Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Kära Läsare

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Kära Läsare

2010-12-13

Julen närmar sig. Kanske den vackraste högtiden av dem alla. Först och främst på grund av sitt innehåll av förlåtelse och försoning. ”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv”. Ur Johannes evangelium kap 3, vers 16


Skicka till en vän

Men julen är också vacker för att den lyser upp en mörk årstid med ljus och värme.

Jag är inte direkt uppväxt med julevangeliet i blodet, men mina föräldrar ville gärna ha med oss barn till årliga besöket i kyrkan som var julottan i Skanör på juldagens morgon. När vi var mindre hade vi inget val, men som tonåringar fick  vi välja själva. Och alltför ofta valde vi väl bort denna alltför morgontidiga aktivitet. Och julklappar hade vi ju redan fått!

Min mamma satt också gärna uppe på julaftons natt och tittade på den direktsända julnattsmässan med påven från Peterskyrkan i Rom.

På lite äldre dar´ läser jag själv med välbehag julevangeliet med mina kära på julafton om Josef och Maria, Betlehem och Jesus födelse i stallet. Berättelsen sätter ju ”tonen” för julafton och julhelg – oändliga mil från julklappshets och kommersialism.

I det här decembernumret av Svenska Magasinet berättar vi om Svenska Kyrkan i Fuengirola som hotas av nedskärning. Om ensamutredarens sparförslag klubbas igenom fullt ut betyder det att hela anslaget på 31.000 euro till församlingen på Costa del Sol dras in plus en prästtjänst och en assistent med diakonal inriktning. Besked kommer i slutet av januari.

Kersti Lindström skrev om detta till oss: ”Om vi vill ha kvar högmässor, gudstjänster, kyrklig sång och musik och allt annat som tillhandahålles av Svenska kyrkan så måste svenskarna på kusten vara så vänliga att betala den årliga medlemsavgiften. Här bor 30 - 40 000 svenskar och endast en bråkdel (150) erlägger det lilla beloppet av 25 euro för enskild medlem och 40 euro för familj”.

Svenska Kyrkan är ju numera en ”frikyrka” så det är slut med skattepengar! Och återbäringen lär ju vara gjord redan för 2010 år sedan.

Får vi önska er alla en väsignad Jul
och ett Gott Nytt År!

Anders Olow
Chefredaktör
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255