Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Två tennislegender möttes i Marbella

Annons - Svenska magasinet
De hade säkert ett och annat att prata om, Björn Borg och Manolo Santana (Foto: Ola Josefsson)

De hade säkert ett och annat att prata om, Björn Borg och Manolo Santana (Foto: Ola Josefsson)

Två tennislegender möttes i Marbella

2011-09-07

Två gamla vänner återsåg varandra i Marbella i slutet på augusti. De tidigare världsettorna i tennis, Björn Borg och Manolo Santana. ”Manolo Santana tillhör mina riktiga vänner, det är en stor vänskap”, sa Björn Borg i samband med Marbella Masters.


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Uppvisningsturneringen Marbella Masters spelades på Puente Romano Tennis Club.
-Det känns riktigt roligt att vara här. Jag har bara positiva minnen från Marbella. Jag var ju här och premiärspelade när tennisstadion var färdigbyggd i slutet på 1970-talet. Sedan hade jag ett kontrakt med Puente Romano från 1978 till 1982 där jag arrangerade Björn Borg Clinic fyra till fem veckor om året.
 

-Jag har varit i Marbella många gånger och gillar verkligen stället. Jag känner ju Manolo Santana sedan tidigt 70-tal och vi har utkämpat en hel del duster. Och fortfarande träffas vi lite överallt som i Paris, Wimbledon och i samband med andra stora tävlingar, sa Björn Borg till Svenska Magasinet.

Pat Cash, Younes El Aynaoui, Ronald Agenor och Mansour Bahrami var de övriga spelarna i uppvisningsturneringen. Yevgeny Kafelnikov fick lämna återbud på grund av skada.
-Det är flera stora spelare i turneringen och jag tror att det kommer att bli många bra bollar. Trots dåliga ekonomiska tider tycker jag att turneringsdirektören Anders Borg har lyckats få ihop det riktigt bra, sa den tidigare svenska världsettan i samband med en mycket välbesökt presskonferens före turneringen.

Björn Borg är ett stort namn i Spanien. ”Vilken racket använder du i turneringen, det gamla från 70-talet”, frågade en journalist och drog ned skratt…
”Nej, de la jag på hyllan för många år sedan”, svarade Borg.

Björn Borg kom närmast från Belgien där han spelat Optima Open i Knokke-Heist. Här blev det förlust mot Mats Wilander som vann med 6-4, 7-6. För Svenska Magasinet berättar Björn Borg att han spelar fem timmar tennis i veckan.
-Man blir ju inte direkt yngre. Men jag mår bra av att få hålla igång med tennisen och spela några seniortävlingar om året.
-Fortfarande är tennis kul och det känns viktigt för mig att få spela med juniorer och få ett riktigt träningspass. Jag följer tennisen den kommer alltid att vara en del av mitt liv och jag besöker de stora Grand Slam tävlingarna så ofta jag kan.

I övrigt har Björn Borg njutit av en skön svensk sommar i huset på Värmdö. Han ägnar mycket tid åt familjen och gläds åt att kunna se barnen växa upp. Klädföretaget expanderar och de olika produkterna säljs i 25 länder i Europa.
-Jo, det finns en hel del att pyssla med. Eftersom vi bor på Värmdö ska barnen skjutsas till skolan och det ska göras läxor.

Hur är tennisens status i Sverige efter Robin Söderling?
-Det är ett jätteproblem just nu. Det finns spelare men ingen som man direkt kan ta på och säga att detta kommer att bli nästa Robin Söderling. Men det finns en bra organisation i Sverige där förbundet tillsammans med klubbarna planerar för framtiden och tar hand om talangerna. Till skillnad mot tidigare så finns det idag så många olika sporter som drar ungdomar. Det gäller att ta hand om talangerna redan i tidig ålder och hålla dem kvar i tennisen.
-Men det kommer att ta några år, tror jag. Om fem år kanske vi kan komma tillbaka och prata om kommande framtidslöften som kan bli stjärnor. Vi har redan nu ungdomar, både tjejer och killar som visar talang.

I senaste upplagan av Mästarnas Mästare i Sveriges Television fick vi se en av de berömda 56:orna, Ingemar Stenmark. Men du har tackat nej, hur kommer det sig?
-Jag har sett några avsnitt av programserien och jag tycker det är ett jättebra lekprogram, men det är inte riktigt min grej. Men Ingemar Stenmark var i bra form, otroligt vältränad, säger Björn Borg.


Tre matcher – tre förluster
Det blev tre förluster för Björn Borg på lika många dagar. Ronald Agenor vann första matchen med 6-0, 6-3. Det blev förlust även den andra kvällen för Björn Borg mot Younes El Aynaoui som vann med 7-6 och 6-3. Den tredje och sista kvällen vann Pat Cash med 4-6, 6-4 och 10-8 i avgörande tie break. Uppvisningsturneringen vann av Younes El Aynaoui.Tre förluster på lika många dagar, men i publikens ögon är Björn Borg alltid Björn Borg

Tre förluster på lika många dagar, men i publikens ögon är Björn Borg alltid Björn Borg


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255