Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Res med oss till Marrakech

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Res med oss till Marrakech

2011-01-13

Efter succén i november med resorna till Madrid fortsätter Svenska Magasinets jubileumsresor med guiden Siv Ling under våren och hösten 2011. Den 9 mars reser vi till Marocko.


Skicka till en vän

Vårens planerade resor är följande:
9 - 13 mars, Marocko, 4 nätter, 5 dagar med flyg från Málaga till Casablanca
4 - 9 april, kryssning på Dourofloden, Oporto och två nätter i Lissabon ingår också i denna sexdagarsresa som Siv Ling gör tillsammans med resebyrån Ruta Solar. Programmet kommer att presenteras i Svenska Magasinets februarinummer.
30 maj - 6 juni, Pilgrimsleden till Sant Jakobs grav i nordvästra Spanien som bland annat den heliga Birgitta gjorde under 1300-talet, gör Siv Ling också tillsammans med Ruta Solar. Resprogrammet kommer i marsnumret av Svenska Magasinet. Resan börjar i Málaga, men det går bra att ansluta sig till resan i Madrid för dem som kommer norrifrån.

Till hösten 2011 är en resa med flyg från Málaga till Barcelona planerad tillsammans med Ruta Solar mellan den 24 -  27 november, tre nätter och fyra dagar.

Marocko – legend och verklighet
Marocko,  9 -  13 mars med flyg, fyra nätter och fem dagar.

Siv Ling som har bott och arbetat i Marocko tycker inte att man kan åka för ofta till Marocko och det är många på Costa del Sol som har varit mer än en gång med Siv till den nedgående solens land och som har  önskemål om ytterligare en resa.
Siv Ling har just kommit tillbaka från Marrakech där hon har haft möte med resebyråagent och flygbolag för att planera resan i mars till Marocko.
”Att möta våren i södra Marocko är en upplevelse, att åka genom Ourikadalen i de höga Atlasbergen då mandelträden står i blom, att se och höra vattnet som porlar från små vattenfall, att se berberna komma ned från bergen i sina färgrika kläder, detta är naturupplevelser man aldrig glömmer”, säger Siv Ling.

”Eller att stå på torget Djemaa el Fna i Marrakech och se solen gå ned bakom Koutoubiaminaretens smäckra siluett, att höra klappret från hästdroskorna, och
samtidigt insupa den magiska blandningen av hästspillning och doften av orientens alla kryddor, att i månskenet se det myllrande folklivet, de stora folksamlingar av berber som hänfört lyssnar till sagoberättarnas spännande och medryckande sagor utan slut, ingen kan undgå att känna den närliggande öknens mystik och förtrollning. För mig är dessa upplevelser lika fängslande varje gång jag kommer hit, det är omöjligt att försöka beskriva med ord, det måste upplevas, intrycken är överväldigande, det är som att komma rakt in i sagan tusen och en natt”, berättar Siv Ling.

Som en kontrast till den rosa staden, eller berbernas huvudstad Marrakech gör vi en övernattning i den moderna storstaden Casablanca med en avskedsmiddag på det återuppbyggda ”Rick´s Café” från filmen Casablanca är med i programmet.

Turen till Marocko kommer att bli garanterat genomförd. Det finns reservation på ytterligare flygbiljetter fram till den 3 februari.

Dag 1 Málaga-Casablanca-Marrakech
Samling kl. 10.30 på Málagas flygplats för incheckning till Royal Air Maroc i terminal 3. Flyget avgår kl. 12.50 och anländer till flygplatsen Mohammed V i Casablanca kl. 13.20.
Härifrån åker vi med buss till stadsdelen Corniche vid Atlanten för att äta lunch innan vi fortsätter till Marrakech ca 250 km (2 ½ timme på motorväg). I Marrakech tar vi in på hotell Golden Tulip som ligger i den fashionabla stadsdelen Hivernage, med det berömda torget Djemaa el Fna och den franska stadsdelen Guéliz inom gångavstånd. Middag och övernattning på hotell Golden Tulip 4****

Dag 2 Marrakech
Vi kommer att ägna hela dagen i denna äventyrliga och spännande stad som har en konsekvent genomförd färgskala, alla stadens byggnader inklusive ringmurar och stadsportar har en beigebrunrosa färgton som är det marockanska inlandets färg, jordens, lerans naturfärg. Med bussen kör vi runt ringmuren som omsluter den ursprungliga staden, medinan. Vi kommer under dagen att passera Koutoubiamoskén vilkens minaret dominerar stadsbilden. Från vilket håll man än kommer ser man på mils avstånd denna vackra minaret, som är ”systerminaret” till La Giralda i Sevilla.
Utanför Marrakech finns vilda palmskogar som förstärker stadens afrikanska prägel och i bakgrunden ser vi de snöklädda topparna på höga Atlasbergen som är över 4.000 meter.
Med bussen åker vi till Menaras vackra trädgårdar med den stora bassängen, vi ska besöka Saadidynastins gravar och det vackra Bahiapalatset. Då det är dags för lunch åker vi till hotellet för att äta, där vi också kan koppla av en timme efter lunchen innan vi fortsätter stadsrundturen.
Under eftermiddag åker vi med bussen till Les Tanneurs och promenerar genom Medinans labyrint av trånga gator och gränder, här finns också Medersan Ben Youssef, som vi besöker. I Medinan går vi igenom hantverkskvarteren och ser hur man arbetar i järn, läder, koppar, träsniderier och färgar garn. I detta myllrande gatuliv finns det shoppingmöjligheter utan gränser och vi ser ett fantastiskt folkliv.
Promenaden avslutas på södra Marockos mest kända torg, Place Jemaa el Fna, torget som har blivit berömt över hela världen. Torget var en gång omlastningsplats för kamelkaravanerna och här samlas än i dag sagoberättare, läkare, tandläkare, skrivare, dansare, spåkvinnor, ja alla som kan tänkas tjäna pengar på berberna som kommer till sin huvudstad från byarna. Här finns tid på egen hand innan vi åker genom den franska stadsdelen Guéliz, där många kända personligheter har bott som t ex den franske modeskaparen Yves Saint-Laurent.
Middag på en typisk marokansk restaurang i medinan och övernattning på fyrstjärniga hotell Golden Tulip.

Dag 3 Marrakech – Ourika – Marrakech
Efter frukost på hotellet åker vi till Ourikadalen (ca 65 km) som anses vara den vackraste i Atlasbergen. Allra vackrast är den i mars månad då mandelträden blommar. Ourikadalen erbjuder storslagna vyer över höga Atlasbergen och själva dalen är mycket naturskön med prunkande grönska och snöklädda berg som står i bjärt kontrast. De små berberbyarna som vi passerar är karakteristiska med sina jordfärgade lerhus. I bäcken porlar kristallklart vatten, fåglarna kvittrar och överallt möter vi färggrant klädda kvinnor, fårade äldre män, högresta berber – alla leende och gästfria. Till den här dalen kommer berberna för att sälja sina eller byta varor med allt från åsnor till tyger, från kryddor till rostiga spikar, från silversmycken till plastskor. Det kan vara bra att ha kameran med på denna utfärd.
Detta är en halvdagsutflykt och vi är tillbaka till hotellet för lunch.
Middagen äter vi på en Fantasia, ”Chez Ali”, ett inhemskt ryttarspel som förekommer i samband med stora högtider, religiösa fester eller till kungens ära eller vid officiella stadsbesök. Fantasia har skickliga ryttare som rider i vild galopp i manegen. De yngre står upp på hästryggarna och utför rena akrobatnummer. Plötsligt avlossas skott mot himlen och alla tvärstannar, ett oförglömligt ryttarspel. Hos Chez Ali får vi även se de olika berberfolken i sina folkdräkter allt medan vi äter vår middag som vi intar i ”Jaima”, det arabiska ordet för tält. Övernattning på hotell Golden Tulip.

Dag 4. Marrakech – El Jadida - Casablanca
Efter frukost på hotellet lämnar vi den rosa staden och åker mot El Jadida som ligger vid kusten ca 10 mil söder om Casablana. I El Jadida besöker vi Portugisernas fästning med den berömda vattencisternen, där en del av scenerna
i Orson Welles film ”Othello” filmades.
I den här staden äter vi lunch innan vi fortsätter till Marockos största och modernaste stad, Casablanca. Med bussen gör vi en panoramatur då vi kan beundra Marockos största moské, Hassan II´s moské innan vi åker till vårt centralt belägna hotell.
Från hotellet har vi de moderna shoppinggatorna, som är gågator, inom bekvämt gångavstånd. Middagen äter vi på det återuppbyggda ”Rick´s Café”, från filmen Casablanca med Ingrid Bergman och Humphrey Bogart i huvudrollerna.
Övernattning på fyrstjärniga hotell les Almohades.

Dag 5. Casablanca - Málaga
Efter frukost på hotellet har vi dagen fri till eget förfogande. Vi kan flanera i centrum och sätta oss ned på en trottoarservering, eller gå på shoppinggatorna, eller kanske gå in i Medinan på egen hand.
Lunchen äter vi på hotellet innan vi åker till Casablancas flygplats, Mohammed V, för att flyga med Royal Air Maroc till Málaga. Flygets avgång är 17.20 lokal tid.

Pris
För att hålla priset nere arrangerar Siv Ling och Lennart Fjord Isaksen Marockoresan direkt med reseagenten i Marocko. Med ankomst Casablanca flygplats den 9 mars till avresan från Casablanca flygplats den 13 mars är priset  618.00 €. (enkelrumstillägg 120.00 €). Flygpris Málaga - Casablanca T/R beror på antal deltagare,  (Flygpriset T/R ca 200.00 €), för mer information kontakta Siv Ling, se nedan.

Priset 618.00 €  inkluderar:  fyra nätter på fyrstjärniga hotel med helpension med början med lunch dag 1 och slutar med lunch dag 5. Entréer till de monument som står i programmet, luftkonditionerad buss samt svensk och dansk guide under hela resan med Siv Ling och Lennart Fjord Isaksen.

Ingår ej: Dricka till maten och dricks.

Eftersom det är begränsat antal flygbiljetter är det viktigt att anmälan sker så snart som möjligt, denna resa genomförs med vår marockanska agent, för mer information kontakta Siv på e-mail: [email protected] eller telefon +34 609 577 162.
Det finns också möjlighet att flyga Kastrup -  Marrakech. Därifrån medföljer Lennart Fjord Isaksen.  För mer information kontakta Lennart på e-mail: [email protected] eller telefon +45 40308969.

Med på resan följer även Svenska Magasinets Ola Josefsson.

I februarinumret av Svenska Magasinet kommer utförligt program om sexdagarsresan med buss och kryssningen på Duerofloden och Lissabon som Siv gör tillsammans med Ruta Solar den  4 - 9 april.


Guiden Siv Ling

Guiden Siv LingSvenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255