Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Res med oss till Madrid

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Res med oss till Madrid

2011-09-07

Följ med på Svenska Magasinets jubileumsresa till Madrid 18 till 21 november tillsammans med den auktoriserade guiden och Spanienkännaren Siv Ling.


Skicka till en vän

Programtext: Siv Ling

Att göra en resa till Spaniens vackra huvudstad på hösten är för många ett måste. Med sina många monument och museer har Madrid i det närmaste en outtömlig källa av sevärdheter.

Till de främsta sevärdheterna hör Museo del Prado, ett av världens förnämsta konstgallerier, Museo Thyssen Bornemisza som har en av världens främsta privata konstsamlingar samt Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia där vi bland annat kan se Picassos kända verk ”Guernica”. Palacio Real (Det Kungliga slottet) är också värt ett besök.

 

Eller varför inte ”bara” flanera på de vackra avenyerna och pröva någon tapas på alla dessa barer som finns eller shoppa på de eleganta affärsgatorna. Kanske vi väljer att passera det livliga Puerta del Sol eller promenera till Plaza Mayor eller det vackra Plaza de Oriente där det kungliga slottet och Teatro Real ligger.

Vi har valt att lägga utflykterna som ingår i resan på förmiddagarna så att vi har eftermiddagarna fria till eget förfogande för att utforska Madrid på egen hand. Museo del Prado har exempelvis gratis entré mellan klockan 18 till 20 varje dag utom måndagar då det är stängt.

Här är programmet:
Dag 1:
18/11, Málaga-Madrid, (2 timmar 40 minuter). Vi reser klockan 11 från Málagas station Maria Zambrano med höghastighetståget AVE i upp till 300 km/h. Tåget  är framme i Madrid klockan 13.40. Vid framkomsten kör vi direkt till hotell Ganivet, centralt beläget på calle Toledo (vid Puerta de Toledo). För att lära känna Madrid gör vi en stadsrundtur med buss där vi passerar både Habsburgarnas och Bourbonernas Madrid. På kvällen åker vi till en av Madrids anrika restauranger där Svenska Magasinet bjuder hela vår grupp på en festmiddag med anledning av tidningens 20-årsjubileum. Huvudrätten är spädgris. Bussen kör oss tillbaka till hotell Ganivet.

Dag 2:
19/11, Madrid-El Escorial-Valle de los Caidos-Madrid. Efter frukost på hotellet åker vi till El Escorial, det stora slott och kloster som Felipe II lät bygga under 1500-talet för att fira segern vid San Ouintin. Under vår rundvandring blir vi bekanta med både den Bourbonska och Habsburgska delen av slottet, kyrkan, biblioteket med sina magnifika takmålningar, den kungliga gravkammaren där de flesta medlemmar av det spanska kungahuset ligger begravda. Pinakoteket, med målningar av Tizian, Hieronymus Bosch, Rubens, El Greco samt den spanske målaren Ribera.
Från detta mäktiga slott och kloster fortsätter vi 12 km till Valle de los Caidos (De stupades dal). Under färden kan vi se det 150 meter höga korset i granit som General Franco lät uppföra efter det spanska inbördeskriget till minne av krigets offer. Det sägs att det ligger över 40.000 soldater begravda i kryptan. Även General Francisco Franco ligger begravd här. Monumentet ligger vid foten av Guadarramabergen och vi har en praktfull utsikt över omgivningen härifrån.
Vi återvänder sedan till Madrid där vi har eftermiddagen fri. Siv Ling hjälper gärna till med tips om museer, restauranger och annat. Övernattning på hotell Ganivet

Dag 3:
20/11, Madrid-El Pardo-Madrid. Efter frukost på hotellet åker vi ca 7 km i nordvästlig riktning till den lilla byn el Pardo. El Pardo är en liten by med endast ca 3.500 invånare och ligger vid Monte de El Pardo, ett stort naturskyddsområde med bland annat stora ekskogar. Detta var tidigare ett jaktreservat för de spanska kungarna och det första jaktslottet byggdes redan på 1400-talet. Sedan dess har slottet genomgått kontinuerliga ombyggnader under århundradena och fick sin nuvarande form först under kung Alfonso XIII:s regering i början av 1900-talet. Slottet var också residens åt General Francisco Franco fram till hans död 1975. I vår tid används slottet som gästbostad vid utländska statsbesök. Bland annat har det svenska kungaparet vistats här vid ett antal tillfällen. När det inte är stadsbesök är slottet öppet för allmänheten och vi ska göra en rundvandring i slottet.
Eftermiddagen och kvällen fri i Madrid. Siv Ling ger gärna tips om matställen, museer och andra aktiviteter. Övernattning på hotell Ganivet.

Dag 4:
21/11, Madrid-Toledo-Madrid-Málaga. Frukost på hotellet, sedan åker vi till Toledo, staden som är Spaniens historia skriven i sten på många kulturers språk. Vi gör en promenad genom den gamla stadsdelen och besöker katedralen från 1200-talet. Toledo har många sevärdheter som t ex kyrkan Santo Tome där ett av el Grecos mest kända verk finns, i Toledo finns också två av tre synagogor som finns kvar i Spanien sedan medeltiden. Alcazar som ligger på stadens högsta platå, har öppnat portarna för besökare. Alcazar kanske är mest känd för belägringen under det spanska inbördeskriget. Vi har fri tid att besöka flera av de här monumenten, (katedralen ingår), eller shoppa. Toledo är bland annat känt för smidesarbeten, svärd och rustningar, filigrantarbeten och keramik.
Innan vi lämnar Toledo har vi en gemensam lunch (ingår). Sedan är det dags att åka till Madrid och Atochastationen för att ta AVE-tåget klockan 17.35 till Malaga.

Pris: 405.00 €   - tillägg för enkelrum 100.00 €
I priset ingår: AVE-tåget Málaga-Madrid-Málaga. Tre nätter på centralt beläget hotell med frukost, auktoriserad guide, (Siv Ling), buss med luftkonditionering på de ovan nämnda utflykterna, entré till El Escorial, El Pardo plus katedral i Toledo, festmiddag med spädgris i Madrid den första kvällen och spansk avskedslunch i Toledo.

Anmälan till resan kan göras hos Ruta/Solar Resebyrå
Pasaje La Pandereta, s/n, 29640 Fuengirola, tel: +34 952 47 99 54, +34 952 479 958. e-post: [email protected]

Eventuella frågor kan också göras till Siv Ling, tlf +34 609 577 162 e-post: [email protected]


Sniglar är på menyn i Madrid på hösten

Sniglar är på menyn i Madrid på hösten

Madrids tapasbarer bjuder på det bästa som exempelvis ostron

Madrids tapasbarer bjuder på det bästa som exempelvis ostron

El Pardo där svenska kungaparet bor när de besöker Madrid

El Pardo där svenska kungaparet bor när de besöker Madrid

Toledo ingår också i resan

Toledo ingår också i resanSiv Ling med ressällskapet vid fjolårets resa till Madrid

Siv Ling med ressällskapet vid fjolårets resa till Madrid


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255