Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Våga yoga!

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Våga yoga!

2011-02-10

Ordet YOGA, som betyder förening av kropp och själ, har varierad innebörd hos var och en av oss. Många yogar redan, en del har provat och fler tänker börja. Har köpt matta och kanske en bok eller DVD. Flera har åsikter och tror sig veta, dock utan praktik. Det är fullt av antaganden, blandat med egna erfarenheter. Någon kanske inte vågar testa, beroende på vad andra ska tycka?


Skicka till en vän

Av Eva Lindblom

Det bästa är att ingen har rätt, då vi alla är så olika. Enda sättet att veta, är att göra det, på det sätt som man tror kan passa en själv. Ibland är det det vi har svårast för och kanske känner motstånd inför, som vi behöver mest.. Som med mycket vi ska lära oss, så underlättar regelbundenhet, för att förändra ett tillstånd. Det är det som sker, om vi är villiga att släppa efter och ge det lite tid. Vi har gärna bråttom och vill prestera, då det i många fall handlar om motsatsen. Att ”bara vara”och uppnå resultat på ett annat plan.

I mitt fall var jag trött på ständig smärta, inre stress, samt att bedöva kropp och själ med diverse ”droger”. Efter sex ryggoperationer hade läkarna gett upp, så jag var utlämnad till mig själv och gjorde ett val. Jag valde livet: Det är vad yoga betyder för mig.

Visst gick jag den långa och tuffa vägen, vilket i sin tur medförde  otroliga förändringar, sådana jag bara hört talas om och som inte kunde gälla för mig. Trodde jag!

Var och en har sitt eget utgångsläge och behöver inte mäta sig med någon annan.

Yoga är som mycket annat en färskvara, men vetskapen om att hjälpen alltid finns där, skapar ett inre lugn. Även om livet kan gå en emot, så går det att komma tillbaka. Dessa metoder, som behöver läras på ett mycket tålmodigt sätt, främst de olika andningsteknikerna, har en fantastisk effekt på vårt mentala tillstånd. Det är det som skiljer yogan från all annat typ av träning, upplever jag.

Att meditera, betyder att ”mötas på mitten” och även det går att tolka på olika sätt.

I det stora hela så renar eller tvättas vårt medvetande i denna process.  Många av oss borstar tänderna, städar hemma, samt håller bilen snygg, men bryr oss mindre om vårt inre. Under meditation,  stillas våra tankar, så det blir mer utrymme för andra sinnen att utvecklas. Detta sker även under stunder av tystnad, som av en del uppfattas som oerhört påfrestande. Att möta sig själv.

Utbudet av yoga är gigantiskt och har även blivit väldigt kommersiellt. Numera finns det yogaklasser på gymmet, kontoret eller ålderdomshemmet, vilket i sig är positivt.I grunden är det dock en tradition, som förts vidare genom gedigen kunskap, samt en önskan att bevara den som den var vid sitt ursprung för cirka 3000 år sedan.

Vid regelbundet utövande, så stärks kroppen, spänningar släpper, cirkulationen ökar, samtidigt som uthålligheten testas. De inre organen hålls friska. Rygg, mage och ben byggs upp, även konditionen får sig en höjning, beroende på vilket upplägg passet har. Vi får mer kraft och energi, utan att orsaka trötthet.I förlängningen kommer den mentala biten i fokus, där just vårt fokus förbättras på ett stimulerande sätt. Vi upplever fullständig avspänning.

Genom yogans positioner kan vi alltså lära oss att kontrollera den fysiska smärtan och med hjälp av andningen, den mentala, för att sen i meditationen få insikt om vem vi är. Yogan börjar med kroppen och slutar med att höja sig över den.

Att VÅGA YOGA kan t.e.x.vara att hjälpa sig själv att:
Släppa rädslor, samt känna mer glädje och kärlek. Jobba, älska, åka skidor, spela golf, dyka, vandra, tvätta fönster, köra bil, måla, spela kort, lösa korsord m.m. BÄTTRE!!!!
Man behöver INTE vara: Ung, vig, stark, duktig, frisk, glad, kvinna, social m.m!
Det är aldrig för sent att börja och ”Det  hjälper bara om man gör det”

Njut av livet – det går inte i repris!

Mimosahälsningar från EVITA! Som utövar sin egen ”mjukyoga”, Kundalini, samt Hatha yoga.
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255