Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Internetleverantören VIP-Hotspot har gått i graven – svenska kunder förlorar sina pengar

Annons - Svenska magasinet
VIP-Hotspots kontor i Fuengirolas småbåtshamn tömdes den 18 februari

VIP-Hotspots kontor i Fuengirolas småbåtshamn tömdes den 18 februari

Internetleverantören VIP-Hotspot har gått i graven – svenska kunder förlorar sina pengar

2011-03-08

I januarinumret berättade Svenska Magasinet om hur brittiska finansinspektionen gått ut och varnat för Internetleverantören VIP-Hotspot med kontor i Fuengirola. Den 11 februari upphörde VIP-Hotspot


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Nu kan Svenska Magasinet berätta att VIP-Hotspot lade ned sin verksamhet den 11 februari. Men bara några veckor innan dess sålde företaget årsabonnemang för 2011.
-Den 10 januari betalade jag 288 euro för ett årsabonnemang för 2011. Några veckor senare upphörde VIP-Hotspot och därmed mitt Internet, berättar en svensk kund för Svenska Magasinet.
När svensken betalade sitt abonnemang för 2011 frågade han personalen på VIP om företaget skulle finnas kvar på marknaden om ett år. ”Troligtvis” fick han till svar.
Redan den 2 februari hade han inget Internet och ringde VIP som lovade att se vad de kunde göra, de skulle återkomma.
-Därefter har jag inte hört något ifrån dem. Det enda jag vet är att VIP stängt ned och att all personal är borta.

Svenska Magasinet har talat med flera svenskar som känner sig direkt lurade av VIP-Hotspot. Den fråga många ställer sig är om personal och säljare vid VIP kände till att företaget skulle läggas ned och trots detta sålde årsabonnemang. Enligt personal som Svenska Magasinet har talat med fick de beskedet på eftermiddagen den 11 februari att VIP-Hotspot skulle stänga ned.

Det danskägda annonsmagasinet på svenska, En Sueco, skrev i somras om VIP-Hotspot enorma framgångar. Under rubriken ”Succén fortsätter för ledande WIFI leverantör” beskrivs VIP-Hotspot som ”kustens ledande leverantör av WIFI Internet”. Hur företaget ”under det senaste året upplevt en god tillväxt och framgång inom telekombranschen i södra Spanien, och tillväxten förväntas stiga de nästkommande fem åren” efter ”investeringar på mer än fyra miljoner euro i infrastruktur och nätverk”.

Svenska Magasinets granskning visar dock något helt annat. När vi besökte VIP Hotspot i början på 2011 nåddes vi av beskedet att det inte fanns några pengar i bolaget.
-Vi har inga pengar, sa en av de anställda och hänvisade till företagets advokat.
Några veckor senare stängdes VIP-Hotspot butik i småbåtshamnen i Fuengirola. Den 18 februari tömdes hela lokalen.

VIP-Hotspot chef, Thomas Schumann, har tidigare i En Sueco beskrivit VIP-Hotspot stora framgång som kommer av stödet och feedbacken från redan befintliga kunder. Svenska Magasinet har upprepade gånger sökt Thomas Schumann och lämnat meddelande till honom. Han har ännu inte kontaktat oss.

Samtidigt finns det uppgifter som visar att det var den internationellt efterlyste och numera gripne dansken Brian Sögaard Nielsen som var direktör och företrädare för VIP-Hotspot. Det ska Brian Sögaard Nielsen ha erkänt i samband med domstolsförhandlingar i Danmark. Thomas Schumann var en investerare som Brian Sögaard Nielsen använde som fasad. I augusti greps Brian Sögaard Nielsen på kontoret i Fuengirola efter att ha varit internationellt efterlyst sedan december 2009.

En tidigare kund hos VIP-Hotspot säger till Svenska Magasinet:
-Nu har VIP-Hotspot stängt vilket är lite lustigt. Jag ringde till dem för någon månad sedan och då sa de att Rednet hade stulit kontaktuppgifter på kunder, nu lägger VIP-Hotspot ner och hänvisar till Rednet…
I februari kom ett textmeddelande till tidigare VIP-kunder att företaget skulle stänga ned. I textmeddelandet hänvisades det till rednet5.com för mer information.

När Svenska Magasinet den 18 februari besöker VIP-Hotspot butik i Fuengirola småbåtshamn töms hela lokalen. Vi träffar en person som kallar sig för Yavor och som uppger att han tidigare arbetat för VIP-Hotspot. Nu arbetar han för conecta4 med säte i Alhaurin El Grande och Yavor uppger att det är conecta4 som tagit över efter VIP-Hotspot. Han lämnar ett visitkort med företagets adress som är Ctra. Cártama och Edificio El Mercado. Både rednet5.com och conecta4 uppger samma adress i Alhaurin El Grande.

VIP-Hotspot ägde nätverket fram till den 17 december 2010. Då tvingades VIP-Hotspot att sälja på grund av ekonomiska bekymmer. Nätverket såldes till Francisco López och WIFI-Blue där tidigare personal på VIP-Hotspot numera jobbar. Wifi-Blue har precis öppnat ett kontor på C/ Isla Cabrera i Fuengirola.
Nu erbjuder Wifi-Blue, som ägs av Francisco López, gratis Internet under en månad. Sedan är det dags att betala. Även för dem som löste årsabonnemang för 2011 hos VIP-Hotspot.
-Jag rekommenderar de drabbade att gå till polisen och göra en anmälan eller att kontakta någon konsumentorganisationen, säger en svensktalande kvinnlig anställd hos Wifi-Blue och som tidigare arbetat för VIP-Hotspot.

Hon säger till Svenska Magasinet att hon själv känner sig lurad och har därför stämt företaget VIP-Hotspot.
-Företaget är skyldig mig tre månadslöner och jag har inte fått något uppsägningskontrakt och går därför miste om arbetslöshetsunderstöd.
Brian Sögaard Nielsen som företrädde företaget VIP-Hotspot som manager sitter i fängelse i Danmark. Thomas Schumann som var ansiktet utåt håller sig undan.Brian Sögaard Nielsen som företrädde företaget VIP-Hotspot som manager sitter i fängelse i Danmark efter att ha varit internationellt efterlyst (Foto: Polisen)

Brian Sögaard Nielsen som företrädde företaget VIP-Hotspot som manager sitter i fängelse i Danmark efter att ha varit internationellt efterlyst (Foto: Polisen)


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255