Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Ett äventyr för dig som vill uppleva mer av Spanien

Svenska Magasinet i Spanien

Ett äventyr för dig som vill uppleva mer av Spanien

-0001-11-30

Mitt bland Malagas höga berg hittar man den vita byn Casarabonela med dess 3000 invånare. Denna helt fantastiskt spanska byn ligger 4,5 mil utanför Costa Del Sol-staden Malaga och erbjuder allt från god spansk mat till ridturer i en otrolig natur och miljö


Skicka till en vän
Av Jessica Keränen

Att åka till Spanien som turist och bo på en av landets turistorter är förmodligen vanligt för oss svenskar, men att få åka till Spanien och upptäcka landets riktiga Jag, dess natur och kultur kan ibland vara svårt för oss svenskar att hitta till. I Casarabonela som endast ligger 30 minuter från den kända turistorten Malaga kan man uppleva allt detta. Här får man känna på livet som spanjor, äta riktig spansk mat och njuta av ett vackert och charmigt landskap. Byn erbjuder inte bara god mat och trevliga människor utan också dess passion och glädje till Spaniens vackra hästar.

El Tentadero De Casarabonela är byns hästgård som annordnar både Flamencokvällar, uppvisningar och ridturer genom byn och områden runt om. Fransesco, som är gårdens ägare, har öppnat en helt otrolig hästgård och restaurang i utkanten av Casarabonela. Restaurangen är inredd i en riktig spansk stil med stenväggar och rejäla träbord och stolar. Från restaurangen har man utsikt över ridbanan och hästarna och pricken över i:et är utan tvekan den dramatiska spanska musiken som kommer ut från högtalarna både inomhus och utomhus.

El Tentadero De Casarabonela anpassar sig efter gästernas önskemål och gör allt för att just Du både skall få en rolig upplevelse men också en lärorik och/eller en sevärd ridtur. Hästgårdens unga men duktiga Piccadero, eller så kallade beridare, Samuel lär ut spansk ridkonst eller Doma Vaquera, som det heter på spanska, till hästar runt om i Malaga.Hästgårdens hästar är dock inte bara till för uppvisning utan används också för ridturer i byn och dess kransområden och om du rider med på en av dessa ridturer får du vara med om en annorlunda tur i en otrolig natur bland fantastiska berg och en vacker by. Om man önskar så håller även Samuel privatlektioner i spansk ridkonst där man lär sig hantera och rida hästen på ett spanskt vis.

Om du besöker Malaga får du inte missa ett besök i Casarabonela och El Tentadero De Casarabonela, en del av det äkta Spanien.
Svenska Magasinet i Spanien
 
Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255