vi ska göra detta tillsammans för Nerjas bästa, säger Emelie Österlöf.

 

Emelies fem bästa med Nerja
1) Vandringsleden utmed Rio Chillar är en sann naturupplevelse. Dramatisk och vacker natur, frisk luft och motion på samma gång.
2) Takterrassen vid Buddha bar i gamla stan i Nerja. Baren ligger mellan Calle Pintada och Calle Christo. Fin utsikt och en vacker inredd bar. Här serveras stans bästa Mojito.
3) Playa El Salón, bästa och trevligaste stranden i Nerja. Inte så mycket folk jämfört med andra stränder.
4) Restaurante Calabaza på Calle Pintada. Favoritrestaurangen, internationellt kök.
5) Meson de Antonio på Calle Diputacion Provincial med ”världens bästa pepparstek”."Playa El Salón, bästa och trevligaste stranden i Nerja" enligt Emelie


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255